Over de club

Historie van Tafeltennis Vereniging Reeuwijk

Oprichtingsdatum: 7 april 1977

Herman van der Star, jarenlang speler van ttv. BOK, was net van Bodegraven verhuisd naar Reeuwijk en wilde hier ook weer gaan tafeltennissen. Met een collega en diens zwager besloten ze, via een advertentie in het plaatselijk weekblad, te peilen of er medestanders waren om een vereniging op te richten. Een aantal jaren daarvoor ………

De Jeugdcompetitie:

Zoals al eerder aangegeven kwam ttv. Reeuwijk in 1977 direct met 2 jeugdteams uit in de competitie. Net als bij de senioren groeide het ledental bij de jeugd elk jaar met als topjaar 1980, waarin er maar liefst 5 teams meededen. Dit was echter ……

De Seniorencompetitie:

In 1977 werd begonnen met twee teams, en elk jaar werden dat er meer van 1982 tot 1986 waren er zelfs 8 teams in de competitie actief, wat tot op heden het maximale aantal is gebleken. Het aantal teams schommelt de laatste jaren tussen de vijf en zes, waarbij er…….

Het ledental, in de loop der jaren:

Op dit moment heeft ttv. Reeuwijk dus ca. 40 leden. In de loop der jaren schommelde het ledental van achter-in-de-dertig tot een kleine vijftig, met als top een 54-tal leden in 1990.  Eind 2009 ontstonden er nadere contacten met de ´buurvereniging´ BOK uit Bodegraven. BOK ( Bodegraafse Ontspannings Klub ) speelde toen alweer …..

De bar-gezellige barruimte:

Sinds april 1988 hebben we onze “eigen” barruimte bij de zaal.  Door zelfwerkzaamheid is er toen een gedeelte van de toestellenberging tot een bar verbouwd. Een barruimte voorzien van…..

De buitenlandse ontmoetingen:

Zoals de meeste Reeuwijkers en Bodegravers wel zullen weten had de Gemeente Reeuwijk tot 2008 een vriendschapsband met het in Tsjechië gelegen stadje Turnov. Deze band bestond onder andere uit cultureel-maatschappelijke ontmoetingen over-en-weer.  Ook op sportief gebied…….

De bestuurssamenstellingen vanaf  1977, ten tijde van ……

Herman van der Star †

Ed Daniëls †

Jan Poortermans †

Bas Landweer

Gerard van Vliet


Kampioensteams TTV Reeuwijk

%d bloggers liken dit: