Gerard Clubkampioen

Na twee donderdag zware strijd wint Gerard O. het clubkampioenschap enkelspel 2022.

Gerard wist af te rekenen met gevestigde namen als André L., Ard en Marco. Duidelijk mag wel zijn dat nieuwe leden het direct goed naar hun zin hebben bij TTV Reeuwijk, want ook Leendert Jan en Karin deden het uitstekend. Van de gevestigde orde konden vooral André en Arnold (elk op hun eigen niveau) nog weerstand bieden. Twee mooie dagen clubkampioenschappen en terechte winnaars.

Promotie Reeuwijk 2

Ard, Karin, Leendert-Jan, Gerard en Martin streden het hele seizoen in de 4e klasse van afdeling West om de 1e plaats en rechtstreekse promotie. Tot aan de laatste wedstrijd stonden ze 1 punt boven Vriendenschaar. Uitgerekend in de laatste wedstrijd tegen Vriendenschaar ging het fout. Nu 2 weken later, kreeg Reeuwijk 2 in de promotie-degradatiewedstrijd tegen het Bleiswijkse Combat 2 de kans om alsnog promotie af te dwingen. Met Olsthoorn, Verschuure en Swarts in de basis voor deze avond en Kruit aanvullend in de dubbel stond er een team dat tot op het bot gemotiveerd was om alsnog te promoveren. De Reeuwijkers namen een 3-0 voorsprong, maar zagen Combat alsnog langszij komen. Maar daarna was het Reeuwijk wat de klok sloeg en kon Swarts de beslissende 6-3 binnen slepen. De einduitslag werd overigens 6-4, maar dat deed er niet meer toe. Onder enthousiaste toejuiching van de meegereisde supporter promoveert Reeuwijk 2naar de 3e klasse en dat is, gezien het seizoen dat ze gedraaid hebben, meer dan verdiend.

Bij 6-3 was de buit binnen….
Dat doe je goed!

Your Workout wint BDT

Het BedrijvenDubbelToernooi, ook wel tot BDT afgekort, was al weer twee jaar niet georganiseerd vanwege Corona…Het was dan ook even afwachten of zich na twee stille jaren wel voldoende teams zouden inschrijven. Maar gelukkig, 10 teams konden in de pot worden gestopt voor de loting. In poule A kwamen terecht Hoornbeeck Studenten, Your Workout, Vof De Bouw, Allicht Lichtservice West en De Jong Plants. Poule B bestond uit Team Issos, Hielkema Interieurs, King Nuts, Team Brandschuur en het beruchte Baars Installatie Techniek. In beide poules speelden alle teams tegen elkaar in wedstrijden van twee x 6 minuten. De poulefase leverde mooie gevechten op, maar in beide poules kwamen twee teams als sterkste bovendrijven. Zij mochten het vervolgens in de kruisfinales tegen elkaar opnemen. YourWorkout was in een kruisfinale, die zomaar een finale had mogen zijn, net te sterk voor Hielkema Interieurs. VOF de Bouw rekende met meer verschil af met King Nuts. Terwijl andere deelnemende teams zich verfristen aan de bar of zich nog verder in het zweet speelden op de vrij gekomen tafels, speelden Hielkema Interieurs tegen King Nuts om de derde plaats. De bronzen bekers gingen, na een bewogen wedstrijd, naar King Nuts van de broers Raaphorst. En was dit een teken aan de wand? Immers, ook in de finale stonden twee broers samen te spelen. Cees en Fred Voordouw, 4 jaar geleden nog vroegtijdig uitgeschakeld, speelden tegen een geduchte tegenstander… het VOF de Bouw van Johan Riethoff en Dick van der Wilt.  Beide teams een combinatie van actieve en al enige tijd niet meer actieve tafeltennisers. De amusementswaarde van deze wedstrijd kwam het zeker ten goede. Your Workout won de eerste game van deze best of 3. VOF de Bouw knokte zich fraai terug door de tweede game te pakken. Daarna wist Your Workout zich net iets sterker en won de 3e game en het tournooi.

Mooie (eind) resultaten

Reeuwijk 1 dwingt handhaving af

De laatste wedstrijd van dit voorjaarsseizoen was op papier een zware. De mannen van Reeuwijk 1 moesten het thuis opnemen tegen kampioen Avanti 5. De Hazerswoudenaren werden met speels gemak kampioen in West 2A en als die lijn deze week zou worden doorgetrokken zou degradatie voor Reeuwijk 1 niet onmogelijk zijn. Avanti zette met twee invallers niet bepaald het sterkst team achter de tafel, terwijl Reeuwijk, met Marco, Dennis en André,  het mes tussen de tanden zette om toch handhaving af te dwingen. Denk overigens niet dat Avanti met twee invallers tandeloos is. Verre van dat. De eerste twee partijen werden door Marco en André in 5 close games gewonnen. De partijen daarna, waaronder de dubbel, kwamen wel relatief gemakkelijk voor Reeuwijk binnen in 3 games elk. Nou ja, Dennis moest één game afstaan en Marco verloor de partij in 5 games. Met een uitslag van 9-1 was de overwinning voor Reeuwijk op Avanti niet eens geflatteerd, al zal het Avanti weinig pijn hebben gedaan. Reeuwijk 1 eindigt in ieder geval in West 2A op een veilige 4e plaats met 51 punten uit 10 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 2 naar plaats 2

Voor Bas en Johan eindigt de competitie eigenlijk te vroeg. Al enige weken zitten ze in een flow waarbij de éne naar de andere tegenstander gedesillusioneerd de zaal verlaat. PlayFair 4 ontving in Leimuiden deze week toch nog Reeuwijk 2. De wedstrijd was al 3 x verplaatst en van uitstel komt geen afstel (in dit geval). Johan begon steady door in 4 games zijn partij te winnen. Bas rekende in 3 games met zijn tegenstander af en ook de dubbel was een prooi voor Reeuwijk Duo 2. Bas morste vervolgens een partij door in de 5e game met 13-11 onderuit te gaan. Johan maakte het vervolgens helemaal af door in 3 games de eindstand te bepalen op 1-4. Daarmee eindigt Reeuwijk Duo 2 in West 4L op een verdiende 2e plaats met 30 punten uit 10 wedstrijden. Had het nou eens een paar wedstrijden eerder gaan draaien…

Reeuwijk 2 grijpt naast titel

Reeuwijk Duo 1 onderuit tegen koploper

Dave van der Heiden en Jeroen Raaphorst namen het in Leiden op tegen Scylla 3. De mannen van Reeuwijk 1 wonnen elk één partij en verloren er ook elk één. Dave speelde een memorabele tweede partij die hij nipt in 5 games won. Maar de dubbel was ook dit keer weer allesbepalend. En juist in die partij hadden Jeroen en Dave niet het geluk of de kwaliteit in huis om het verschil te maken. In 3 games gingen ze er van af. Daarmee de partij verliezend. Scylla 3 – Reeuwijk duo 1: 3-2. Reeuwijk duo 1 eindigt in West 3G op een voorlopig derde plaats met 22 punten uit 10 wedstrijden.

Reeuwijk 2  grijpt naast kampioenschap

Het zou een ware thriller moeten worden, de wedstrijd van het jaar. Reeuwijk stond 1 punt voor op Vriendenschaar 3 en zou aan een gelijkspel genoeg hebben voor de titel. Maar de race voor het kampioenschap in West 4a draaide uit op een grote deceptie. Toegegeven, Vriendenschaar 3 was sterker en is dan ook verdiend kampioen geworden. Maar Gerard O., Martin en Karin hadden het graag anders gezien. En het is niet dat ze er niet voor gestreden hebben. Al een heel seizoen lang waren ze ongenaakbaar. Enkel de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar eindigde in 5-5. Dus het was mogelijk geweest. Normaliter is lekker spelen belangrijker dan winnen. “Maar vandaag even niet” aldus Gerard. En daar kunnen we ons alles bij voorstellen. Maar toch onze complimenten voor een prachtig seizoen!

TOP 5 maatje te groot voor team 3

Dit seizoen streden twee teams voor het kampioenschap. ATTC en TOP. Laatstgenoemd team kwam donderdag op bezoek in Reeuwijk en team 3, met Gerard, Erik en Paul, kon aan de bak. Hoewel de uitslag van 0-10 anders doet vermoeden kreeg TOP het niet geheel cadeau. Gerard maakte er in de eerste partij een spannende pot van in 5 games, Paul komt altijd langzaam op stoom om in zijn tweede en vooral derde partij serieus weerwerk te kunnen leveren. Verder dan gamewinst, “dichtbij” en bezweette tegenstanders kwam hij echter niet. Datzelfde gold ook voor Erik, met dien verstande dat bij hem training en veel spelen wel degelijk resultaat laat zien. Maar TOP? Net een maatje te groot. Reeuwijk 3 eindigt in West 6A op de 4e plaats met 42 punten uit 10 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 2 pakt Docos

Johan en Bas speelden dinsdag tegen Docos 4 uit Leiden. Johan was weer bijzonder goed op dreef en ook Bas liet zich niet de kaas van het brood eten. Johan won zijn twee partijen, Bas moest er één laten en samen wonnen ze de dubbel. Weinig kans voor Docos deze avond. Reeuwijk Duo 2 – Docos Duo 4: 4-1.Reeuwijk Duo 2 staat in West 4L op de 3e plaats met 26 punten uit 9 wedstrijden. Duo 2 kán nog tweede worden als ze een stevige overwinning pakken in hun laatste wedstrijd.

Reeuwijk Duo 4 onderuit

DOING 6 ontving in Zoetermeer Reeuwijk Duo 4. Joop ter Luun en Norbert Moret konden het samen net niet bolwerken. Beiden pakten ze één partij, Norbert in 5 zwaar bestreden games, maar de dubbel, cruciaal als ie vaak is, ging in 4 games naar de Zoetermeerders. DOING 6 – Reeuwijk Duo 4: 3-2. Reeuwijk Duo 4 staat in 6F op de voorlaatste plaats met 21 punten uit 9 wedstrijden. 10 mei staat de return tegen concurrent DOING op het programma… Winst voor Reeuwijk zou klassebehoud betekenen.

Lijfsbehoud voor het grijpen

Hikje in de zegereeks voor Reeuwijk 1

Tegen naaste concurrent Dordrecht 2 moest Reeuwijk 1 zijn positie zien te verdedigen. De afgelopen weken waren de Reeuwijkers aan een imposante reeks bezig. De Dordrechters waren echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Tot de tanden gewapend en tot het bot gemotiveerd speelden en wonnen zij hun partijen tegen Reeuwijk 1. Kees Voordouw, Marco Broer en André van der Laan hadden het bijzonder lastig. Zodanig lastig dat Reeuwijk pas bij een 8-0 achterstand punten wist te pakken en de uitslag minder zuur maakte. Dordrecht 2 – Reeuwijk 1: 8-2. Reeuwijk 1 staat in West 2A op een 4e plaats met 42 uit 9. Nummer 5 DHC staat 9 punten achter. Met nog 1 wedstrijd te gaan ligt klassebehoud in eigen hand.

Reeuwijk Duo 1

Jeroen Raaphorst en Dave van der Heiden kregen Spinmill Duo 1 op bezoek. De Aarlanderveners waren net gunstiger gesitueerd op de ranglijst, dus een overwinning was welkom. Raaphorst en Van der Heiden lieten er geen gras over groeien en wonnen met 4-1. Alle partijen gingen in 4 games, een strakke overwinning voor de Reeuwijkers. Duo 1 staat nu in West 3G op de derde plaats met 21 punten uit 9 wedstrijden. Spinmill heeft evenveel punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. Reeuwijk Duo 1 lijkt zich daarmee veilig te spelen richting het eind van de competitie.

Reeuwijk 2 kent geen moeite met PITT’75

Voor Martin, Leendert Jan en Gerard O vormde PITT’75 4 geen grote belemmering in de race om het kampioenschap. Door met 9-1 te winnen heeft Reeuwijk 2 op 2 rondes voor het slot van de competitie de kampioenskansen in eigen hand. Concurrent Vriendenschaar 5 heeft 3 punten minder en speelt komende week tegen PITT. Reeuwijk 2 speelt komende week tegen TOP 3. Geen punten morsen is het credo voor de Reeuwijkers en dan kan het in de grote apotheose worden afgemaakt op de laatste speeldag, alsof het zo moest zijn, tegen…Vriendenschaar 5.

Puntendeling bij concurrent

Reeuwijk 3 (Dick, Gerard V en Paul) speelde donderdag in Capelle aan den IJssel tegen directe concurrent PITT’75 9. In Reeuwijk was het in 8-2 geëindigd, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Toch was de start pittig voor Gerard. De eerste game werd door hem gewonnen, maar daarna kreeg zijn tegenstander vat op zijn spel en verloor Gerard uiteindelijk met 1-3. Daarna was het de beurt aan Dick om de stand gelijk te trekken. Dat deed hij dan ook, maar gemakkelijk ging het niet. In 5 games wist hij toch beslag te leggen op de winst. Zou Paul dan Reeuwijk 3 op voorsprong kunnen zetten? Daar leek het niet naar uit te zien. De eerste game ging hij er hard van af, maar in de tweede game begon zich al een kentering af te tekenen. Game 3, 4 en 5 waren voor hem en op deze wijze pakte hij 2 keer een partij. De dubbel ging, helaas voor Reeuwijk, verloren in 3 games. Gerard had zijn avond niet, had wel de ideeën, maar miste de scherpte. Paul verloor zijn 3e partij, al had dat best anders kunnen lopen. Dick pakte, telkens in 4 games, ook zijn 2e en 3e partij, waardoor de eindstand bepaald werd op een terechte 5-5. Reeuwijk 3 staat in West6A op plaats 4 met 42 punten uit 9 wedstrijden.

Playfair speelbal voor Reeuwijk Duo 2

Bas en Johan mochten zich in Leimuiden meten met Playfair 4. De wedstrijd mondde uit in een eenvoudige overwinning voor de Reeuwijkers. Na 5 partijen stonden de mannen uit Leimuiden onveranderd met lege handen en kon Reeuwijk Duo 2 een 5-0 bijschrijven. Reeuwijk Duo 2 staat in West 4L op de 4e plaats met 22 punten uit 8 wedstrijden. Nummer 3 S’70 heeft 1 punt voorsprong, maar ook een wedstrijd méér gespeeld. Plaats 3 behoort dus tot de mogelijkheden.

Reflex te sterk voor Duo 3

Ben en Caroline ontvingen het Leidse Reflex. Hoewel Caroline behoorlijk in vorm was en Ben samen met Caroline de dubbel in 3 strakke games wist te pakken, waren het toch de Leidenenaren die er met de zege vandoor gingen door Caroline in de 5e partij in 5 games op de knieën te krijgen. Het uitgespeelde Reeuwijk Duo 3 staat in West 5i op een ogenschijnlijk veilige 3e plaats. Het inhaalprogramma van de concurrenten geeft evenwel aanleiding tot zorg.

Reeuwijk Duo 4

Voor Jaap en Norbert stond het treffen met VVV 8 op het programma. De tegenstander kwam overigens uit Leidschendam en niet uit Venlo. De dubbel was voor VVV, maar de overige partijen werden met relatief gemak in Reeuwijks voordeel beslist. Norbert, sportief als altijd, gunde zijn tegenstander nog wel een 5e game in de slotpartij, maar verder dan dat liet hij het niet komen. 11-1 sprak daarbij voor zich.

Weer winst voor Reeuwijk 1

Lijfsbehoud binnen handbereik

Reeuwijk 1 speelde tegen nummer 2 in de competitie, Vriendenschaar 3. Voor de Reeuwijkers enerzijds kans om het gat met Vriendenschaar kleiner te maken, anderzijds vooral kans om lijfsbehoud dichtbij te brengen. Marco Broer, Dennis Cornelisse en Cees Voordouw speelden een prima wedstrijd tegen een gedegen en getalenteerd Vriendenschaar 3. De wedstrijd ging stroef van start doordat Cees en Marco hun eerste partij in duidelijke gamestanden verloren. Dat bleek voor Dennis extra motivatie om wat terug te doen. De dubbel bleek een prooi voor Cees en dubbelpartner André van der Laan , zodat de stand weer in evenwicht was. Marco verloor vervolgens zijn tweede partij, waarna Cees de stand in spannend gevecht weer gelijk trok. Daarna was het vooral Reeuwijk wat de klok sloeg en via overwinningen Marco, Cees en Dennis de eindstand bepaalde op 6-4 voor Reeuwijk 1. Het vlaggenschip van Reeuwijk staat nu 4e in West 2A met 40 punten uit 8 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 1 pakt belangrijke punten

Jeroen Raaphorst en Dave van der Heiden speelden twee wedstrijden afgelopen week. Dinsdagavond uit in Noordwijk tegen TOV en donderdagavond thuis tegen PlayFair. Beide wedstrijden leverden een 3-2 overwinning op. Jeroen bleek ijzersterk en gelukkig voor de Reeuwijkers loopt de dubbel nu ook goed. Dave, die vorige week nog een overwinning pakte, moest deze week telkens nipt zijn meerdere erkennen tijdens spannende partijen. Duidelijk is wel dat zijn niveau omhoog gaat en dat het wachten is op het moment dat hij zich definitief kan meten met zijn tegenstanders in deze klasse. Reeuwijk Duo 1 staat nu 3e in West 3G met 17 punten uit 8 wedstrijden. Achtervolger TOV heeft 1 punt minder met 1 wedstrijd minder gespeeld.

Reeuwijk 3 schrijft 10 punten bij tegen Vriendenschaar 9

Voor de mannen van Reeuwijk 3 pakte een avond met hindernissen uit in 10 punten. Laten we er op houden dat de Goudse gastheren niet echt thuisgaven. Een aparte avond was het daarmee wel.

Reeuwijk 3 staat nu 4e met 37 punten uit 8 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 2 raakt op stoom

In Woubrugge speelden Johan Riethoff en Bas Landweer tegen het eerste team  van het plaatselijke S’70. De eerste drie partijen gingen allemaal in 5 games, wat maar weer duidelijk maakt dat het geen gemakkelijke wedstrijd was. Johan moest in de openingspartij een nederlaag slikken, maar Bas bracht de teams weer naast elkaar. De dubbel was een uitputtingsslag waarin de Reeuwijkers het beste voor de laatste game bewaarden. Daarna leek de weerstand van de Woubrugse tegenstander gebroken. Bas maakte korte metten met zijn tegenstander en Johan kende in zijn laatste partij ook weinig problemen. Na deze 1-4 overwinning neemt Duo 2 in West 4L een 4e plaats in met 17 punten uit 7 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 3 ruim wel

Caroline De Fouw en Ben van Zeijl speelden dinsdagavond thuis tegen ATTC duo 7. Caroline en Ben liepen soepeltjes uit naar een 3 – 0 voorsprong voordat de Alphenaren iets terug konden doen. Daarna was het Caroline die gedecideerd de eindstand bepaalde op 4-1. Reeuwijk Duo 3 staat in West 5i nu op een prachtige 2e plaats met 19 uit 9. Dat nummers 3, 4 en 5 op geringe afstand staan met 2 of 3 wedstrijden minder gespeeld mag voor nu de pret niet drukken.

Reeuwijk Duo 4 net niet

In Moerkapelle speelden Joop ter Luun en Norber Moret tegen de mannen van TZM duo 3. In de enkelpartijen gaven de twee teams elkaar niets toe. De dubbelpartij werd in 5 games een prooi voor TZM. De laatste partij zou de beslissende worden. Joop maakte er een gevecht van, maar verloor in 5 games. TZM duo 3 – Reeuwijk Duo 4: 3-2. Duo 4 staat in West 6F 5e met 15 punten uit 7 wedstrijden. DOING Duo 6 heeft eveneens 15 uit 7. Laat Reeuwijk Duo 4 – DOING Duo 6 nu net de allerlaatste partij van het seizoen zijn en mogelijk de partij die beslist over degraderen of handhaven in de 6e klasse.

Sterke reeks Reeuwijk 1

Reeuwijk 1 topt in Haastrecht

Dennis Cornelisse, André van der Laan en Cees Voordouw troffen TOP 2 in Haastrecht. Winst tegen deze concurrent zou een mooie marge kunnen betekenen ten opzichte van de onderste twee plekken op de ranglijst. Voordouw en Cornelisse begonnen sterk door hun eerste partij in 3 strakke games te winnen. Van der Laan moest het daarna opnemen tegen de sterkste Haastrechter (Arjan Straver) en moest met minimaal verschil zijn meerdere erkennen. In de dubbel kreeg Cees gezelschap van de van een teenbreuk herstellende Marco Broer. Deze opstelling was bepaald geen verzwakking voor Reeuwijk 1 en TOP was in 3 afgemeten games kansloos tegen de Reeuwijkers. TOP’s topper Straver wist zijn partijen tegen Cees en Dennis te winnen, maar verder hadden de Haastrechters volstrekt niets in te brengen tegen Reeuwijk 1. TOP 2 – Reeuwijk 1: 3-7. Reeuwijk 1 staat in West 2A nu op een comfortabele 3e plaats met 34 punten uit 7 wedstrijden.

Reeuwijk duo 1 tobt in Haastrecht

Dave van der Heiden en Jeroen Raaphorst reisden af naar Haastrecht om TOP duo 2 het vuur aan de schenen te leggen. Dave begon sterk in 5 games zijn tweede zege van het seizoen bij te schrijven. Jeroen verloor zijn eerste enkelspel deze avond in 4 games. Het TOP-dubbel bleek een maat te groot voor de Reeuwijkers te zijn en zo kwam TOP duo 2 op 2-1. Jeroen liet in zijn tweede enkelspel zijn Haastrechtse tegenstander geen schijn van kans. Winst of verlies lag daarmee in handen van Dave. Hij was evenwel niet opgewassen tegen zijn tegenstander, waardoor TOP duo 2 – Reeuwijk duo 1 in 3-2 eindigde. Reeuwijk duo 1 staat in West 3G op een 5e plaats met 11 uit 6. Nummer 6 PlayFair heeft een wedstrijd minder gespeeld en staat op slechts 2 punten achterstand.

Combat 3 legt het af tegen Reeuwijk 2

Reeuwijk 2, met Karin Kruit, Ard Swarts en Leendert-Jan Hoogerbrugge legde deze week Combat 3 uit Bleiswijk over de knie. In geen tijd liep Reeuwijk 3 uit naar een 8-0 voorsprong. Meestens in 3 strakke games, pas op het eind begonnen de kracht wat weg te vloeien en wist Combat een game te pakken. Dat gaf de Bleiswijkse burger blijkbaar moed, want aansluitend wisten de Bleiswijkers toch nog terug te komen tot 8-2. Ard was de grote man met 3 gewonnen partijen. Reeuwijk 2 – Combat 3: 8-2. Reeuwijk 2 staat in West 4A bovenaan met 52 punten uit 7 wedstrijden. Vriendenschaar 5 volgt op 2 punten.

Reeuwijk 3 hard onderuit bij koploper

Dick Roel, Gerard van Vliet en Paul Lenssinck namen het maandagavond op tegen koploper ATTC EvoRepro 6. Zowel Gerard als Paul waren bepaald niet fit en dat kwam tot uiting in het spel. Toch wist Gerard deze avond het enige Reeuwijkse punt in de wacht te slepen. Voor Dick en Paul was het vaak dichtbij, maar net niet goed genoeg. ATTC EvoRepro 6 –  Reeuwijk 3: 9-1. Reeuwijk 3 staat in West 6A op de 4e plaats met 27 punten uit 7 wedstrijden.

Reeuwijk duo 2 wint van Rijnsoever 3

Johan Riethoff en Bas Landweer deden goede zaken thuis tegen de Katwijkers van Rijnsoever 3. Na de dubbel, die voor de Reeuwijkers verloren ging, keek Reeuwijk duo 2 nog tegen een 1-2 achterstand aan. Maar daarna wonnen Johan en Bas hun tweede enkelspel. Vooral voor Bas zal de beslissende pot zoet gesmaakt hebben, want hij had er 5 games voor nodig. Reeuwijk duo 2 – Rijnsoever duo 3: 3-2. Reeuwijk duo 2 staat in West 4L op een 4e plaats met 13 punten uit 6 wedstrijden.

Reeuwijk duo 3 pakt Scylla 5 in

Caroline de Fouw en Ben van Zeijl namen het in Leiden op tegen Scylla 5. De Leidenaren hebben nog twee inhaalduels te goed en waanden zich redelijk veilig tegen Reeuwijk 3. Maar Caroline had de slag te pakken en won haar twee enkelpartijen. Samen met Ben, die al zijn energie in de dubbel stopte, won zij ook de dubbel. Scylla had daar geen kansen. Ben gaf zijn enkelpartijen niet cadeau, maar kwam er niet aan te pas. Toch al met al een mooie 2-3 overwinning voor Reeuwijk duo 3, dat in West 5I op een 4e plaats staat met 15 punten uit 8 wedstrijden.

Reeuwijk duo 4 ten onder in Gouda

Joop ter Luun en Corné Verschuure speelden uit tegen Vriendenschaar duo 8. Geen gemakkelijke wedstrijd op voorhand, omdat Vriendenschaar samen met TOP duo 3 de dienst uit maakt in de poule van Reeuwijk duo 4. Joop begon goed met een zege in 3 games. Corné had het daarna zwaar en ging in 3 games onderuit. De dubbelpartij liet wisselende kansen zien voor beide teams. Vriendenschaar trok echter in 5 games aan het langste eind. Daarna was de pijp bij Corné en Joop leeg, beiden verloren in 3 games hun tweede partij. Vriendenschaar duo 8 – Reeuwijk duo 4: 4-1. Reeuwijk duo 4 staat in West 6F op een 4e plaats met 13 punten uit 6 wedstrijden.

Twee maal winst voor Reeuwijk 1

Reeuwijk 1 in rekent in tweeluik af met directe concurrent

Afgelopen donderdag en vrijdag (inhaalwedstrijd) speelde Reeuwijk 1 (regulier), met André van der Laan, Dennis Cornelisse en Cees Voordouw, thuis en daarna uit tegen het Delftse DHC 3. De Delftenaren zijn een directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud in de 2e klasse dus verliezen was een no-go. De donderdagwedstrijd gaf een beeld van wisselende kansen, met uiteindelijk de verdiende overwinning in de laatste partij en een einduitslag van 6-4. Op de donderdag verdeelden Van der Laan, Voordouw en Cornelisse de punten door elk 2 partijen te winnen. Op vrijdag liep Reeuwijk 1 uit naar een mooie 3-6 voorsprong, waarna de Delftenaren de einduitslag wat draaglijker maakten door de 4-6 te noteren.  Cornelisse was de grote man die zijn geduldige spel met 3 gewonnen partijen beloond zag. In West 2A staat Reeuwijk 1 nu puntgelijk met nummer 3 Dordrecht, met 27 punten uit 6 wedstrijden.

Reeuwijk duo 1 in zwaar weer

Tegen laagvlieger Play Fair 3 speelden Dave van der Heiden en Jeroen Raaphorst van Reeuwijk duo 1 toch vooral om hun overlevingskansen in West 3G te verhogen. Play Fair ging er hard in en kwam op 2-0 door de eerste enkelpartijen te winnen. Van der Heiden had weinig in te brengen, maar Raaphorst wist 5 games af te dwingen. De dubbelpartij, ook in 5 games, was een prooi voor de Reeuwijkers. Raaphorst pakte het tweede punt van de avond door zijn partij gedecideerd in 3 games te winnen. Van der Heiden had winst of verlies in de partij in handen en hij maakte het spannend door 5 games te spelen. De 5e games was voor hem net te veel, maar de partij weggeven heeft hij zeker niet gedaan. Ondanks knap werk toch verlies  met 3-2 tegen Fair Play 3. Reeuwijk duo 1 staat in West 3G op een 4e plaats met 9 punten uit 5 wedstrijden.

Reeuwijk 2 wint alweer!

Ard Swart, Leendert-Jan Hoogerbrugge, Martin Verschuure en Gerard Olsthoorn (voor de dubbel) speelden in Alphen aan den Rijn tegen de mannen van ATTC EvoRepro 4. De Reeuwijkers lieten de Alphenaren weinig kans. Vooral Swarts was in blakende vorm en won al zijn partijen. Hoogerbrugge en Verschuure hadden in hun eerste partij gedecideerd in 3 games gewonnen. De dubbel, met Hoogerbrugge en Olsthoorn, begon met een spannende game, die in 18-20 eindigde voor de Reeuwijkers. De derde game ging dan nog wel naar de Alphenaren, maar de Reeuwijkers pakten de partij verder relatief gemakkelijk. Met een 0-4 voorsprong moest Hoogerbrugge het eerste verliespunt incasseren, maar pas na verlies in de 5e game van zijn partij. Afgezien van het verlies in de 10e game voor Verschuure werden alle tussenliggende partijen eenvoudig gewonnen. ATTC EvoRepro 4 – Reeuwijk 2: 2-8. Reeuwijk gaat met 44 uit 6 aan kop in West 4A.

Reeuwijk 3 worstelt en gaat onder

Ook Reeuwijk 3 had een dubbele ontmoeting op het programma als gevolg van een inhaalwedstrijd. Vriendenschaar 8 was de tegenstander. Eerst met Dick Roel, Erik van Vliet en Theo van den Berg op dinsdag in Gouda,  daarna met Dick Roel, Gerard van Vliet en Erik van Vliet op donderdag in Reeuwijk. Beide ontmoetingen gingen met 7-3 verloren. Waarbij opgemerkt moet worden dat op dinsdag Roel de sterkhouder van het team was, terwijl op donderdag juist G. van Vliet het team wist te dragen. Desondanks twee maal verlies. Reeuwijk 3 staat thans West 6a  4e met 26 punten uit 6 wedstrijden.

Reeuwijk duo 3 kopje onder in Katwijk

Arnold Baars en Caroline de Fouw speelden met Reeuwijk duo 3 in het verre Katwijk aan Zee tegen koploper Rijnsoever 6. Zowel Baars als De Fouw wisten een enkelpartij te winnen, maar verloren er ook één. En in dat geval is de dubbel bepalend bij de duo’s. In dit geval wilden beide teams elkaar niets toegeven in de dubbel. In de beslissende 5e game ging het dan toch fout voor Reeuwijk duo 3. Met 11-3 bleek de energie op. Daarmee was de wedstrijd een prooi voor de Katwijkers. Rijnsoever 6- Reeuwijk duo 3: 3-2. Reeuwijk duo 3 staat in West 5i op een 4e plaats met 12 uit 7.

Reeuwijk duo 4 net geen top…

Duo 4, met Jaap van Beekum en Norbert Moret, speelde dinsdag thuis tegen TOP 3. Van Beekum was weer ouderwets in vorm, maar daar stond tegenover dat Moret zijn vorm nog niet gevonden heeft na zijn blessures. Van Beekum won zijn twee partijen, Moret was minder gelukkig. Ook de dubbel ging eenvoudig verloren, waarmee de wedstrijd een prooi voor TOP was. Reeuwijk duo 4 – TOP 3: 2-3. Reeuwijk duo 4 staat thans in  West 6F op een mooie 3e plaats met 12 punten uit 5 wedstrijden.