BedrijvenDubbel prooi voor Data-Xperts-4You

In een goed gevulde zaal speelden afgelopen donderdagavond 14 teams om de winst in het BedrijvenDubbelToernooi van TTV Reeuwijk. Het winnende team was van hoog niveau.

Veertien teams in twee poules verdeeld. Met oud winnaars als Kees Verkade met Richard Struijk (RAVON) en Jonathan den Hertog met Rogier Groen (Linden en Steden). Vaste deelnemers als Hielkema Interieurs, met Marcel Hielkema en André van der Laan. En wat te denken van King Nuts en VOF de Bouw. Teams van statuur, dus spektakel gegarandeerd. Ook nieuwkomers als Lia Moons (Zang bij uitvaart) en Sjors de Lange Service hadden zich aangemeld en bliezen hun partij mee. De wedstrijden werden gespeeld in 8 minuten waarbij na 4 minuten van speelhelft en serviceopponent gewisseld werd. Dat niemand de ander wat cadeau wilde geven bleek wel uit het feit dat geen enkele partij eindigde zonder winnaar. De beste twee teams uit elke poule troffen elkaar in de kruisfinale, de overige teams speelden tegen hun evenknie uit de andere poule om hun eindklassering. Uiteindelijk werd VOF de Bouw (Johan Riethoff/Dick van der Wilt) derde, King Nuts (Jeroen en René Raaphorst) tweede en de hoofdprijs werd in de wacht gesleept door het sterkste team van de avond, Data-Xperts-4You (Joop en Casper ter Lüün)

lees hier meer

Lach en een traan

Reeuwijk 1 degradeert na verlies
Voor Rijnsoever 2 stond in Katwijk niets meer op het spel in de wedstrijd tegen Reeuwijk 1. De Reeuwijkers hadden een minimale kans om zich te handhaven, maar dan moest er maximaal gewonnen worden. Dat zat er al direct niet meer in. Cees, André en Dennis waren in deze wedstrijd zes partijen achter elkaar niet in de buurt van een verrassing. Pas in de zevende partij wist Cees de Reeuwijkse eer te redden door in vier games de stand op 6-1 te brengen. Dat daarna André de stand nog op 7-2 wist te brengen kon de pijn nauwelijks verzachten. De eindstand werd bepaald op 8-2 voor Rijnsoever, waarmee Reeuwijk 1 laatste blijft in West 2D met 28 punten uit 10 wedstrijden en degradatie een feit is.

Reeuwijk duo 1 knap tweede
Jeroen en Dave speelden vrijdagavond tegen het al gedegradeerde De Treffers. Lijstaanvoerder Reflex uit Leiden speelde uit tegen Rijnsoever. Reflex zou 2 punten moeten pakken om kampioen te worden, gesteld dat Reeuwijk met 5-0 zou winnen van De Treffers. Voor die opgave stonden de Reeuwijkers dan ook om zicht op het kampioenschap te houden. De start was voortvarend. Dave en Jeroen wonnen beiden hun eerste partij vier games en pakten daarna nog de dubbel in drie games. Daarna maakte Dave het spannend door drie games telkens met minimaal verschil te verliezen. Jeroen hield de hoop levend door in drie games te winnen. Geen 5-0 maar 4-1 dus. Vraag was wat Reflex zou doen. Mochten de Leidenaren verliezen en dat met 5-0, dan zou het alsnog feest zijn in Reeuwijk. Reflex verloor, dat dan weer wel, maar wist het verlies tot 3-2 te beperken. Genoeg voor het kampioenschap van Reflex. Voor nummer twee Reeuwijk rest de promotie/degradatiewedstrijd aansluitend op het seizoen.

Kleine kans wordt bijzonder kleine kans
Reeuwijk 2 moest met 0-10 winnen van Rijnsoever en dan hopen dat Avanti 6 bij Sassem niet verder zou komen dan een 5-5 gelijkspel. Dan zouden de Reeuwijkers puntgelijk eindigen met Avanti en zouden de onderlinge uitslagen de doorslag geven. En daar was Reeuwijk zowel uit als thuis de sterkere ploeg en zou kampioen worden. Martin en Karin begonnen sterk. Ook de dubbel, waarin Martin en Gerard O. achter de tafel stonden, was een prooi voor de Reeuwijkers. Met 1-3 werden daarna de volgende partijen verloren, waardoor Rijnsoever al snel met 4-3 voor stand. LJ wist daarna de stand weer gelijk te trekken, waarna Karin hard in het zand beet. Martin bepaalde de einstand op 5-5, waarmee de Reeuwijkers niet tevreden waren, maar toch tevreden moeten zijn. Mocht Avanti puntloos verliezen komende week, dan kan alsnog de vlag uit aan de Overtoom 8a. Anders resteert voor Reeuwijk 2 een tweede plaats met een promotie/degradatiewedstrijd aansluitend op het seizoen.

Reeuwijk 3 wint van kampioenskandidaat
Waren het zenuwen, was het onderschatting van de kant van ISV of had Reeuwijk 3 een opleving aan het eind van het voorjaarseizoen in de 5e klasse? Linksom of rechtsom, de Gouwenaren zullen stevig de pest in hebben nu zij met 6-4 onderuit gingen bij een sterk spelend Reeuwijk 3. Jaap, Joop L en Norbert waren niet van plan om ISV zomaar kampioen te laten worden. Dat is de Reeuwijkse eer toch te na. Jaap startte met een spannende winst in vier games. Joop en Norbert gingen vervolgen elk in vier games onderuit. In de dubbel trokken de Reeuwijkers de stand weer gelijk door opnieuw een nipte winst in vier games voor Jaap en Norbert. De Reeuwijkers boekten vervolgens drie partijen op rij bij, waarbij Jaap en Norbert het niet cadeau kregen met elk winst in vijf games. Norbert wist ook zijn laatste partij te winnen, waardoor de einduitslag op 6-4 voor Reeuwijk 3 werd bepaald. Reeuwijk 3 eindigt de voorjaarscompetitie op de laatste plaats met 33 punten uit 8 wedstrijden en degradeert uit de vijfde klasse.

Reeuwijk duo 2 handhaaft zich ondanks nederlaag
Johan en Bas hadden nog één punt nodig en dat was nog lastig genoeg. Binnen korte tijd stonden ze tegen Reflex met 0-3 achter. Maar toen brak Johan de ban en pakte in vijf games het eerste en benodigde punt. Daarna deed Bas dat nog eens dunnetjes over en pakte eveneens in vijf games een punt. Reeuwijk duo 2 –  Reflex 2: 2-3. Reeuwijk duo 2 eindigt in West 3K op een veilige vierde plaats.

Duo 3 met opgeheven hoofd achter de tafel vandaan
Een klasse hoger spelen en dan merken dat het niveauverschil wel degelijk aanwezig is, dat kan pittig aankomen. Maar Caroline, Gerben, Anita en Jako hebben zich dapper geweerd op 4e klasse niveau. Vooral Gerben liet zich van zijn beste kant zien. Zo ook in de laatste wedstrijd tegen IJsselvogels uit Moordrecht. De eerste partij was direct voor hem. Teamgenoot Jako kwam net terug van een langdurige blessure en kwam ritme en vastheid tekort. Toch kon je aan zijn laatste partij zien dat het steeds beter ging. Al met al een avond waarbij, ondanks de nederlaag van 1-4, Reeuwijk duo 3 met opgeheven hoofd de 4e klasse kan verlaten.

Diepe dalen hoge pieken

Reeuwijk 1 alleen in theorie nog voor tweede klasse te behouden
Cees, André en Dennis speelden thuis tegen directe concurrent DHC 3. Winst op de Delftenaren was noodzakelijk om het gat met de laatste plaats te vergroten en gelijktijdig in te kunnen lopen op DOCOS 3, dat tegen kampioenskandidaat Dordrecht 2 aan de bak moest. Maar na de dubbel stond het er al onheilspellend voor. De Reeuwijkers verloren alle drie hun eerste partij, waarbij alleen Dennis tot echte kansen kwam en er nog een vijfde game uitpeuterde. De dubbel bood kans op herstel en Cees en Dennis wonnen in 5 games het eerste Reeuwijkse punt van de avond. André begon zijn tweede partij goed, maar raakte na die gewonnen game de controle over de partij kwijt. Cees bracht Reeuwijk terug tot 2-4 door in vier games zijn tweede partij te winnen. Daarna kon geen van de Reeuwijkers nog een vuist maken en verloor Reeuwijk niet alleen de partij met 2-8 tegen DHC 4, maar eigenlijk ook het laatste sprankje hoop op een langer verblijf in de tweede klasse. Alleen als Reeuwijk de laatste wedstrijd wint van het sterke Rijnsoever met 10-0 én als DHC met 8-2 wint van Docos 3, alleen dan speelt Reeuwijk volgend seizoen wederom tweede klasse.  TTV Reeuwijk 1 staat in West 2D op de laatste plaats met 26 punten uit 9 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 1 kan in theorie zeker nog kampioen worden
Dave en Jeroen deden goede zaken door met 2-3 uit te winnen bij Rijnsoever 3. Eerder deze week ging de wedstrijd thuis tegen koploper Reflex met dezelfde cijfers verloren. Dave had onvoldoende verweer dit keer en verloor zijn twee partijen. De dubbel, samen met Jeroen, werd dan weer wel gewonnen en ook al wist Jeroen tegen Reflex dan nog wel zijn tweede partij tot een goed einde te brengen, de wedstrijd was voor de koploper. Vrijdag ging het dan toch een stuk beter in Katwijk. Dave sleepte zijn eerste partij in vijf games voor de poorten van de hel vandaan, waarna Jeroen in eveneens vijf games zijn eerste partij door de vingers zag glippen. De dubbel was daarna prooi voor de Reeuwijkers. In klare cijfers werd Rijnsoever aan de kant gezet in vier games. Met dat voorbeeld in gedachten wist Jeroen ook zijn tweede partij binnen te halen in vier games. En hoewel Dave goed begon (14-12 en 8-11) moest hij daarna toch nog twee maal 11-8 dulden. Daarmee was de wedstrijd met 2-3 voor TTV Reeuwijk duo 1. Reeuwijk duo 1 staat in West 3J op de tweede plaats met 25 punten uit 9 wedstrijden. Reflex heeft 28 punten en speelt nog uit bij Rijnsoever. Reeuwijk speelt nog tegen rode lantaarndrager Treffers.

Reeuwijk 2 veegt Sassem van tafel
Thuis tegen de mannen uit Sassenheim lieten Martin, LJ en Gerard O tafeltennis er uit zien alsof het eenvoudig is. Akkoord, twee maal wisten de mannen van Sassem 2 nog tot 5 games te komen, maar eerlijk is eerlijk, de Reeuwijkers zijn geen moment in de problemen geweest. En met Karin erbij in de dubbel ging het eveneens crescendo. Reeuwijk 2 – Sassem 2: 10-0. Reeuwijk 2 staat in West 4Eop de tweede plaats met 56 uit 9. Dat is 5 punten achter op koploper Avanti 6. Avanti mag nog tegen Sassem, Reeuwijk neemt het nog op tegen Rijnsoever.

Reeuwijk 4 figurant op kampioensbal Panta Rhei
De ambtenaren uit Alphen aan den Rijn hadden nog maar 5 punten nodig om de titel in West 6A binnen te halen. En in de op één na laatste speelronde troffen ze in Reeuwijk 4 de ideale tegenstander om dat doel te halen. Gerard met het verrassende spelletje, Dick die niet helemaal in topvorm is en Paul die helemaal niet… nou ja, jullie snappen het wel. De mannen uit Reeuwijk kregen geen poot aan de grond en werden kansloos terzijde geschoven. Het is dat het gezellig was, maar anders… Panta Rhei 1 – Reeuwijk 4: 10-0. Reeuwijk 4 staat net niet bovenaan met 13 punten uit 7 wedstrijden.

Reeuwijk duo 2 niet helemaal tov
Johan en Bas ontvingen TOV 2 uit Noordwijkerhout. De gasten kunnen geen kampioen meer worden, maar staan toch mooi tweede, de gastheren staan bijna veilig voor degradatie. Al met al toch een pot met inzet. Voor Johan, toch vaak sterkhouder binnen dit team, zat het er vandaag niet in. Twee maal 1-3 verlies betekende geen fijne avond voor hem. Bas wist dan in ieder geval zijn eerste partij wél te winnen en Reeuwijk 2 een punt te bezorgen. De dubbel was spannend, maar bracht net niet het tweede punt. Maar, elk punt is welkom, het zal er aan het eind van het seizoen toch eens van afhangen… Reeuwijk duo 2 – TOV2: 1-4. Reeuwijk 2 staat in West 3K op de vierde plaats met 17 punten uit 9 wedstrijden. Vier punten méér dan PlayFair en Reflex. Duo 2 speelt de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Reflex en heeft dus alles in eigen hand. 2 punten is genoeg voor lijfsbehoud.

Combat te sterk voor Reeuwijk duo 3
Voor Caroline en Gerben heeft de start van paasvakantie er wel eens zonniger uitgezien. Het Bleiswijkse Combat kwam op bezoek en dat liet weinig heel van het reeds gedegradeerde Reeuwijk 3. Gerben wist nog een game te winnen, maar kon verder geen potten breken. Bij Caroline leek het vuur ook al gedoofd. Reeuwijk duo 3 – Combat 4: 0-5. Reeuwijk duo 3 staat in West 4G op de laatste plaats met 5 punten uit 8 wedstrijden.

Punten voor Reeuwijk

Reeuwijk 1 speelt gelijk in Leiden
André opende met een partij in vijf games, die hij nipt verloor. Daarna bogen Dennis en Cees de stand om in Reeuwijks voordeel. In de dubbel viel het resultaat in vier games in Leids voordeel uit, waarna André en Cees in hun enkelspel geen weerwoord hadden op Docos. Met 4-2 voor Docos op de borden zag het er somber uit voor de Reeuwijkers. Maar een ijzersterke reeks van 3 partijen op rij maakte dat Reeuwijk met 4-5 aan de laatste partij begon. Dennis maakte er een spannende partij in 5 games van, maar kon de winst in de partij én in de wedstrijd niet over de streep trekken. Docos 3- Reeuwijk 1: 5-5. Reeuwijk 1 staat in West 2D op de vijfde plaats met 24 punten uit 8 wedstrijden.

Winst voor Reeuwijk duo 1 en virtuele aansluiting bij top
Reeuwijk Duo 1 speelde een uitstekende wedstrijd tegen concurrent PlayFair 3. Jeroen won twee partijen, Dave verloor zijn eerste partij in 5 games, maar revancheerde zich uitstekend in de dubbel en in zijn tweede enkelspel. PlayFair staat weliswaar 2 punten voor, maar heeft al wel twee wedstrijden meer gespeeld. Koploper Reflex staat 5 punten voor, maar heeft één wedstrijd meer gespeeld. Kortom, volop kansen nog voor Reeuwijk duo 1 om het seizoen uitstekend af te sluiten. Reeuwijk duo 1 – PlayFair 3: 4-1. Reeuwijk duo 1 staat derde in West 3J met 20 uit 7.

Reeuwijk 2 laat Avanti bijna ontsnappen
In Hazerswoude-Dorp is Avanti doorgaans onklopbaar. Maar Reeuwijk 2 is dit seizoen wederom in uitstekende doen. Gerard, Martin en Ard lieten er geen twijfel over bestaan dat ze goede zaken wilden doen. Binnen no-time stond het 1-6. En toen, zoals Gerard zei, was de focus een beetje weg. Avanti pakte de laatste drie punten en sloot de avond af met een 4-6 nederlaag tegen Reeuwijk 2. Reeuwijk 2 staat in West 4E op een veilige derde plaats met 1 punt achterstand op Sassem 2. Om koploper Avanti te bedreigen had er na 1-6 doorgepakt moeten worden. Maar wie weet wat nog mogelijk is.

De Treffers te sterk voor Reeuwijk 3
Jaap, Joop L.  en Norbert hadden het zwaar tegen De Treffers uit Roelofarendsveen. Alleen Joop wist nog een partij te winnen, voor het overige zat het er gewoon (net) niet in. Reeuwijk 3 – De Treffers 5: 1-9. Reeuwijk 3 staat in West 5D op de laatste plaats met 20 uit 6.

ATTC kent geen moeite met Reeuwijk 4
Gerard en Dick arriveerden getweeën in Alphen voor de wedstrijd tegen ATTC. Paul kwam later binnengevlogen. Geen ideale voorbereiding, maar de verwachtingen waren bij hem toch al niet hoog. Dat hij uiteindelijk wel steeds weer een stukje beter gaat spelen is prettig, maar een partij levert het hem nog niet op. Anders ligt dat bij Gerard, die de Reeuwijkse eer prima hoog houdt door twee partijen op zijn konto bij te schrijven. Dick was er vaak dichtbij, maar kon dit maal geen vuist maken.
ATTC 7 – Reeuwijk 4: 8-2. Reeuwijk 4 staat laatste met 13 uit 6.

Duo 2 doet goede zaken
Met Ard als invaller ontving Reeuwijk duo 2 PlayFair. Ard en Bas lieten zien in de enkelspelen uitstekend in vorm te zijn. 4 punten voor Reeuwijk. De dubbel brak juist, door minder ingespeeld zijn, op. Toch wisten Ard en Bas er een vijfde game uit te slepen samen, al bracht dat geen succes in de partij. Reeuwijk duo 2 – PlayFair 4: 4-1. Reeuwijk duo 2 staat op een keurige vierde plaats met 16 uit 8.

Kwiek geeft Reeuwijk duo 3 tafeltennisles
Voor Duo 3 is het verblijf in de 4e klasse nog geen onverdeeld succes. Dit maal liep het niet lekker tijdens het bezoek aan het Waddinxveense Kwiek. 5 maal een nederlaag in 3 games zegt helaas genoeg over de kansen voor dit team. Reeuwijk duo 3 staat onderaan met 5 punten uit 7 wedstrijden.  

Reeuwijk 2 houdt eer hoog

Reeuwijk 1 hard onderuit in Alphen
Tegen koploper ATTC 2 hadden André, Marco en Cees weinig in te brengen. Met gamestanden die weinig aan duidelijkheid te wensen over lieten gingen de mannen de bietenbrug op. De laatste twee partijen van de wedstrijd bieden hoop op een beter eind van de competitie, zij gingen in beide in 5 zwaarbevochten games. Toch mocht die strijd niet baten. ATTC Evo Tech XL 2-TTV Reeuwijk 1: 10-0. Reeuwijk staat in West 2D nog altijd op de voorlaatste plaats met 18 punten uit 6 wedstrijden. Het zag concurrent voor lijfsbehoud Docos met 3 punten uitlopen naar 23 punten.

Reeuwijk 2 wint wel van ATTC 5
Leendert Jan en Martin hadden het op hun heupen in Alphen, beiden wisten zij twee partijen uit het vuur te slepen. Ook de dubbel wisten zij in een overwinning om te zetten. Voeg daar een vastberaden Karin aan toe en de overwinning is binnen. Er had voor haar meer in gezeten, maar haar tweede partij ging ternauwernood verloren in 5 pittige games. Maar al met al een prima uitslag voor de Reeuwijkers. ATTC Evo Tech XL 5-TTV Reeuwijk 2: 4-6. Reeuwijk 2 staat in West 4E op een veilige derde plaats met 34 punten uit 6 wedstrijden. Eén punt achter nummer twee Sassem 2.

Gerard redt de eer
Dick, Gerard en Paul mochten in Aarlanderveen proberen  zich te revancheren voor de thuisnederlaag tegen Spinmill 1. Zo dramatisch als de einduitslag doet vermoeden was het niet, maar eerlijk is eerlijk, de Reeuwijkers waren simpelweg niet goed genoeg. Eén uitzondering daargelaten…Gerard…Soms bijna door zijn hoeven zakkend, maar onverminderd fanatiek en enthousiast. Én scherp… daarmee pakte hij de sterkste Spinmiller in. Service kort over het netje, altijd spreidend en nooit opgevend. Spinmill 1-TTV Reeuwijk 4: 9-1. Reeuwijk 4 staat in West 6A onderaan met 11 uit 5.

Twee games voor Duo 2
Thuis namen Bas en Johan het op tegen koploper PlayFair 2 met hoop op een beter resultaat dan in de uitwedstrijd. Toen wist Bas een game te pakken, maar bleef Duo 2 daar toch op steken. Dit keer thuis waren de mannen gebrand op een beter resultaat. En het moet gezegd worden, Johan zorgde daarvoor. Twee games wist hij te scoren, verdeeld over twee partijen. Hoewel de score dus 100% beter was dan de vorige uitvoering, bleef Duo 2 toch met opnieuw een 0-5 nederlaag en een stevige kater achter. Reeuwijk Duo 2 staat in West 3K gedeeld laatste met Reflex. Beide teams hebben 9 punten uit 6 wedstrijden.

Pingwins ook in Reeuwijk te sterk voor Duo 3
In Den Haag gingen Gerben en Anita stevig onderuit, dus de hoop was gevestigd op de thuiswedstrijd. Met Caroline naast Gerben ging het beter, maar een overwinning in de wedstrijd zat er niet in. Caroline was dicht bij partijwinst, maar kon het in de 5e game niet bolwerken. Gerben daarentegen, komt er steeds beter in. Zijn tweede partij won in 5 games, zodat het verlies dit maal draaglijker was. Reeuwijk duo 3 – Pingwins 4: 1-4. Reeuwijk duo 3 staat in West 4G laatste met 4 punten uit 5 wedstrijden.

Wisselend bewolkt…

Dubbelspel brengt kentering
TTV Reeuwijk Duo 1 ontving het Katwijkse Rijnsoever duo 3 in de zaal aan de Overtoom. De Katwijkers begonnen voortvarend en wonnen in vijf games van Jeroen en in vier spannende games van Dave. Daar trokken de Reeuwijkers dan wel een streep. De dubbel, als zo vaak de beslissende partij, vormde in deze wedstrijd de hefboom die alles in Reeuwijks voordeel deed kantelen. Zeer gedecideerd wonnen Jeroen en Dave met 11-8, 11-5 en 13-11. Met de aansluiting in de partij op zak sleepte Jeroen de gelijkmakende beurt uit het vuur door in vier games, maar met minimaal verschil zijn tweede partij te winnen. Winst of verlies lag in handen van Dave. Die had goed gekeken naar de openingspartij van Jeroen. Tegen dezelfde tegenstander maakte Dave het ijskoud af in 11-3, 11-7 en 11-8. Winst dus voor TTV Reeuwijk duo 1 tegen Rijnsoever duo 3: 3-2. In West 3J voert Reeuwijk de subtop aan met 10 punten uit 4 wedstrijden.

Team 2 regulier deelt punten
Gerard O. Karin en Ard speelden in Sassenheim tegen Sassem 2. Een wedstrijd met vijf partijen in 5 games… dat moet wel weer een 5-5 gelijkspel opleveren toch? Daarin werden we niet teleurgesteld. De beide ploegen waren dan ook zeer aan elkaar gewaagd. Ard wist uiteindelijk 2 partijen winnend af te sluiten, Gerard en Karin elk één. De dubbel was ook in Reeuwijks voordeel, waardoor de partij geen winnaar of verliezer kende. Hoewel, plezier mag ook een winnaar genoemd worden en dat bracht deze wedstrijd volop. Sassem 2-Reeuwijk 2: 5-5. In West 4E staat Reeuwijk 2 nu op de voorlaatste plaats met 16 uit 3. En dat is één wedstrijd minder gespeeld dan de directe concrurentie.

Geflatteerde nederlaag Reeuwijk 3
Met een ijzersterke Jaap, een onvoorspelbare Norbert en een Joop L die zijn tegenstanders tot het uiterste drijft speelde Reeuwijk 3 thuis tegen ATTC 6. Deze spannende wedstrijd ging om en om, waarbij ATTC zich op enig moment toch een marge gaf. Niet zonder slag of stoot overigens, want het aantal verliesbeurten in vijf games was groot. Omdat Jaap er twee gewonnen had en Norbert er één stond het voorafgaand aan de laatste pot al gewonnen voor ATTC (3-6). Jaap haalde een zwaar bevochten winst in, uiteraard, 5 games. Daardoor de eindstand bepalend op 4-6. Het had net zo makkelijk andersom kunnen zijn. Reeuwijk 3 staat in West 5D op de laatste plaats met 11 punten uit drie wedstrijden.   

Klein verschil, groot verschil
Ja, Panta Rhei was sterker. En ja, de uitslag lijkt op een slachting. Maar dat zou scorebord-journalistiek zijn en daar bedient uw correspondent zich nooit van natuurlijk. Maar ondanks de 1-9 nederlaag, waarbij Corné niet voor het eerste de Reeuwijkse eer wist te redden, moet toch gezegd worden dat Dick en Ben zich niet zomaar lieten vangen. Ook in de dubbel lieten de Reeuwijkers zich van hun beste kant zien, maar tegen de Alphense ambtenaren was dit maal verder niets uit te richten. Reeuwijk 4 kan in West 6A samen met Docos volop omhoog kijken met 8 punten uit 3 wedstrijden.

Duo 2, het zat er niet in
Johan en Bas speelden dinsdagavond uit in Noordwijk tegen TOV 2. Het resultaat was geen onverdeeld genoegen. Duo 2 kreeg geen poot aan de grond. Pas na de dubbel kon er écht weerstand geboden worden wisten onze mannen een vijfde game af te dwingen in hun partijen. Maar dat liet onverlet dat TOV 2 met 5-0 won van Reeuwijk Duo 2. Reeuwijk staat in West 3K op de voorlaatste plaats met 7 uit 4. Dat is maar 1 punt achter Play Fair… Kortom, zo nu en dan een bui, maar zeker kans op zon!

Tekenen van leven…

Reeuwijk 1 gelijk tegen Docos
Dennis, Marco en André ontvingen het Leidse Docos 3. Met het oog op de ranglijst is dat dé club om achter je te laten als de kans zich voordoet. Maar de Leidenaren blijken taaie mannen te zijn die hun huid duur verkopen. En dat bleek donderdagavond. Van de tien partijen werden er zes in vijf games beslist en één partij in vier lange games. Dat het laat werd deze avond is logisch. Reeuwijk kwam eerst op een 2-0 voorsprong via Marco en André. Daarna kwam Docos op gelijke hoogte door winst op Dennis en winst in de dubbel. Vervolgens pakten beide teams om en om een winstpartij in pittige gevechten waarbij ze elkaar geen duimbreed toegaven. De laatste partij kon winst of gelijkspel opleveren. Geen verwondering dat Marco, die al zijn partijen in vijf games afwerkte, ook deze partij in vijven deed. Dat Docos een Houdini-act opvoerde en de vijfde game toch winnend afsloot zal als een koude douche gevoeld hebben voor de Reeuwijkers. Toch, een gelijkspel bleek een goede afspiegeling van krachtsverhoudingen aan het begin van de vroege vrijdagochtend.  TTV Reeuwijk 1 – Docos 3: 5-5. Reeuwijk 1 staat in West 2D op de vijfde plaats met 7 punten uit 3 wedstrijden.

ATTC te sterk voor Reeuwijk 4
Met Dick, Corné en Paul in de basis en Gerard V als reserve nam Reeuwijk 4 het op tegen ATTC EVO-Tech XL 7 uit Alphen aan den Rijn. Corné begon uitstekend en won de eerste partij van de avond. ATTC trok via een zege op Dick in vier games de stand weer gelijk. Paul had begon redelijk, maar had daarna geen schijn van kans in zijn eerste partij.  De dubbel had de gelijkmakende beurt kunnen zijn, ware het niet dat Dick en Gerard het ATTC dubbelduo in de vijfde game liet ontsnappen. Corné en Paul gingen daarna elk in drie games onderuit, waarna Dick toch weer wat kon terugdoen. In vijf spannende games was hij de betere speler. Paul wist daarna toch nog een game te winnen, maar kon zijn derde verliespartij niet voorkomen. Daarmee was ATTC op 3-6 gekomen. Corné wist in een knappe partij in de vijfde game vernietigend toe te slaan. TTV Reeuwijk 4 – ATTC Evo-Tech XL 7: 4-6. Reeuwijk 4 staat op een vierde en één na laatste positie in West 6a met 7 punten uit 2 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 1 ondanks dubbel onderuit
In Leimuiden speelden Dave en Jeroen tegen Play Fair duo 3. Voor de Reeuwijkers een zware uitwedstrijd. Dat bleek direct al in de eerste twee partijen. Dave kwam er in drie games nauwelijks aan te pas. Jeroen deed het beter, maar moest er in een spannende pot toch ook in vijf games af. Zij aan zij deden Jeroen en Dave het beter. In drie afgetekende games pakten zij het eerste punt voor Reeuwijk. Jeroen trok daarna de stand gelijk door in vier mooie games de vierde partij te winnen. Voor Dave de zware taak om de laatste partij te winnen tegen de sterkste Leimuidenaar. Dat was teveel gevraagd. In drie games ging hij met klare cijfers onderuit. Play Fair 3 – Reeuwijk duo 1: 3-2. Reeuwijk duo 1 staat in West 3J op plaats 4 met 7 punten uit 3 wedstrijden.

Duo 2 pakt verdiende zege in Leimuiden
Bas en Johan namen het in  de inhaalwedstrijd in Leimuiden op tegen Play Fair duo 4. Voor Johan, altijd de startende man, was uitstel geen afstel. In vier games won hij redelijk makkelijk zijn partij. Bas volgde zijn voorbeeld, maar had daar dan wel vijf games voor nodig. De dubbel was voor Play Fair, dat in vier games won. Maar de Leimuidenaren konden het aansluitingspunt niet verzilveren met een gelijkmakend punt. Bas toonde zich tenminste gelijkwaardig aan zijn tegenstander, misschien zelfs wel wat beter. Hij won die laatste game en zette Reeuwijk Duo 2 op winst. Johan maakte het, eveneens in vijf uitermate spannende games af door de einstand op 1-4 te bepalen. In West 3K staat Reeuwijk duo 2 nu met 7 punten uit 3 wedstrijden op een nette derde plaats.

De ene week is de andere niet
Zo bleek voor Duo 3. Leek vorige week de toenemende vorm toch punten op te leveren, ditmaal gingen Gerben en Caroline redelijk genadeloos onderuit tegen Kwiek duo 4. Alleen in de dubbelpartij wisten zij hun gebundelde kracht lost te kunnen laten. Maar het bleek onvoldoende toen de vijfde game verloren ging. TTV Reeuwijk duo 3 – Kwiek duo 4: 0-5. Reeuwijk duo 3 staat in West 4 G met 2 punten uit 3 wedstrijden op de laatste plaats.

Team 1 stroef, Duo 1 toont herstel

Reeuwijk 1 komt niet op gang
De tweede wedstrijd voor Reeuwijk 1 voerde Cees, André en Dennis naar Dordrecht. Het tweede team van Dordrecht was ook vorig seizoen een geduchte tegenstander en dat bleek ook nu niet anders te zijn. De Reeuwijkse gasten hadden nauwelijks kansen. Dennis en Cees wisten nog games te winnen, waar Dennis zelfs nog een partij in 5 games verloor. Maar daarmee was het wel gedaan. André had al helemaal zijn dag niet. Het seizoen begint wel vaker stroef voor Reeuwijk 1, maar het is te hopen dat de omslag snel komt. Dordrecht 2 – Reeuwijk 1: 10-0. Reeuwijk 1 staat in West 2D op de laatste plaats met 2 punten uit 2 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 1 pakt eerste zege
Thuis tegen Nieuwkoop 1 kregen Dave en Jeroen hun eerste zege van 2023 net cadeau. Al startte Dave soepel met een verdiende winst in 3 games. Jeroen ondervond hoe taai Nieuwkoop kan zijn en ging in 3 afgetekende games onderuit. De dubbelpartij was geen gemakkelijke overwinning, maar wel een verdiende voor Reeuwijk. Met 2-1 op het bord kon Dave het beslissende punt behalen, maar al slaagde hij er wel een game te pakken tegen de sterkste Nieuwkoper, hij ging toch met 1-3 ten onder. Dan moest Jeroen het maar doen. In die missie slaagde hij door met 3-1 de laatste partij in Reeuwijks voordeel te beslissen. TTV Reeuwijk duo 1 – Nieuwkoop duo 1: 3-2. Reeuwijk staat in West 3J met vijf punten uit twee wedstrijden op een prima derde plaats.

Reeuwijk 2 deelt punten
Na de winstpartij van vorige week, met het uitvallen van Karin als zwart randje, stond deze week de wedstrijd in Voorschoten tegen Reflex 2op het programma. Teamsamenstelling Gerard, Leendert Jan en Ard. Nu had Gerard er vorige week twee verloren, waarvan één partij zijn rating niet ten goede kwam, dus hij was gebrand op een goed resultaat deze week. Daarin heeft hij dan ook niet teleurgesteld. 3x winst, in 3, 4 en in 5 games. Ard maakte er ook een degelijke partij van door 2 keer te winnen. Geen eenvoudige zeges, maar toch. Leendert Jan verkocht zijn huid duur, zat er vaak dichtbij, maar kon net niet doordrukken. De  dubbel ging tussendoor helaas ook verloren, zodat het bezoek aan Voorschoten onbeslist eindigde. Reflex Vs 2 – TTV Reeuwijk 2: 5-5. In West 4E neemt Reeuwijk 2 nog altijd de derde plaats in met 11 punten uit 2 wedstrijden.

Team 3 verslaat Smash KC 1
Jaap, Joop en Norbert ontvingen donderdag Smash KC 1. Tegen de Schoonhovenaren werd een puike partij op de tafel gelegd. Het zat alleen Norbert niet echt mee. Twee maal in vijf games ten onder gaan zegt genoeg. Joop daarentegen had geen geluk nodig, hij won er simpelweg drie en daar kan Jaap met twee gewonnen partijen net niet aan tippen. Toch, ook samen speelden Jaap en Joop een prima partij door de dubbel in Reeuwijks voordeel te besluiten. TTV Reeuwijk 3 – Smash KC 1: 6-4. Reeuwijk 3 staat in West 5D op plaats 4 met 6 uit 2.

Reeuwijk duo 2 herstelt zich tegen Rijnsoever 4
Werd er vorige week nog kansloos verloren (Bas pakte als enige een game…) deze week bood kans op herstel voor ons tweede duo team. Dan moest er wel even van het Katwijkse Rijnsoever gewonnen worden. En Katwijk thuis, altijd lastig… Maar Johan opende voortvarend en won eenvoudig in 4 games. Bas knokte er hard voor, maar ging net in 4 games onderuit. In de dubbel lieten de Reeuwijkers zien in ieder geval elkaar uitstekend te verstaan. In drie klinkende gamestanden kwam die partij op het digitale formulier voor Reeuwijk terecht. Johan stopte de wedstrijd vervolgens in de tas door onaantastbaar zijn tweede partij te winnen. Bas maakte het in alle drie zijn laatste games bijzonder spannend (9-11, 14-16 en 11-13), maar kon het niet in zijn voordeel laten kantelen. TTV Reeuwijk Duo 2 – Rijnsoever Duo 4: 3-2.  Duo 2 staat in West 3K nog wel onderaan, maar de concurrentie is binnen bereik.

Reeuwijk  duo 3, dubbeltje op zijn kant
Vriendenschaar duo 8 kwam op bezoek en trof daar Reeuwijk duo 3 in de vaste opstelling. Caroline won in vier games een partij en verloor in drie games haar tweede partij. Gerben verloor in drie games zijn eerste partij en won daarna in drie games zijn tweede pot. En dan hangt natuurlijk alles weer af van de dubbel… en die had echt alle kanten op kunnen vallen. Het kwam op een vijfde game nadat de teams elkaar in de eerste vier games weinig licht hadden gegund. 10-12 werd het uiteindelijk… Het had net zo makkelijk voor Reeuwijk kunnen zijn. TTV Reeuwijk Duo 3 – Vriendenschaar duo 8: 2-3. Reeuwijk Duo staat in West 4G met 2 uit 2 onderaan.

Competitiestart, ff wennen weer…

Reeuwijk 1 start voorjaarscompetitie slecht
André, Marco en Dennis openden de voorjaarscompetitie tegen ATTC 2 uit Alphen aan den Rijn. De Alphenaren, die hun kantine door vuurwerk verwoest zagen, zetten gezamenlijk hun schouders eronder en maakten vanaf het begin duidelijk dat de Reeuwijkers niet op cadeautjes hoefden te rekenen. De Reeuwijkse kopman André kwam als  eerste in actie en hield lang het evenwicht in stand. Maar in de vijfde game was het gedaan met André en ging hij met 6-11 ten onder. Marco speelde daarna een ongelukkige wedstrijd en kwam er in 4 games niet aan te pas. Dennis onderging hetzelfde lot. De dubbelpartij, waarbij aanvaller André en verdediger Dennis een koppel vormden, was in vijf games een prooi voor de Reeuwijkers. Dat ATTC de draad vervolgens weer oppakte en doorging waar het gebleven was, bleek voor TTV Reeuwijk een tegenvaller. Dennis wist nog wel zijn tweede partij te winnen, maar de overige partij gingen verloren in 3 of 5 games. Daarmee weet Reeuwijk nog niet waar het staat deze competitie, maar het had zich een beter begin kunnen wensen. TTV Reeuwijk 1 – ATTC EVO Tech XL 2: 2-8. In West 2D staat Reeuwijk nu laatste met 2 punten.

Reeuwijk Duo 1 de mindere van Reflex
In Leiden namen Dave en Jeroen het op tegen het plaatselijke Reflex. De eerste game in de wedstrijd was voor Dave, de volgende drie games duidelijk voor Reflex. Daarna trok Jeroen de stand in een spannende partij gelijk in 4 games. De belangrijke dubbelpartij ging, geflatteerd, in 4 games naar de Leidenaren. Op zich niets aan de  hand, als Jeroen de vierde partij van de wedstrijd weet te winnen. Maar het beste was er af bij hem en hij verloor kansloos met 11-1, 11-7 en 11-7. Dat daarna Dave een afgetekende winst pakte in de slotpartij kon de nederlaag van Reeuwijk duo 1 niet voorkomen. Reflex (L) – TTV Reeuwijk duo 1: 3-2. Reeuwijk duo 1 staat nu in West 3J  op de vierde plaats met 2 punten uit 1 wedstrijd.

Reeuwijk 2, kopzorgen?
Ook Team 2 speelde thuis tegen ATTC. Gerard, Karin en Ard bonden de strijd aan met het vijfde team van de Alphenaren.  In deze wedstrijd bleek Gerard zijn dag niet te hebben. Op beslissende momenten wilde het niet zoals hij in gedachten had. Zijn eerste partij wist hij dan wel eenvoudig te winnen, maar de twee volgende partijen leek het tussen de oren verloren te gaan. Karin gooide, zoals gebruikelijk, alles in de strijd. Dat bleek haar eerste partij net niet voldoende, maar in de tweede partij bracht het haar een verdiende zege in 3 games. Niets op af te dingen. Haar derde partij was voorbij, terwijl ze er amper aan begonnen was. In een uiterste inspanning om een bal te halen raakte zij verstrikt in de afscheidingshekjes en klapte vol met haar hoofd op de punt van het naburige teltafeltje. Gelukkig gaf dat mee, zodat haar een lelijke hoofdwond bespaard bleef. Na een noodgedwongen pauze van 30 minuten en toch maar even weer proberen, want ja, Karin geeft niet snel af, moest zij toch opgeven. Punt voor ATTC, maar geluk bij een ongeluk was het haar laatste partij van de avond. De dubbel met Gerard samen had ze al winnen afgesloten. En dan Ard… of moeten we BamBam zeggen? Ard kwam, zag en overwon. In 4 games of in 5 games, het maakt hem niet uit. Zo af en toe nog wat moeite met zijn eigen spel, maar met de tegenstander geen problemen. Dat leverde Reeuwijk 2 alles bij elkaar een verdiende 6-4 overwinning op en Karin een stevige partij hoofdpijn. Gelukkig gaat het haar inmiddels beter en siert vooralsnog een bult als “oorlogswond” haar hoofd. Reeuwijk 2 staat in West 4E op de derde plaats met 6 punten.

Reeuwijk 4 onderuit tegen Spinmill 1
Ben werd als reserve toegevoegd aan Reeuwijk 4 en mocht direct zijn waarde bewijzen. Met Erik, Gerard en Dick in de ziekenboeg was het alle hens aan dek tegen het Aarlanderveense Spinmill. Paul beet het spits en had het zwaar. De eerste game had voor hem moeten zijn, maar hij gaf hem toch weg met 9-11. Dat dreunde in de tweede game door… 3-11. Daarna een 7-11 die recht deed aan de partij. Ben had het in zijn eerste partij ook moeilijk. Zijn tegenstandster was er één van het bijzonder vaste en taaie soort. Dat Ben in de vijfde game met 10-12 de bietenbrug op ging zegt genoeg. Corné liet zich daarna van zijn beste kant zien. Met druistig spel won hij de eerste game, verloor er vervolgens twee op rij om daarna even druistig toch weer twee maal een game te winnen. Dat bood hoop voor de dubbel. En het was twee games lang zeer spannend. 9-11 en 9-11. Maar toen werd het toch weer te druistig in een poging te forceren. Met 3-11 ging de derde en laatste game verloren.  In het vervolg van de partij bleek Ben toch een lastiger tegenstander te zijn dan vermoed. Hij won er twee. Paul en Corné wisten geen winst (meer) te boeken, al lijkt de toekomst toch winstmogelijkheden in zich te hebben. TTV Reeuwijk 4 – Spinmill 1: 3-7. Reeuwijk 4 staat in West 6a op de vierde plaats met 3 punten.

Mission impossible voor Reeuwijk Duo 2
In Leimuiden nam Duo 2 het op tegen één van de twee PlayFair teams in hun poule. Klaarblijkelijk de sterkste tegenstander van de twee, want voor Johan en Bas was er nauwelijks beginnen aan. Met duidelijke cijfers boekte PlayFair 2 een 5-0 overwinning op onze mannen. Nou starten Johan en Bas doorgaans stroef in de competitie, dus er is nog niets verloren. Maar deze zal toch wel pijn gedaan hebben, ook al was het waarschijnlijk nog best gezellig. In West 3K staat Reeuwijk duo 2 puntloos onderaan.

Mission impossible 2 voor Reeuwijk Duo 3
De kampioenen van seizoen parkeerden de auto duur betaald bij Pingwins en werden vervolgens getrakteerd op een pittige nederlaag.  Gerben en Anita (Caroline vertoeft buitenslands en 1e reserve Jako vertoeft in de lappenmand) moesten verreweg hun meerdere erkennen in de Hagenezen. Gerben kwam tot 1 maal gamewinst en daar moest de promovendus het mee doen. De rest van de competitie biedt kans op eerherstel, maar eenvoudig gaat het niet worden. Pinwins 4 –  Reeuwijk duo 4: 5-0.  Reeuwijk 4 staat in West 4G puntloos onderaan.

Ouder-Kind-Toernooi TTV Reeuwijk

Na twee jaren van lock-downs en corona, kon weer het populaire Ouder-Kind-Toernooi gehouden worden. Het was vóór Corona al traditie geworden, de leden van TTV Reeuwijk spelen samen met één van hun zoon of dochter als dubbelpartner een toernooi. Organisator Dennis Cornelisse: “Het idee is om de jeugd enthousiast te maken voor onze tafeltennissport. Belangrijk aspect bij dit toernooi is dat meedoen en plezier hebben echt belangrijker zijn dan winnen”.

Uiteindelijk streden twaalf enthousiaste koppels verdeeld over twee poules. In poule 1 speelden Andre A met dochter Hilde,  Arnold met zoon Justin, Dennis met zoon Vincent, Nyke met zoon Fedde, Dick met leenzoon Alessio en  Mart met vader Johan. Poule 2 bestond uit Andre L met zoon Ruben, Remco en dochter Danique, Gerben vergezeld door dochter Emilia, Joppe stond Gerard V bij, Norbert met leenzoon Roan en tot besluit Laurent samen met leenvader Marco.

Alle koppels speelden vijf wedstrijden van 2 games. Na de poulefase werden de ranglijsten van de poules naast elkaar gelegd en speelden de koppels tegen de gelijk geklasseerden uit de andere poule.

Uiteindelijk gingen “vader en zoon” Marco en  Laurent Glas er met de hoogste eer vandoor, gevolgd door vader Arnold met zoon Justin Baars, Remco met dochter Danique van der Star en Dennis met zoon Vincent Cornelisse. Als beloning voor hun inzet kregen de kinderen een mooie tafeltennissleutelhanger en werd de dag afgesloten met de traditionele erwtensoep met broodje knakworst.