Mooie (eind) resultaten

Reeuwijk 1 dwingt handhaving af

De laatste wedstrijd van dit voorjaarsseizoen was op papier een zware. De mannen van Reeuwijk 1 moesten het thuis opnemen tegen kampioen Avanti 5. De Hazerswoudenaren werden met speels gemak kampioen in West 2A en als die lijn deze week zou worden doorgetrokken zou degradatie voor Reeuwijk 1 niet onmogelijk zijn. Avanti zette met twee invallers niet bepaald het sterkst team achter de tafel, terwijl Reeuwijk, met Marco, Dennis en André,  het mes tussen de tanden zette om toch handhaving af te dwingen. Denk overigens niet dat Avanti met twee invallers tandeloos is. Verre van dat. De eerste twee partijen werden door Marco en André in 5 close games gewonnen. De partijen daarna, waaronder de dubbel, kwamen wel relatief gemakkelijk voor Reeuwijk binnen in 3 games elk. Nou ja, Dennis moest één game afstaan en Marco verloor de partij in 5 games. Met een uitslag van 9-1 was de overwinning voor Reeuwijk op Avanti niet eens geflatteerd, al zal het Avanti weinig pijn hebben gedaan. Reeuwijk 1 eindigt in ieder geval in West 2A op een veilige 4e plaats met 51 punten uit 10 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 2 naar plaats 2

Voor Bas en Johan eindigt de competitie eigenlijk te vroeg. Al enige weken zitten ze in een flow waarbij de éne naar de andere tegenstander gedesillusioneerd de zaal verlaat. PlayFair 4 ontving in Leimuiden deze week toch nog Reeuwijk 2. De wedstrijd was al 3 x verplaatst en van uitstel komt geen afstel (in dit geval). Johan begon steady door in 4 games zijn partij te winnen. Bas rekende in 3 games met zijn tegenstander af en ook de dubbel was een prooi voor Reeuwijk Duo 2. Bas morste vervolgens een partij door in de 5e game met 13-11 onderuit te gaan. Johan maakte het vervolgens helemaal af door in 3 games de eindstand te bepalen op 1-4. Daarmee eindigt Reeuwijk Duo 2 in West 4L op een verdiende 2e plaats met 30 punten uit 10 wedstrijden. Had het nou eens een paar wedstrijden eerder gaan draaien…

Reeuwijk 2 grijpt naast titel

Reeuwijk Duo 1 onderuit tegen koploper

Dave van der Heiden en Jeroen Raaphorst namen het in Leiden op tegen Scylla 3. De mannen van Reeuwijk 1 wonnen elk één partij en verloren er ook elk één. Dave speelde een memorabele tweede partij die hij nipt in 5 games won. Maar de dubbel was ook dit keer weer allesbepalend. En juist in die partij hadden Jeroen en Dave niet het geluk of de kwaliteit in huis om het verschil te maken. In 3 games gingen ze er van af. Daarmee de partij verliezend. Scylla 3 – Reeuwijk duo 1: 3-2. Reeuwijk duo 1 eindigt in West 3G op een voorlopig derde plaats met 22 punten uit 10 wedstrijden.

Reeuwijk 2  grijpt naast kampioenschap

Het zou een ware thriller moeten worden, de wedstrijd van het jaar. Reeuwijk stond 1 punt voor op Vriendenschaar 3 en zou aan een gelijkspel genoeg hebben voor de titel. Maar de race voor het kampioenschap in West 4a draaide uit op een grote deceptie. Toegegeven, Vriendenschaar 3 was sterker en is dan ook verdiend kampioen geworden. Maar Gerard O., Martin en Karin hadden het graag anders gezien. En het is niet dat ze er niet voor gestreden hebben. Al een heel seizoen lang waren ze ongenaakbaar. Enkel de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar eindigde in 5-5. Dus het was mogelijk geweest. Normaliter is lekker spelen belangrijker dan winnen. “Maar vandaag even niet” aldus Gerard. En daar kunnen we ons alles bij voorstellen. Maar toch onze complimenten voor een prachtig seizoen!

TOP 5 maatje te groot voor team 3

Dit seizoen streden twee teams voor het kampioenschap. ATTC en TOP. Laatstgenoemd team kwam donderdag op bezoek in Reeuwijk en team 3, met Gerard, Erik en Paul, kon aan de bak. Hoewel de uitslag van 0-10 anders doet vermoeden kreeg TOP het niet geheel cadeau. Gerard maakte er in de eerste partij een spannende pot van in 5 games, Paul komt altijd langzaam op stoom om in zijn tweede en vooral derde partij serieus weerwerk te kunnen leveren. Verder dan gamewinst, “dichtbij” en bezweette tegenstanders kwam hij echter niet. Datzelfde gold ook voor Erik, met dien verstande dat bij hem training en veel spelen wel degelijk resultaat laat zien. Maar TOP? Net een maatje te groot. Reeuwijk 3 eindigt in West 6A op de 4e plaats met 42 punten uit 10 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 2 pakt Docos

Johan en Bas speelden dinsdag tegen Docos 4 uit Leiden. Johan was weer bijzonder goed op dreef en ook Bas liet zich niet de kaas van het brood eten. Johan won zijn twee partijen, Bas moest er één laten en samen wonnen ze de dubbel. Weinig kans voor Docos deze avond. Reeuwijk Duo 2 – Docos Duo 4: 4-1.Reeuwijk Duo 2 staat in West 4L op de 3e plaats met 26 punten uit 9 wedstrijden. Duo 2 kán nog tweede worden als ze een stevige overwinning pakken in hun laatste wedstrijd.

Reeuwijk Duo 4 onderuit

DOING 6 ontving in Zoetermeer Reeuwijk Duo 4. Joop ter Luun en Norbert Moret konden het samen net niet bolwerken. Beiden pakten ze één partij, Norbert in 5 zwaar bestreden games, maar de dubbel, cruciaal als ie vaak is, ging in 4 games naar de Zoetermeerders. DOING 6 – Reeuwijk Duo 4: 3-2. Reeuwijk Duo 4 staat in 6F op de voorlaatste plaats met 21 punten uit 9 wedstrijden. 10 mei staat de return tegen concurrent DOING op het programma… Winst voor Reeuwijk zou klassebehoud betekenen.

Lijfsbehoud voor het grijpen

Hikje in de zegereeks voor Reeuwijk 1

Tegen naaste concurrent Dordrecht 2 moest Reeuwijk 1 zijn positie zien te verdedigen. De afgelopen weken waren de Reeuwijkers aan een imposante reeks bezig. De Dordrechters waren echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Tot de tanden gewapend en tot het bot gemotiveerd speelden en wonnen zij hun partijen tegen Reeuwijk 1. Kees Voordouw, Marco Broer en André van der Laan hadden het bijzonder lastig. Zodanig lastig dat Reeuwijk pas bij een 8-0 achterstand punten wist te pakken en de uitslag minder zuur maakte. Dordrecht 2 – Reeuwijk 1: 8-2. Reeuwijk 1 staat in West 2A op een 4e plaats met 42 uit 9. Nummer 5 DHC staat 9 punten achter. Met nog 1 wedstrijd te gaan ligt klassebehoud in eigen hand.

Reeuwijk Duo 1

Jeroen Raaphorst en Dave van der Heiden kregen Spinmill Duo 1 op bezoek. De Aarlanderveners waren net gunstiger gesitueerd op de ranglijst, dus een overwinning was welkom. Raaphorst en Van der Heiden lieten er geen gras over groeien en wonnen met 4-1. Alle partijen gingen in 4 games, een strakke overwinning voor de Reeuwijkers. Duo 1 staat nu in West 3G op de derde plaats met 21 punten uit 9 wedstrijden. Spinmill heeft evenveel punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. Reeuwijk Duo 1 lijkt zich daarmee veilig te spelen richting het eind van de competitie.

Reeuwijk 2 kent geen moeite met PITT’75

Voor Martin, Leendert Jan en Gerard O vormde PITT’75 4 geen grote belemmering in de race om het kampioenschap. Door met 9-1 te winnen heeft Reeuwijk 2 op 2 rondes voor het slot van de competitie de kampioenskansen in eigen hand. Concurrent Vriendenschaar 5 heeft 3 punten minder en speelt komende week tegen PITT. Reeuwijk 2 speelt komende week tegen TOP 3. Geen punten morsen is het credo voor de Reeuwijkers en dan kan het in de grote apotheose worden afgemaakt op de laatste speeldag, alsof het zo moest zijn, tegen…Vriendenschaar 5.

Puntendeling bij concurrent

Reeuwijk 3 (Dick, Gerard V en Paul) speelde donderdag in Capelle aan den IJssel tegen directe concurrent PITT’75 9. In Reeuwijk was het in 8-2 geëindigd, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Toch was de start pittig voor Gerard. De eerste game werd door hem gewonnen, maar daarna kreeg zijn tegenstander vat op zijn spel en verloor Gerard uiteindelijk met 1-3. Daarna was het de beurt aan Dick om de stand gelijk te trekken. Dat deed hij dan ook, maar gemakkelijk ging het niet. In 5 games wist hij toch beslag te leggen op de winst. Zou Paul dan Reeuwijk 3 op voorsprong kunnen zetten? Daar leek het niet naar uit te zien. De eerste game ging hij er hard van af, maar in de tweede game begon zich al een kentering af te tekenen. Game 3, 4 en 5 waren voor hem en op deze wijze pakte hij 2 keer een partij. De dubbel ging, helaas voor Reeuwijk, verloren in 3 games. Gerard had zijn avond niet, had wel de ideeën, maar miste de scherpte. Paul verloor zijn 3e partij, al had dat best anders kunnen lopen. Dick pakte, telkens in 4 games, ook zijn 2e en 3e partij, waardoor de eindstand bepaald werd op een terechte 5-5. Reeuwijk 3 staat in West6A op plaats 4 met 42 punten uit 9 wedstrijden.

Playfair speelbal voor Reeuwijk Duo 2

Bas en Johan mochten zich in Leimuiden meten met Playfair 4. De wedstrijd mondde uit in een eenvoudige overwinning voor de Reeuwijkers. Na 5 partijen stonden de mannen uit Leimuiden onveranderd met lege handen en kon Reeuwijk Duo 2 een 5-0 bijschrijven. Reeuwijk Duo 2 staat in West 4L op de 4e plaats met 22 punten uit 8 wedstrijden. Nummer 3 S’70 heeft 1 punt voorsprong, maar ook een wedstrijd méér gespeeld. Plaats 3 behoort dus tot de mogelijkheden.

Reflex te sterk voor Duo 3

Ben en Caroline ontvingen het Leidse Reflex. Hoewel Caroline behoorlijk in vorm was en Ben samen met Caroline de dubbel in 3 strakke games wist te pakken, waren het toch de Leidenenaren die er met de zege vandoor gingen door Caroline in de 5e partij in 5 games op de knieën te krijgen. Het uitgespeelde Reeuwijk Duo 3 staat in West 5i op een ogenschijnlijk veilige 3e plaats. Het inhaalprogramma van de concurrenten geeft evenwel aanleiding tot zorg.

Reeuwijk Duo 4

Voor Jaap en Norbert stond het treffen met VVV 8 op het programma. De tegenstander kwam overigens uit Leidschendam en niet uit Venlo. De dubbel was voor VVV, maar de overige partijen werden met relatief gemak in Reeuwijks voordeel beslist. Norbert, sportief als altijd, gunde zijn tegenstander nog wel een 5e game in de slotpartij, maar verder dan dat liet hij het niet komen. 11-1 sprak daarbij voor zich.

Weer winst voor Reeuwijk 1

Lijfsbehoud binnen handbereik

Reeuwijk 1 speelde tegen nummer 2 in de competitie, Vriendenschaar 3. Voor de Reeuwijkers enerzijds kans om het gat met Vriendenschaar kleiner te maken, anderzijds vooral kans om lijfsbehoud dichtbij te brengen. Marco Broer, Dennis Cornelisse en Cees Voordouw speelden een prima wedstrijd tegen een gedegen en getalenteerd Vriendenschaar 3. De wedstrijd ging stroef van start doordat Cees en Marco hun eerste partij in duidelijke gamestanden verloren. Dat bleek voor Dennis extra motivatie om wat terug te doen. De dubbel bleek een prooi voor Cees en dubbelpartner André van der Laan , zodat de stand weer in evenwicht was. Marco verloor vervolgens zijn tweede partij, waarna Cees de stand in spannend gevecht weer gelijk trok. Daarna was het vooral Reeuwijk wat de klok sloeg en via overwinningen Marco, Cees en Dennis de eindstand bepaalde op 6-4 voor Reeuwijk 1. Het vlaggenschip van Reeuwijk staat nu 4e in West 2A met 40 punten uit 8 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 1 pakt belangrijke punten

Jeroen Raaphorst en Dave van der Heiden speelden twee wedstrijden afgelopen week. Dinsdagavond uit in Noordwijk tegen TOV en donderdagavond thuis tegen PlayFair. Beide wedstrijden leverden een 3-2 overwinning op. Jeroen bleek ijzersterk en gelukkig voor de Reeuwijkers loopt de dubbel nu ook goed. Dave, die vorige week nog een overwinning pakte, moest deze week telkens nipt zijn meerdere erkennen tijdens spannende partijen. Duidelijk is wel dat zijn niveau omhoog gaat en dat het wachten is op het moment dat hij zich definitief kan meten met zijn tegenstanders in deze klasse. Reeuwijk Duo 1 staat nu 3e in West 3G met 17 punten uit 8 wedstrijden. Achtervolger TOV heeft 1 punt minder met 1 wedstrijd minder gespeeld.

Reeuwijk 3 schrijft 10 punten bij tegen Vriendenschaar 9

Voor de mannen van Reeuwijk 3 pakte een avond met hindernissen uit in 10 punten. Laten we er op houden dat de Goudse gastheren niet echt thuisgaven. Een aparte avond was het daarmee wel.

Reeuwijk 3 staat nu 4e met 37 punten uit 8 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 2 raakt op stoom

In Woubrugge speelden Johan Riethoff en Bas Landweer tegen het eerste team  van het plaatselijke S’70. De eerste drie partijen gingen allemaal in 5 games, wat maar weer duidelijk maakt dat het geen gemakkelijke wedstrijd was. Johan moest in de openingspartij een nederlaag slikken, maar Bas bracht de teams weer naast elkaar. De dubbel was een uitputtingsslag waarin de Reeuwijkers het beste voor de laatste game bewaarden. Daarna leek de weerstand van de Woubrugse tegenstander gebroken. Bas maakte korte metten met zijn tegenstander en Johan kende in zijn laatste partij ook weinig problemen. Na deze 1-4 overwinning neemt Duo 2 in West 4L een 4e plaats in met 17 punten uit 7 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 3 ruim wel

Caroline De Fouw en Ben van Zeijl speelden dinsdagavond thuis tegen ATTC duo 7. Caroline en Ben liepen soepeltjes uit naar een 3 – 0 voorsprong voordat de Alphenaren iets terug konden doen. Daarna was het Caroline die gedecideerd de eindstand bepaalde op 4-1. Reeuwijk Duo 3 staat in West 5i nu op een prachtige 2e plaats met 19 uit 9. Dat nummers 3, 4 en 5 op geringe afstand staan met 2 of 3 wedstrijden minder gespeeld mag voor nu de pret niet drukken.

Reeuwijk Duo 4 net niet

In Moerkapelle speelden Joop ter Luun en Norber Moret tegen de mannen van TZM duo 3. In de enkelpartijen gaven de twee teams elkaar niets toe. De dubbelpartij werd in 5 games een prooi voor TZM. De laatste partij zou de beslissende worden. Joop maakte er een gevecht van, maar verloor in 5 games. TZM duo 3 – Reeuwijk Duo 4: 3-2. Duo 4 staat in West 6F 5e met 15 punten uit 7 wedstrijden. DOING Duo 6 heeft eveneens 15 uit 7. Laat Reeuwijk Duo 4 – DOING Duo 6 nu net de allerlaatste partij van het seizoen zijn en mogelijk de partij die beslist over degraderen of handhaven in de 6e klasse.

Sterke reeks Reeuwijk 1

Reeuwijk 1 topt in Haastrecht

Dennis Cornelisse, André van der Laan en Cees Voordouw troffen TOP 2 in Haastrecht. Winst tegen deze concurrent zou een mooie marge kunnen betekenen ten opzichte van de onderste twee plekken op de ranglijst. Voordouw en Cornelisse begonnen sterk door hun eerste partij in 3 strakke games te winnen. Van der Laan moest het daarna opnemen tegen de sterkste Haastrechter (Arjan Straver) en moest met minimaal verschil zijn meerdere erkennen. In de dubbel kreeg Cees gezelschap van de van een teenbreuk herstellende Marco Broer. Deze opstelling was bepaald geen verzwakking voor Reeuwijk 1 en TOP was in 3 afgemeten games kansloos tegen de Reeuwijkers. TOP’s topper Straver wist zijn partijen tegen Cees en Dennis te winnen, maar verder hadden de Haastrechters volstrekt niets in te brengen tegen Reeuwijk 1. TOP 2 – Reeuwijk 1: 3-7. Reeuwijk 1 staat in West 2A nu op een comfortabele 3e plaats met 34 punten uit 7 wedstrijden.

Reeuwijk duo 1 tobt in Haastrecht

Dave van der Heiden en Jeroen Raaphorst reisden af naar Haastrecht om TOP duo 2 het vuur aan de schenen te leggen. Dave begon sterk in 5 games zijn tweede zege van het seizoen bij te schrijven. Jeroen verloor zijn eerste enkelspel deze avond in 4 games. Het TOP-dubbel bleek een maat te groot voor de Reeuwijkers te zijn en zo kwam TOP duo 2 op 2-1. Jeroen liet in zijn tweede enkelspel zijn Haastrechtse tegenstander geen schijn van kans. Winst of verlies lag daarmee in handen van Dave. Hij was evenwel niet opgewassen tegen zijn tegenstander, waardoor TOP duo 2 – Reeuwijk duo 1 in 3-2 eindigde. Reeuwijk duo 1 staat in West 3G op een 5e plaats met 11 uit 6. Nummer 6 PlayFair heeft een wedstrijd minder gespeeld en staat op slechts 2 punten achterstand.

Combat 3 legt het af tegen Reeuwijk 2

Reeuwijk 2, met Karin Kruit, Ard Swarts en Leendert-Jan Hoogerbrugge legde deze week Combat 3 uit Bleiswijk over de knie. In geen tijd liep Reeuwijk 3 uit naar een 8-0 voorsprong. Meestens in 3 strakke games, pas op het eind begonnen de kracht wat weg te vloeien en wist Combat een game te pakken. Dat gaf de Bleiswijkse burger blijkbaar moed, want aansluitend wisten de Bleiswijkers toch nog terug te komen tot 8-2. Ard was de grote man met 3 gewonnen partijen. Reeuwijk 2 – Combat 3: 8-2. Reeuwijk 2 staat in West 4A bovenaan met 52 punten uit 7 wedstrijden. Vriendenschaar 5 volgt op 2 punten.

Reeuwijk 3 hard onderuit bij koploper

Dick Roel, Gerard van Vliet en Paul Lenssinck namen het maandagavond op tegen koploper ATTC EvoRepro 6. Zowel Gerard als Paul waren bepaald niet fit en dat kwam tot uiting in het spel. Toch wist Gerard deze avond het enige Reeuwijkse punt in de wacht te slepen. Voor Dick en Paul was het vaak dichtbij, maar net niet goed genoeg. ATTC EvoRepro 6 –  Reeuwijk 3: 9-1. Reeuwijk 3 staat in West 6A op de 4e plaats met 27 punten uit 7 wedstrijden.

Reeuwijk duo 2 wint van Rijnsoever 3

Johan Riethoff en Bas Landweer deden goede zaken thuis tegen de Katwijkers van Rijnsoever 3. Na de dubbel, die voor de Reeuwijkers verloren ging, keek Reeuwijk duo 2 nog tegen een 1-2 achterstand aan. Maar daarna wonnen Johan en Bas hun tweede enkelspel. Vooral voor Bas zal de beslissende pot zoet gesmaakt hebben, want hij had er 5 games voor nodig. Reeuwijk duo 2 – Rijnsoever duo 3: 3-2. Reeuwijk duo 2 staat in West 4L op een 4e plaats met 13 punten uit 6 wedstrijden.

Reeuwijk duo 3 pakt Scylla 5 in

Caroline de Fouw en Ben van Zeijl namen het in Leiden op tegen Scylla 5. De Leidenaren hebben nog twee inhaalduels te goed en waanden zich redelijk veilig tegen Reeuwijk 3. Maar Caroline had de slag te pakken en won haar twee enkelpartijen. Samen met Ben, die al zijn energie in de dubbel stopte, won zij ook de dubbel. Scylla had daar geen kansen. Ben gaf zijn enkelpartijen niet cadeau, maar kwam er niet aan te pas. Toch al met al een mooie 2-3 overwinning voor Reeuwijk duo 3, dat in West 5I op een 4e plaats staat met 15 punten uit 8 wedstrijden.

Reeuwijk duo 4 ten onder in Gouda

Joop ter Luun en Corné Verschuure speelden uit tegen Vriendenschaar duo 8. Geen gemakkelijke wedstrijd op voorhand, omdat Vriendenschaar samen met TOP duo 3 de dienst uit maakt in de poule van Reeuwijk duo 4. Joop begon goed met een zege in 3 games. Corné had het daarna zwaar en ging in 3 games onderuit. De dubbelpartij liet wisselende kansen zien voor beide teams. Vriendenschaar trok echter in 5 games aan het langste eind. Daarna was de pijp bij Corné en Joop leeg, beiden verloren in 3 games hun tweede partij. Vriendenschaar duo 8 – Reeuwijk duo 4: 4-1. Reeuwijk duo 4 staat in West 6F op een 4e plaats met 13 punten uit 6 wedstrijden.

Twee maal winst voor Reeuwijk 1

Reeuwijk 1 in rekent in tweeluik af met directe concurrent

Afgelopen donderdag en vrijdag (inhaalwedstrijd) speelde Reeuwijk 1 (regulier), met André van der Laan, Dennis Cornelisse en Cees Voordouw, thuis en daarna uit tegen het Delftse DHC 3. De Delftenaren zijn een directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud in de 2e klasse dus verliezen was een no-go. De donderdagwedstrijd gaf een beeld van wisselende kansen, met uiteindelijk de verdiende overwinning in de laatste partij en een einduitslag van 6-4. Op de donderdag verdeelden Van der Laan, Voordouw en Cornelisse de punten door elk 2 partijen te winnen. Op vrijdag liep Reeuwijk 1 uit naar een mooie 3-6 voorsprong, waarna de Delftenaren de einduitslag wat draaglijker maakten door de 4-6 te noteren.  Cornelisse was de grote man die zijn geduldige spel met 3 gewonnen partijen beloond zag. In West 2A staat Reeuwijk 1 nu puntgelijk met nummer 3 Dordrecht, met 27 punten uit 6 wedstrijden.

Reeuwijk duo 1 in zwaar weer

Tegen laagvlieger Play Fair 3 speelden Dave van der Heiden en Jeroen Raaphorst van Reeuwijk duo 1 toch vooral om hun overlevingskansen in West 3G te verhogen. Play Fair ging er hard in en kwam op 2-0 door de eerste enkelpartijen te winnen. Van der Heiden had weinig in te brengen, maar Raaphorst wist 5 games af te dwingen. De dubbelpartij, ook in 5 games, was een prooi voor de Reeuwijkers. Raaphorst pakte het tweede punt van de avond door zijn partij gedecideerd in 3 games te winnen. Van der Heiden had winst of verlies in de partij in handen en hij maakte het spannend door 5 games te spelen. De 5e games was voor hem net te veel, maar de partij weggeven heeft hij zeker niet gedaan. Ondanks knap werk toch verlies  met 3-2 tegen Fair Play 3. Reeuwijk duo 1 staat in West 3G op een 4e plaats met 9 punten uit 5 wedstrijden.

Reeuwijk 2 wint alweer!

Ard Swart, Leendert-Jan Hoogerbrugge, Martin Verschuure en Gerard Olsthoorn (voor de dubbel) speelden in Alphen aan den Rijn tegen de mannen van ATTC EvoRepro 4. De Reeuwijkers lieten de Alphenaren weinig kans. Vooral Swarts was in blakende vorm en won al zijn partijen. Hoogerbrugge en Verschuure hadden in hun eerste partij gedecideerd in 3 games gewonnen. De dubbel, met Hoogerbrugge en Olsthoorn, begon met een spannende game, die in 18-20 eindigde voor de Reeuwijkers. De derde game ging dan nog wel naar de Alphenaren, maar de Reeuwijkers pakten de partij verder relatief gemakkelijk. Met een 0-4 voorsprong moest Hoogerbrugge het eerste verliespunt incasseren, maar pas na verlies in de 5e game van zijn partij. Afgezien van het verlies in de 10e game voor Verschuure werden alle tussenliggende partijen eenvoudig gewonnen. ATTC EvoRepro 4 – Reeuwijk 2: 2-8. Reeuwijk gaat met 44 uit 6 aan kop in West 4A.

Reeuwijk 3 worstelt en gaat onder

Ook Reeuwijk 3 had een dubbele ontmoeting op het programma als gevolg van een inhaalwedstrijd. Vriendenschaar 8 was de tegenstander. Eerst met Dick Roel, Erik van Vliet en Theo van den Berg op dinsdag in Gouda,  daarna met Dick Roel, Gerard van Vliet en Erik van Vliet op donderdag in Reeuwijk. Beide ontmoetingen gingen met 7-3 verloren. Waarbij opgemerkt moet worden dat op dinsdag Roel de sterkhouder van het team was, terwijl op donderdag juist G. van Vliet het team wist te dragen. Desondanks twee maal verlies. Reeuwijk 3 staat thans West 6a  4e met 26 punten uit 6 wedstrijden.

Reeuwijk duo 3 kopje onder in Katwijk

Arnold Baars en Caroline de Fouw speelden met Reeuwijk duo 3 in het verre Katwijk aan Zee tegen koploper Rijnsoever 6. Zowel Baars als De Fouw wisten een enkelpartij te winnen, maar verloren er ook één. En in dat geval is de dubbel bepalend bij de duo’s. In dit geval wilden beide teams elkaar niets toegeven in de dubbel. In de beslissende 5e game ging het dan toch fout voor Reeuwijk duo 3. Met 11-3 bleek de energie op. Daarmee was de wedstrijd een prooi voor de Katwijkers. Rijnsoever 6- Reeuwijk duo 3: 3-2. Reeuwijk duo 3 staat in West 5i op een 4e plaats met 12 uit 7.

Reeuwijk duo 4 net geen top…

Duo 4, met Jaap van Beekum en Norbert Moret, speelde dinsdag thuis tegen TOP 3. Van Beekum was weer ouderwets in vorm, maar daar stond tegenover dat Moret zijn vorm nog niet gevonden heeft na zijn blessures. Van Beekum won zijn twee partijen, Moret was minder gelukkig. Ook de dubbel ging eenvoudig verloren, waarmee de wedstrijd een prooi voor TOP was. Reeuwijk duo 4 – TOP 3: 2-3. Reeuwijk duo 4 staat thans in  West 6F op een mooie 3e plaats met 12 punten uit 5 wedstrijden.

Hoopvol spel, nu nog resultaten

Reeuwijk 1 erkent meerdere in leider Avanti

Vrijdag 25 maart stond de wedstrijd tegen koploper Avanti 5 uit Hazerswoude-Dorp op het programma. Avanti heeft dit seizoen weer een ijzersterk team en de mannen van Reeuwijk 1 konden dan ook aan de bak. Cees Voordouw bracht de Reeuwijkers in 5 games op 0-1, maar André van der Laan en Dennis Cornelisse konden dat voorbeeld niet direct volgen. Pas in aansluitende dubbel lieten zij hun tanden zien en brachten Reeuwijk 1 weer op gelijke hoogte. Avanti liep vervolgens uit naar 4-2, maar Van der Laan bracht de spanning terug door in 3 strakke games de 4-3 op het bord te zetten. Daarmee was de onverwachte Reeuwijkse weerstand echter wel op en Avanti liep probleemloos uit naar de 7-3 eindstand. Reeuwijk 1 staat in West 2a nu op een 4e plaats met 15 punten uit 4 wedstrijden.

Slechte dag voor Reeuwijk duo 1

Op voorhand zou het al niet makkelijk worden voor Dave van der Heiden en Jeroen Raaphorst tegen koploper Scylla uit Leiden. En de praktijk pakte niet anders uit. 4 Partijen gingen in 3 games verloren, als vertekent dat wel de verhoudingen. De 5e partij, ook in 3 games, was een prooi voor Raaphorst. Maar de koploper ging er met de winst en de punten vandoor. Reeuwijk duo 1 – Scylla duo 3: 1-4. Reeuwijk duo 1 staat in West 3G nu op een 4e plaats met 7 uit 4.

Onbeslist tussen koplopers

Dat het in West 4a dit seizoen tussen Reeuwijk 2 en Vriendenschaar 5 zou gaan had een aantal volgers al wel voorzien. Zij werden afgelopen week niet teleurgesteld. De Goudse concurrent kwam op bezoek en wilde direct haar kandidatuur voor de titel stellen. Martin Verschuure bracht Reeuwijk 2 evenwel op voorsprong in 5 zware games. Daarna knokte Vriendenschaar zich met bloed zweet en tranen tot 1-4. Maar zo gemakkelijk zou koploper Reeuwijk 2 zich niet bij een nederlaag neerleggen. Verschuure en Gerard Olsthoorn brachten de Reeuwijkers weer in de wedstrijd door er 3-4 van te maken. Leendert-Jan Hoogerbrugge kon de 3-5 niet voorkomen doordat hij 5 games onderuit ging, dus was het Olsthoorn en Verschuure om een gelijkspel er uit te halen. Olsthoorn liet gelijk al geen twijfel over zijn intenties. Met 3-0 zette hij zijn tegenstander terzijde. Verschuure moest één game aan de Gouwenaren laten, maar had eigenlijk geen moeite met Vriendenschaar. De 5-5 was dan ook een stand waar alle spelers mee konden leven. Na 5 wedstrijden in West 4a neemt Reeuwijk 2 nog altijd de eerste plek in met 36 punten, 1 punt meer dan Vriendenschaar.

Reeuwijk 3 ten onder bij TOP5

In Haastrecht speelde Reeuwijk 3 met Gerard van Vliet, Theo van den Berg en Erik van Vliet tegen het plaatselijk TOP. G. van Vliet won de eerste partij die avond, in 5 games,  een mooi resultaat gloorde aan de horizon. Ondanks de inzet van de in vorm zijnde Van den Berg en de nooit opgevende E. van Vliet konden er geen potten meer gebroken worden. Reeuwijk 3 verliest met 9-1 van TOP5 en zakt in West 6a een plaatje naar de 4e plek met  20 punten uit 4 wedstrijden.

Reeuwijk duo 2 veegt vloer aan met Docos 4

Johan Riethoff en Bas Landweer lijken op stoom te komen in West 4L. Tegen het Leidse Docos haalden ze dan ook genadeloos uit. De eerste twee partijen gingen in 3 games, de derde en de vierde partij gingen in 4 games en Riethoff zette uiteindelijk de laatste tegenstander in 5 games opzij.  Docos duo 4 – Reeuwijk duo 2: 0-5. IN West 4L staat Reeuwijk 2 nu 4e met 10 punten uit 5 wedstrijden.

Ondanks verlies toch lichtpuntjes

Reeuwijk 1 geeft sterke start geen vervolg en verlies van Dordrecht 2

De mannen van Reeuwijk 1 speelden thuis in de samenstelling André van der Laan, Dennis Cornelisse en Bas Landweer (invaller). Van der Laan en Landweer wonnen hun eerste partij, maar Cornelisse moest de punten aan Dordrecht laten in 4 games. De dubbel ging om en om, maar uiteindelijk trok Dordrecht aan het langste eind. Landweer had het zwaar in zijn tweede partij. Maar hij sleepte er een zwaar bevochten 5e game uit, die helaas dan weer verloren ging. Van der Laan wist zijn volgende partij te winnen. Helaas was daarmee de koek op bij de Reeuwijkers. Reeuwijk 1 – Dordrecht 2: 3-7. Reeuwijk 1 staat in West 2A op een 4e plaats met 12 punten uit 3 wedstrijden.

Invaller Bas belangrijk voor Reeuwijk 1

Reeuwijk Duo1 nipt onderuit in Aarlanderveen

De heren van Spinmill ontvingen donderdag Reeuwijk duo 1. Jeroen Raaphorst en Dave van der Heiden. Wat scheelde het weinig of Reeuwijk had de punten meegenomen. Raaphorst pakte zijn  beide enkelspelen. De dubbel ging ongelukkig verloren. Van der Heiden had het lastig in zijn eerste partij en verloor die dan ook in 3 games. Maar in zijn laatste partij had het zomaar een winstpunt voor hem én voor Reeuwijk kunnen zijn. Toch was het Spinmill dat in de beslissende 5e game aan het langste eind trok. Spinmill duo 1 – Reeuwijk duo 1: 3-2. Reeuwijk duo 1 staat momenteel op een 4e plaats in 3G met 6 punten uit 3 wedstrijden.

Wisselende resultaten, winst Corné

Reeuwijk 1 onderuit in Gouda

André, Dennis en Cees speelden vrijdag in Gouda tegen Vriendenschaar 3. De Reeuwijkers kwamen van de koude kermis thuis. André had duidelijk zijn avond niet en ook Dennis had het lastig. Al wist hij toch 1 partij op zijn naam te zetten. Cees kwam wel in zijn kracht en won 2 partijen. Maar daar zette Vriendenschaar toch 6 gewonnen enkelpartijen én een gewonnen dubbel tegenover. Ondanks het dappere en stugge Reeuwijkse verweer bleven de punten in Gouda. Vriendenschaar 3 – Reeuwijk1: 7-3. Reeuwijk 1 staat na 2 wedstrijden op een 4e plaats in 2A met 9 punten.

Geen zware avond voor Reeuwijk 3

Aan de Reeuwijkse Overtoom 8a speelden Dick, Gerard V. en Paul tegen Vriendschaar 9. Na een voorspoedige start door Dick en Gerard (beiden pakten hun partij in 3 games) verloor Paul in 5 games zijn 1e pot. De dubbel was daarna een makkelijke zege voor Gerard en Dick. Gerard had geen tijd om op adem te komen en verloor daarna zijn 2e partij. Dick zette vervolgens koeltjes de 4-2 op het bord, waarna ook Paul geen genade kende met zijn Goudse tegenstander. Gerard gunde in zijn laatste potje Vriendenschaar nog een game, maar won relatief gemakkelijk. Paul ging in een spannende partij nipt onderuit, maar Dick zette vervolgens in wederom 3 games de einduitslag op het wedstrijdformulier. In West 6A staat Reeuwijk 3 nu op een 3e plaats met 11 punten uit 2 wedstrijden.

Duo 1 had geen fijne avond

De tegenstanders van Reeuwijk Duo 1, TTV TOV, kwamen uit Noordwijk naar de zaal aan de Overtoom gereisd. TOV staat voor “Tot Ons Vermaak”, en aan vermaak hadden de mannen uit Noordwijk geen gebrek. Dave was in vorm, maar kon onvoldoende vuist maken. Jeroen kwam net terug van ziekte, miste conditie en ritme, en kon daardoor geen partij geven aan zijn tegenstanders. De 4 enkelpartijen dingen verloren dan ook verloren. Maar de dubbel was voor de Reeuwijkse eer. Reeuwijk duo 1 – TOV 2: 1-4. Reeuwijk duo 1 staat na 2 wedstrijden in 3G op een voorlaatste en 5e plaats 4 punten uit 2 wedstrijden.

S’70 geen partij voor Reeuwijk Duo 2

Vanuit Woubrugge was S’70 de Woubrugse brug overgestoken om het op te nemen tegen Reeuwijk Duo 2. Johan en Bas beginnen langzaam aan weer ritme en vorm te vinden in deze competitie. Naar het schijnt reist Bas doordeweeks zelfs af om in Heemstede extra training te volgen. De resultaten kunnen dan ook niet uitblijven. Johan startte de wedstrijd door zijn partij in 5 games binnen te slepen. De laatste game was hij het blijkbaar zat en zette hij zijn tegenstander met 11-1 aan de kant. Bas had het lastiger en legde het nipt af in zijn eerste partij. De dubbel was een prooi voor de Reeuwijkers. In 4 games moesten de Woubruggenaren er aan geloven. Johan kon er daarna 3-1 van maken en dat deed hij dan ook gedecideerd in 3 strakke games. Bas liet zijn laatste tegenstander in de waan dat er wat te halen viel, maar dat bleek zeker niet zo te zijn. In 4 games bepaalde hij de eindstand op 4-1. Reeuwijk Duo 2 heeft in West 4L de laatste plaats overgedaan aan Docos en staat nu 5e met 5 punten uit 3 wedstrijden.

ATTC laat lopen tegen Reeuwijk

In Alphen aan den Rijn ontving ATTC EvoRepro Duo 7 (het uitspreken van deze naam duurt haast langer dan de duo wedstrijd zelf) de Reeuwijkse trots, Duo 3 met Arnold en Caroline. Nu klinkt de titel alsof ATTC er niets van bakte. Dat is zeker niet waar. De strijd was hevig, maar de Reeuwijkers trokken de eerste drie partijen aan het langste eind. Arnold en Caroline pakten hun eerste enkelpartij elk in 5 zware games. De dubbel ging in 3 games, maar met optimale strijd en minimaal verschil. Daarmee had Reeuwijk 3 de partij op zak. De score kon niet verder uitgebouwd worden omdat Caroline in drieën en Arnold uiteindelijk in 5 games de enkelpartij verloor. ATTC EvoRepro duo 7 – Reeuwijk duo 3: 2-3. Reeuwijk 3 staat in West 5i op een 2e plaats met 9 punten uit 4 wedstrijden.

Verschuure pakt eerste winst tegen TZM

Reeuwijk Duo 4 ontving TZM Duo 3 uit Moerkapelle. Jaap en Corné staken in uitstekende vorm. Nadat Jaap zonder noemenswaardige problemen afrekende met zijn eerste tegenstander was het de beurt aan Corné om zijn talent om te zetten in zijn eerste seniorenzege. Dat lukte hem in 4 solide games. De dubbel ging daarna verloren in 4 games, maar Jaap stelde de Reeuwijkse zege veilig door in 3 strakke games zijn tweede partij te winnen. Hoewel Corné daarna in 5 zwaar bevochten games onderuit ging won Reeuwijk Duo 4 met 3-2 van TZM Duo 3. Reeuwijk Duo 4 staat in West 6F nu op een 5e plaats met 5 punten uit 3 wedstrijden.

Twee verliesbeurten buiten de deur

Reeuwijk duo 2 loopt tegen nederlaag aan

In Lisse streden Johan Riethoff en Bas Landweer een verloren strijd tegen Reflex duo 4. Sterkhouder van vorig seizoen, Riethoff, kende een moeizame voorbereiding. Daardoor kwam hij ook tegen Reflex nauwelijks in zijn spel en ging hij in 3 games kansloos onderuit. Landweer was de tweede Reeuwijker die achter de tafel plaatsnam. In 5 games moest hij zich uiteindelijk gewonnen geven, maar het was een taaie strijd. De dubbelpartij verliep op soortelijke wijze. Reflex kreeg het in deze partijen niet cadeau. De twee aansluitende enkelpartijen bleken een minder moeilijke prooi voor de Lissenaren. Reeuwijk duo 2 verloor dan ook met 5-0 van Reflex duo 4. In West 4L staat Reeuwijk duo 2 na 2 wedstrijden onderaan met 1 punt.

Reeuwijk duo 3 nipt onderuit in Leimuiden

Ben van Zeijl en Gerben Glas pakten het bat op in Leimuiden tegen de dames van PlayFair duo 5. Van Zeijl zette Reeuwijk in 4 games op een 0-1 voorsprong, waarna PlayFair de wedstrijd weer in evenwicht bracht tegen Glas. De dubbelpartij leverde een mooie voorsprong op voor Van Zeijl en Glas, maar daarna trok PlayFair toch aan het langste eind. Beide enkelspelen gingen namelijk verloren, ondanks dat Van Zeijl er een zware strijd van maakte. PlayFair duo 5 – Reeuwijk duo 3: 3-2. Ondanks deze verliesbeurt staat Reeuwijk duo 3 in West 5I op een tweede plaats met 6 punten uit 3 wedstrijden.