Competitiestart, ff wennen weer…

Reeuwijk 1 start voorjaarscompetitie slecht
André, Marco en Dennis openden de voorjaarscompetitie tegen ATTC 2 uit Alphen aan den Rijn. De Alphenaren, die hun kantine door vuurwerk verwoest zagen, zetten gezamenlijk hun schouders eronder en maakten vanaf het begin duidelijk dat de Reeuwijkers niet op cadeautjes hoefden te rekenen. De Reeuwijkse kopman André kwam als  eerste in actie en hield lang het evenwicht in stand. Maar in de vijfde game was het gedaan met André en ging hij met 6-11 ten onder. Marco speelde daarna een ongelukkige wedstrijd en kwam er in 4 games niet aan te pas. Dennis onderging hetzelfde lot. De dubbelpartij, waarbij aanvaller André en verdediger Dennis een koppel vormden, was in vijf games een prooi voor de Reeuwijkers. Dat ATTC de draad vervolgens weer oppakte en doorging waar het gebleven was, bleek voor TTV Reeuwijk een tegenvaller. Dennis wist nog wel zijn tweede partij te winnen, maar de overige partij gingen verloren in 3 of 5 games. Daarmee weet Reeuwijk nog niet waar het staat deze competitie, maar het had zich een beter begin kunnen wensen. TTV Reeuwijk 1 – ATTC EVO Tech XL 2: 2-8. In West 2D staat Reeuwijk nu laatste met 2 punten.

Reeuwijk Duo 1 de mindere van Reflex
In Leiden namen Dave en Jeroen het op tegen het plaatselijke Reflex. De eerste game in de wedstrijd was voor Dave, de volgende drie games duidelijk voor Reflex. Daarna trok Jeroen de stand in een spannende partij gelijk in 4 games. De belangrijke dubbelpartij ging, geflatteerd, in 4 games naar de Leidenaren. Op zich niets aan de  hand, als Jeroen de vierde partij van de wedstrijd weet te winnen. Maar het beste was er af bij hem en hij verloor kansloos met 11-1, 11-7 en 11-7. Dat daarna Dave een afgetekende winst pakte in de slotpartij kon de nederlaag van Reeuwijk duo 1 niet voorkomen. Reflex (L) – TTV Reeuwijk duo 1: 3-2. Reeuwijk duo 1 staat nu in West 3J  op de vierde plaats met 2 punten uit 1 wedstrijd.

Reeuwijk 2, kopzorgen?
Ook Team 2 speelde thuis tegen ATTC. Gerard, Karin en Ard bonden de strijd aan met het vijfde team van de Alphenaren.  In deze wedstrijd bleek Gerard zijn dag niet te hebben. Op beslissende momenten wilde het niet zoals hij in gedachten had. Zijn eerste partij wist hij dan wel eenvoudig te winnen, maar de twee volgende partijen leek het tussen de oren verloren te gaan. Karin gooide, zoals gebruikelijk, alles in de strijd. Dat bleek haar eerste partij net niet voldoende, maar in de tweede partij bracht het haar een verdiende zege in 3 games. Niets op af te dingen. Haar derde partij was voorbij, terwijl ze er amper aan begonnen was. In een uiterste inspanning om een bal te halen raakte zij verstrikt in de afscheidingshekjes en klapte vol met haar hoofd op de punt van het naburige teltafeltje. Gelukkig gaf dat mee, zodat haar een lelijke hoofdwond bespaard bleef. Na een noodgedwongen pauze van 30 minuten en toch maar even weer proberen, want ja, Karin geeft niet snel af, moest zij toch opgeven. Punt voor ATTC, maar geluk bij een ongeluk was het haar laatste partij van de avond. De dubbel met Gerard samen had ze al winnen afgesloten. En dan Ard… of moeten we BamBam zeggen? Ard kwam, zag en overwon. In 4 games of in 5 games, het maakt hem niet uit. Zo af en toe nog wat moeite met zijn eigen spel, maar met de tegenstander geen problemen. Dat leverde Reeuwijk 2 alles bij elkaar een verdiende 6-4 overwinning op en Karin een stevige partij hoofdpijn. Gelukkig gaat het haar inmiddels beter en siert vooralsnog een bult als “oorlogswond” haar hoofd. Reeuwijk 2 staat in West 4E op de derde plaats met 6 punten.

Reeuwijk 4 onderuit tegen Spinmill 1
Ben werd als reserve toegevoegd aan Reeuwijk 4 en mocht direct zijn waarde bewijzen. Met Erik, Gerard en Dick in de ziekenboeg was het alle hens aan dek tegen het Aarlanderveense Spinmill. Paul beet het spits en had het zwaar. De eerste game had voor hem moeten zijn, maar hij gaf hem toch weg met 9-11. Dat dreunde in de tweede game door… 3-11. Daarna een 7-11 die recht deed aan de partij. Ben had het in zijn eerste partij ook moeilijk. Zijn tegenstandster was er één van het bijzonder vaste en taaie soort. Dat Ben in de vijfde game met 10-12 de bietenbrug op ging zegt genoeg. Corné liet zich daarna van zijn beste kant zien. Met druistig spel won hij de eerste game, verloor er vervolgens twee op rij om daarna even druistig toch weer twee maal een game te winnen. Dat bood hoop voor de dubbel. En het was twee games lang zeer spannend. 9-11 en 9-11. Maar toen werd het toch weer te druistig in een poging te forceren. Met 3-11 ging de derde en laatste game verloren.  In het vervolg van de partij bleek Ben toch een lastiger tegenstander te zijn dan vermoed. Hij won er twee. Paul en Corné wisten geen winst (meer) te boeken, al lijkt de toekomst toch winstmogelijkheden in zich te hebben. TTV Reeuwijk 4 – Spinmill 1: 3-7. Reeuwijk 4 staat in West 6a op de vierde plaats met 3 punten.

Mission impossible voor Reeuwijk Duo 2
In Leimuiden nam Duo 2 het op tegen één van de twee PlayFair teams in hun poule. Klaarblijkelijk de sterkste tegenstander van de twee, want voor Johan en Bas was er nauwelijks beginnen aan. Met duidelijke cijfers boekte PlayFair 2 een 5-0 overwinning op onze mannen. Nou starten Johan en Bas doorgaans stroef in de competitie, dus er is nog niets verloren. Maar deze zal toch wel pijn gedaan hebben, ook al was het waarschijnlijk nog best gezellig. In West 3K staat Reeuwijk duo 2 puntloos onderaan.

Mission impossible 2 voor Reeuwijk Duo 3
De kampioenen van seizoen parkeerden de auto duur betaald bij Pingwins en werden vervolgens getrakteerd op een pittige nederlaag.  Gerben en Anita (Caroline vertoeft buitenslands en 1e reserve Jako vertoeft in de lappenmand) moesten verreweg hun meerdere erkennen in de Hagenezen. Gerben kwam tot 1 maal gamewinst en daar moest de promovendus het mee doen. De rest van de competitie biedt kans op eerherstel, maar eenvoudig gaat het niet worden. Pinwins 4 –  Reeuwijk duo 4: 5-0.  Reeuwijk 4 staat in West 4G puntloos onderaan.

Ouder-Kind-Toernooi TTV Reeuwijk

Na twee jaren van lock-downs en corona, kon weer het populaire Ouder-Kind-Toernooi gehouden worden. Het was vóór Corona al traditie geworden, de leden van TTV Reeuwijk spelen samen met één van hun zoon of dochter als dubbelpartner een toernooi. Organisator Dennis Cornelisse: “Het idee is om de jeugd enthousiast te maken voor onze tafeltennissport. Belangrijk aspect bij dit toernooi is dat meedoen en plezier hebben echt belangrijker zijn dan winnen”.

Uiteindelijk streden twaalf enthousiaste koppels verdeeld over twee poules. In poule 1 speelden Andre A met dochter Hilde,  Arnold met zoon Justin, Dennis met zoon Vincent, Nyke met zoon Fedde, Dick met leenzoon Alessio en  Mart met vader Johan. Poule 2 bestond uit Andre L met zoon Ruben, Remco en dochter Danique, Gerben vergezeld door dochter Emilia, Joppe stond Gerard V bij, Norbert met leenzoon Roan en tot besluit Laurent samen met leenvader Marco.

Alle koppels speelden vijf wedstrijden van 2 games. Na de poulefase werden de ranglijsten van de poules naast elkaar gelegd en speelden de koppels tegen de gelijk geklasseerden uit de andere poule.

Uiteindelijk gingen “vader en zoon” Marco en  Laurent Glas er met de hoogste eer vandoor, gevolgd door vader Arnold met zoon Justin Baars, Remco met dochter Danique van der Star en Dennis met zoon Vincent Cornelisse. Als beloning voor hun inzet kregen de kinderen een mooie tafeltennissleutelhanger en werd de dag afgesloten met de traditionele erwtensoep met broodje knakworst.

André clubkampioen 2022

3 Dagen lang werd er fel gevochten om de titel bij TTV Reeuwijk. Wist Jako Borger de prijs te pakken bij de 4e en 5e klassers, bij de 2e en 3e klassers werd er tot op het laatst in de finales strijd geleverd. In de halve finales versloeg André zijn teamgenoot Dennis en kon Martin het net niet bolwerken tegen een ontketende Ard.

Zo konden André en Ard zich opmaken voor een mooie strijd. André, doorgewinterd finalist en ogenschijnlijk niet zenuwachtig te krijgen tegen finaledebutant Ard. En die wilde er wel een feestje van maken. Na verlies in de eerste game kwam hij na twee games verrassend op gelijke hoogte. Maar daarna kreeg André steeds meer grip op de wedstijd en kon hij de partij verdiend binnenslepen.

In de troostfinale stonden Dennis en Martin tegenover elkaar. Martin, die zijn ongeduld moest zien te bewaren tegen Dennis, die meester is in het geduldig schuiven. Net als de finale een mooie partij om te zien, waarbij Dennis uiteindelijk over de sterkste zenuwen beschikte en er met de 3e plaats vandoor ging.

Dennis (3e), André (1e en clubkampioen 2022) en Ard (2e)
Jako, winnaar van groep 2

Najaarscompetitie ten einde

Reeuwijk 1 handhaaft zich in tweede klasse

De laatste wedstrijd van het seizoen speelden de mannen van Reeuwijk 1 thuis tegen DHC 4. Rots in de branding André van der Laan was minder in vorm deze avond. Hij verloor 2 partijen. Eén in drieën en één in 5 games. Hij revancheerde zich enigszins door ook nog in vijf games een partij winnend te besluiten. Dennis Cornelisse en Marco Broer wisten elk twee partijen te winnen en verloren er elk 1. Cornelisse en Van der Laan konden in de dubbel onvoldoende vuist maken om het DHC écht lastig te maken. De 5-5 einduitslag bleek voldoende te zijn voor handhaving omdat directe concurrent De Sprint onderuit ging tegen Dordrecht. Reeuwijk 1 eindigt in West 2E op de vierde plaats met 46 punten uit 10 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 1 eindigt als tweede

Dave van der Heiden steeg afgelopen donderdag tegen De Treffers uit Roelofarendsveen boven zichzelf uit door in 3 games afgetekend zijn eerste partij te winnen en het in zijn tweede partij zijn tegenstander het vuur aan de schenen te leggen. Jeroen Raaphorst volgde het zelfde spoor. De dubbelpartij was winst voor de Reeuwijkers in 3 games met duidelijke cijfers. Reeuwijk duo 1 – De Treffers 2: 3-2. Door deze overwinning eindigt Reeuwijk duo 1 in West 3G op een prima tweede plaats achter De Treffers.

ATTC 3 geen partij voor Reeuwijk 2

De mannen van Reeuwijk 2, Gerard, Ard en vooral Martin, waren uitstekend op dreef tegen de Alphenaren van ATTC. Ard en Gerard moesten elk een partij aan de tegentander laten, zij het niet zonder slag of stoot. Maar alle andere partijen werden glansrijk gewonnen. Martin nam er 3 voor zijn rekening en blies samen met Gerard ook in de dubbel zijn tegenstander van tafel. Zo werd de einduitslag op 8-2 bepaald en dat was een prima seizoensafsluiter. Temeer daarmee ATTC voorbijgestreefd werd op de ranglijst en de Reeuwijkers zich in deze wedstrijd veilig speelden. Reeuwijk 2 eindigt in West 3E op plaats 4 met 53 uit 10.

Realitycheck zonder gevolgen voor Reeuwijk 3

Joop in het kwadraat en Norbert togen naar Sassenheim om daar de kampioen van West 5F te bestrijden. De Reeuwijkers stonden al snel weer met alle beentjes op de grond. De kampioen van dit seizoen sloeg onverbiddelijk toe door met 10-0 van Reeuwijk 3 te winnen. Team 3 gaf zich evenwel niet zonder slag of stoot gewonnen. Maar dat was een schrale troost aan het eind van de avond. Deze uitslag bleef verder zonder gevolgen, Reeuwijk 3 had zich al veilig gespeeld en kampioen konden ze ook niet meer worden. Al met al een gedegen seizoen voor Jaap, Joop, Joop en Norbert. In West 5F neemt Reeuwijk 3 uiteindelijk de 4e plaats in met 49 uit 10.

Seizoensafsluiter in mineur bij Reeuwijk 4

Onbedoeld omhoogvallen qua klasse betekent dat je veel moet bijleren. Die gelegenheid kregen de mannen van Reeuwijk 4 dan ook volop dit najaarseizoen. Dick, Gerard, Erik, Corné en Paul wisten niet wat ze meemaakten. Hoogvliegers waren de oudgedienden nou toch al niet echt en Corné kon als nieuweling ook het verschil niet maken. Al moet gesteld worden dat hij wel steeds beter gaat spelen. In Nieuwkoop was hij er niet bij, toen  Dick, Gerard en Paul het tegen TTVN opnamen. En hoewel Dick en Gerard games wisten te winnen, kwam het toch niet tot gewonnen partijen. Daarvoor was het niveauverschil toch te groot. TTVN Nieuwkoop 1 –  Reeuwijk 4: 10-0. Reeuwijk 4 eindigt als 5e in West 5E met 14 uit 8.

Ook Duo 2 ten onder

Johan en Bas hebben geknokt, hier en daar echt wel wat gewonnen, maar overall toch te veel verloren. Zo ook de laatst wedstrijd dit seizoen tegen De Treffers. Reeuwijk had zich, bij 5-0 winst, mogelijk nog veilig kunnen spelen. Maar het zat er niet in. Alleen Johan wist nog een game te pakken, maar daar hield het dan ook mee op. Bas realiseerde zich in de app al dat dit degradatie betekende. En toch… Duo 2 heeft zich kranig geweerd in West 3H. Het eindigt met 14 uit 10 toch onderaan.

Reeuwijk Duo 3 kampioen

Na een lange en spannende competitie is het TTV Reeuwijk duo 3 gelukt om kampioen West 5L te worden. Eén punt hadden Caroline de Fouw, Gerben Glas en Ben van Zeijl nog nodig om het kampioenschap in de najaarscompetitie binnen te halen… meer in het volgende bericht.

Duo 3 is kampioen!

Na een lange en spannende competitie is het Caroline, Gerben en Ben gelukt om kampioen West 5L te worden.

Eén punt had Reeuwijk duo 3 nog nodig om het kampioenschap binnen te halen, nadat vorige week met 3-2 van Docas was gewonnen. Zowel Scylla als De Treffers stonden op 18 punten en konden dus bij 5-0 winst met Reeuwijk (23 punten) gelijk komen, mits Reeuwijk puntloos zou blijven in de laatste wedstrijd. Het onderling resultaat met Scylla was guntig voor Reeuwijk, maar duo 3 speelde haar laatste wedstrijd juist tegen De Treffers. Een 5-0 verlies zou ook einde titeldroom betekenen. Voor de Reeuwijkers was het dus zaak om dat ene broodnodige puntje te bemachtigen om het kampioenschap in West 5L veilig te stellen. Gerben ging aan zenuwen ten onder in 3 games. In haar eerste partij van deze avond won Caroline de eerste game. Daarna verloor ze er twee op rij. Zou het dan toch misgaan? Maar Caroline herpakte zich, pepte zich op en won onder aanmoediging van haar teamgenoten afgetekend game vier en vijf. Daarmee was het pleit beslecht en het kampioenschap binnen. Dat de overige partijen verloren gingen, ondanks de tomeloze inzet van Ben en Gerben, dat mocht de pret niet meer drukken. Duo 3 heeft er het hele seizoen hard voor gewerkt en is verdiend kampioen in West 5L.

Competitie bijna gedaan

TTV Reeuwijk 1 wint kelderkraker

In Naaldwijk namen Cees, Dennis en André het voor TTV Reeuwijk 1 op tegen rode lantaarndrager SVN 2. Cees opende de wedstrijd door een sterke partij in vier games te winnen. SVN boog de stand om door zowel van Dennis als André in vijf games te winnen. Via een gemakkelijke overwinning in de dubbel door Cees en Dennis kwam de stand al weer op 2-2. Daarna liep Reeuwijk 1 uit naar 2-5 door sterke winstpartijen in drie, vier en 5 games van respectievelijk Cees, André en Dennis. Allemaal partijen waar dan weer SVN, dan weer Reeuwijk de overhand had. Voor de eindzege hadden de Reeuwijkers uit de resterende drie partijen nog één overwinning nodig. Zowel André als Cees gingen in  4 games ten onder. De druk lag dan ook volledig op Dennis, die daar Siberisch onder bleef. Met speels gemak ontdeed hij zich in 3 games van zijn tegenstander. SVN 2 – TTV Reeuwijk 1: 4-6. In West 2D staat Reeuwijk nu op de vierde plaats met 41 punten uit 9 wedstrijden. Dat is 4 punten meer dan concurrent De Sprint, dat met 8-2 van DHC verloor. Reeuwijk 1 speelt komende week voor definitief lijfsbehoud tegen koploper DHC, terwijl De Sprint tegen het eveneens hoog geplaatste Taverzo aan de bak mag.

TTV Reeuwijk Duo 1 bij Reflex ten onder

Jeroen en Dave speelden in Leiden tegen Reflex 2. Een spannende partij die direct al met een thriller begon. Dave trok alles uit de kast en dwong een vijfde game af. Die ging met 15-13 verloren. Jeroen trok de stand weer gelijk en won in 4 games zijn eerste partij. De oh zo belangrijke dubbelpartij liet zien dat de Reeuwijkers het geluk niet aan hun zijde hadden. Reflex was misschien ook net wat geslepener en won met minimaal verschil in 4 games. Opnieuw was het Jeroen die stand gelijk trok. Hij won in 4 games. Winst of verlies lag nu in de handen van Dave. Zijn eerste games was niet sterk, 11-7 verlies. Daarna herpakte hij zich door met 9-11 de tweede game op zijn naam te schrijven. De derde en vierde game gingen met 11-9 en 11-8 verloren. De mannen konden met opgeheven hoofd de zaal verlaten in Leiden. Reflex 2 – Reeuwijk Duo 1: 3-2. In West 3G staat Reeuwijk duo 1 op de met Rijnsoever 3 gedeelde tweede plaats. Beide teams hebben met 25 punten uit 9 wedstrijden 3 punten achterstand op koploper De Treffers 2. Reeuwijk duo 1 kan kampioen worden, maar dan moet het met 5-0 winnen van juist de koploper. En Rijnsoever moet dan het liefst ook nog punten laten liggen. Ook een pingpongbal is rond.

Reeuwijk 2 hard onderuit in Delft

Phoenix 2 ontving afgelopen maandag in Delft onze toppers van Reeuwijk 2,  Leendert-Jan, Ard en Karin. En die weten nu ook direct weer waarom ze zo’n hekel aan maandagen hebben. Alleen Ard wist twee partijen te winnen, maar voor de rest was het huilen met de pet op. Een zware dobber, noemde Karin het zelf al en eerlijk is eerlijk, de Reeuwijkers hadden niet veel in te brengen. Phoenix 2 – Reeuwijk 2: 8-2. Reeuwijk 2 staat in West 3 E nu op de 5e plaats met 45 uit 9. Het kan tegen concurrent ATTC 3 nog degradatie afwenden door met 7-3 te winnen. De teams komen dan puntgelijk, maar het onderling resultaat van Reeuwijk 2 is beter.

De Treffers overtreft Reeuwijk 3

Jaap, Joop A en Norbert speelden tegen het 6e team van De Treffers uit Roelofarendsveen. De mannen van Reeuwijk begonnen goed door elk hun eerste partij te winnen. Dat ze daar alle drie 5 games voor nodig hadden was al een voorteken voor naderend onheil. De dubbel ging dan ook verloren, Jaap en Joop konden het in werderom 5 games niet bolwerken. Daardoor raakte Norbert van slag, waardoor hij zijn tweede partij verloor in 3 games. Jaap won zijn partij en zette Reeuwijk op een 4-2 voorsprong. Het is niet dat het verzet daarna instortte, maar de partijen van bijvoorbeeld Joop gingen net in 5 games verloren. En ook Norbert maakte het zijn tegenstander allerminst makkelijk. Jaap had de nederlaag nog kunnen afwenden, maar de moraal was weg. Reeuwijk 3 – De Treffers 6: 4-6. Reeuwijk 3 staat in West 5F op een veilige 3e plaats met 49 uit 9. Volgende week de seizoenssluiter tegen koploper Sassem.

De Treffers overklast Reeuwijk 4

Voor Paul, Corné en Erik de schone taak om zich staande te houden tegen koploper De Treffers 7. Dit team, dat vorig seizoen uit de 4e klasse degradeerde, bleek echter veel te sterk voor het uit de 6e klasse omhooggevallen Reeuwijk 4. Alleen opkomend talent Corné liet echt goede partijen zien en wist er zelfs één bij de koploper af te snoepen. En dat hadden er best ook twee kunnen zijn. Voor Paul en Erik bleek dit toch twee niveau’s te hoog gegrepen. Toch lekker gespeeld. Reeuwijk 4 – De Treffers 7: 1-9. Reeuwijk 4 staat in West 5 E eenzaam onderaan met 14 uit 7. Volgende week het seizoen afsluiten in en tegen Nieuwkoop.  

Duo 2 trekt aan het kortste eind bij Reflex

Bas en Johan speelden in Leiden tegen Reflex 1. De mannen gingen met 4-1 onderuit. Toch zal het gevoel beklijven dat er meer in had gezeten. De openingspartij van Johan was spannend, zowel qua spel als qua game-uitslagen. Bas liet het daarna aankomen op de 5e game, maar kwam daar tekort. De dubbel was, op de laatste game na, ook telkens close. Het had net zo goed allemaal de andere kant op kunnen vallen. De tweede van Bas bleek kansloos, waarna Johan de Reeuwijkse  eer redde door gedecideerd in 3 games te winnen. Reflex 1 – Reeuwijk duo 2: 4-1. Reeuwijk duo 2 staat laatste in West 3 H en heeft slechts een hypothetische kans om te overleven.

Caroline en Gerben op kampioenskoers

Reeuwijk duo 3 speelde in Leiden tegen Docos 9. Gerben ging sterk van start en won zijn eerste partij in 3 strakke games. Caroline incasseerde vervolgens één van haar zeldzame nederlagen dit seizoen. In 4 games kwam zij er net niet aan te pas. In de dubbelpartij stelden zij samen orde op zaken. In 5 spannende games werd het punt binnengehaald. Caroline wist vervolgens wél haar tweede partij te winnen en sleepte daarmee ook de wedstrijd binnen. Gerben zou het kampioenschap veilig hebben kunnen stellen als hij had gewonnen, maar het was geen schande om van deze sterke tegenstander te verliezen. Docos 9 – Reeuwijk duo 3: 2-3. Reeuwijk is koploper in West 5L met 23 uit 7. De Treffers en  Scylla hebben welk 18 uit 7 en maken ook aanspraak op het kampioenschap. Maar als Reeuwijk nog 1 puntje pakt tegen De Treffers is het daar gedaan… Mocht Reeuwijk puntloos verliezen en ook Scylla wint met 5-0 van Docos… tja… alles is nog mogelijk. Maar voorzichtig spreken wij uit dat het er toch goed uit ziet voor Duo 3.

Eén onderuit, Duo er bovenop

TTV Reeuwijk 1 nipt onderuit

Thuis speelde Reeuwijk 1 tegen Dordrecht 2. Cees opende de wedstrijd met een zwaar bevochten overwinning in 5 games. André wist relatief probleemloos de tweede partij in Reeuwijks voordeel te beslissen. Dennis dolf in de daaropvolgende partij kansloos het onderspit waardoor de dubbelpartij begonnen werd met een 2-1 voorsprong. Cees en André wonnen deze dubbel eenvoudig. Toen André ook zijn tweede partij winnend afsloot en de stand 4-1 was, leek een mooie uitslag in het verschiet te liggen. Maar de gasten uit Dordrecht schakelden een tandje bij en bezorgden de hard werkende Reeuwijkers een lange avond met een anticlimax tot besluit. Reeuwijk 1 – Dordrecht 2: 4-6. TTV Reeuwijk staat in West 2D op plek 4 met 35 punten uit 8 wedstrijden.

Duo 1 duldt geen tegenspraak

Uit het verre Leimuiden kwam afgelopen donderdag Play Fair 3 op bezoek aan de Reeuwijkse Overtoom. Een bezoek dat de Leimuidenaren nog lang zal heugen. De Reeuwijkers waren namelijk in topvorm. Jeroen won met groot verschil in 3 games zijn eerste partij. Daarna was het de beurt aan Dave. In 5 zwaar bevochten games nam hij de winst mee en dat zal een bevrijding voor hem zijn geweest. Hoe vaak was het kwartje al niet de andere kant opgevallen. Het dubbelspel kwam in 4 games op Reeuwijkse naam. Jeroen had daarna totaal geen moeite in zijn tweede enkelspel en won opnieuw met groot verschil. Dat Dave “los” was bleek wel uit zijn winst in 4 games in de slotpartij. Reeuwijk duo 1 – Play Fair 3: 5-0. In West 3G staat Reeuwijk duo 1 nu met 1 punt achterstand 3e met 23 punten uit 8 wedstrijden. Met nog 2 speelrondes te gaan lijkt het schema voor gedeeld koploper Rijnsoever er net even gunstiger uit te zien, maar ook een tafeltennisbal is rond…

Reeuwijk 2, iets met vijven…

Met een einduitslag van 5-5 tegen  Relfex 2 uit Voorschoten zijn er geen verliezers, dus de titel is wat vreemd. Maar toch, kijken we naar Leendert-Jan, dan moeten we toch constateren dat het geluk niet aan zijn kant zat vanavond. Tot twee maal toe gaat hij in 5 games onderuit, waarbij vooral de eerste partij erg zuur was, 10-12 in de beslissende game. De winst in 3 games in zijn derde partij zal daarom zoet gesmaakt hebben. Gerard en Karin zaten wel aan de positieve kant van de score. Beiden wisten ze 2 partijen te winnen. Al met al betekent dit dat de dubbel het verschil maakt tussen winst of gelijk spelen. Karin en Martin gingen tot het gaatje, maar ook hier een zure afloop door 11-13 in de 5e game. En daarmee zal deze partij, die in 5-5 eindigde, toch ergens wat voelen als een verlies. Anderzijds, zoals Gerard al opmerkte: 5-5… het had net zo goed andersom kunnen zijn! Reeuwijk 2 staat in West 3E op plaats 4 met 43 punten uit 8 wedstrijden.

Goed resultaat in Aarlanderveen

Reeuwijk 3 mocht naar Aarlanderveen om daar tegen Spinmill 1 te spelen. Joop A., Jaap en Norbert stonden op het wedstrijformulier. Jaap opende het bal en won in 4 games. Het begin was makkelijk, maar daarna had Jaap toch zijn handen vol. Joop mocht als tweede aan de bak en rekende koeltjes met zijn tegenstander af. Norbert, wiens spelletje toch vaak lastig is voor de persoon aan de andere kant van het net, had geen geluk in die eerste partij. In 4 games ging hij ten onder. De dubbel was in 3 makkelijke games voor Jaap en Norbert, waarna Jaap nog eenvoudiger doorpakte in zijn tweede enkelspel. Norbert liet zijn Aarlanderveense tegenstander wegkomen met de winst, daar waar Joop dat bepaald niet van plan was. Ook voor Norbert zat er nog een winstpartij in tegen Spinmill, terwijl Jaap even een off-moment had en verloor. Joop zette de puntjes op de i, waardoor de wedstrijd Spinmill 1 – Reeuwijk 3 eindigde in 3-7. Reeuwijk 3 staat in West 5F op een nette 3e plaats met 45 punten uit 8 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 2 maakt het spannend

Docos 4 kwam uit Leiden over om de strijd aan te gaan met Johan en Bas van Reeuwijk duo 2. Johan begon met een nipte nederlaag, al was het in 3 games. Alle ander partijen gingen in 5 games, dus spannend was het zeker. Maar Docos liep via Bas en de dubbel+partij uit naar 0-3. Bas en Johan wisten daarna de schade te beperken door terug te komen tot 2-3, maar een winst had misschien wel mogelijk gelijk geweest. Reeuwijk Duo 2 staat in West 3H op de laatste plaats met 13 uit 8.

Winst 1e teams

TTV Reeuwijk 1 wint van De Sprint

In Brielle mochten Cees, Marco en André proberen revanche te nemen voor de 3-7 thuisnederlaag eerder dit seizoen tegen De Sprint 1. Gezien de stand op de ranglijst zou een overwinning in ieder geval zeer welkom zijn voor de Reeuwijkers. Cees had het zwaar in zijn eerste partij, maar verkocht zijn huid duur. In 5 games ging hij ten onder. Marco en André lieten er in hun eerste enkelpartijen geen twijfel over bestaan dat Reeuwijk voor de punten kwam. Beide partijen werden in 3 straight games gewonnen. De daaropvolgende dubbelpartij (Marco en Cees) was spannend. De Reeuwijkers namen eerst een 2-0 voorsprong, maar gaven die even zo eenvoudig weer weg. Maar dat was stilte voor de storm. In de beslissende 5e game lieten zij de Briellenaren weinig kans en wonnen et 6-11. Cees pakte daarna direct door en zette Reeuwijk op 1-4 voorsprong door in 3 games zijn 2e partij te winnen. André ging vervolgens nipt ten onder in 3 games, maar een goede serie van de 3 Reeuwijkers leidde team 1 naar een 2-7 voorsprong. Marco kon er in de laatste partij nét geen 2-8 van maken, maar etaleerde zijn prima vorm door toch nog een game te pakken. De Sprint 1 – TTV Reeuwijk 1: 3-7. TTV Reeuwijk 1 staat in West 2D op plaats 5 met 31 punten uit 7 wedstrijden. Daarmee staat het team 4 punten achter De Sprint. Lijfsbehoud in de 2e klasse is nog mogelijk.

TTV Reeuwijk Duo 1 te sterk voor Rijnsoever 3

Jeroen en Dave speelden in Katwijk tegen Rijnsoever 3. Dave begon hoopvol en won de eerste game met 7-11. Daarna zat hij er met 11-8 en 11-9 erg dichtbij, maar lukte het net niet. In de 4e game was het verzet gebroken en was het eerste punt toch weer voor Rijnsoever. Jeroen herstelde de orde door in eveneens 4 games zijn 1e partij te winnen. De dubbel was vervolgens, ook al in 4 games, een relatief makkelijke prooi voor de Reeuwijkers. De wedstrijd werd binnengesleept door een gedecideerd in 3 games gewonnen partij van Jeroen. Nu bijna alle partijen in 4 games verliepen en alleen de voorlaatste dus in drieën ging, moest de laatste partij voor het evenwicht dan maar in 5 games. Aan die opdracht voldeed Dave prima, zij het dat de 5e game van dit heroÏsche gevecht voor de Katwijkers was. Rijnsoever 3 – TTV Reeuwijk duo 1: 2-3. Duo 1 staat in West 3G nu op de 4e plaats met 18 punten uit 7 wedstrijden. Daarmee staat Duo 1 slechts 3 punten achter de nummer 1.

Avanti 6 te sterk voor Reeuwijk 2

Gerard, Karin en Leendert-Jan reisden met 4e man Martin af naar Hazerswoude om het tegen koploper ATTC 6 op te nemen. Ons tweede team startte goed met een winstpartij van Gerard, eindigde sterk, maar in het tussendeel van de wedstrijd lieten ze het liggen. Niet dat team 2 kansloos was, zeker niet. Maar het viel voor Avanti toch telkens net de juiste kans op. Dus na de 0-1 kwam Avanti terug en liep uit tot 7-1. Daarna wisten Gerard en Karin nog een partij te winnen waardoor de eindstand op 7-3 in het voordeel van Avanti 6. In West 3E staat Reeuwijk 2 nu op een gedeelde 3e plaats met 38 punten uit 7 wedstrijden

Reeuwijk 3 rekent af met ATTC

Het illustere trio Jaap, Joop en Joop nam het op tegen het Alphense ATTC 6. Jaap opende eenvoudig met winst in 3 games. Joop en Joop moesten op gang komen en verloren daardoor hun 1e partijen. Jaap en Joop stelden orde op zaken in de dubbel, al hadden ze daar wel 5 zware games voor nodig. Daarna was ATTC echt van slag en liep Reeuwijk 3 uit tot 5-2 in bepaald niet eenvoudige partijen. Joop en Joop bleven daarna kansloos in hun laatste partijen. Maar Jaap bepaalde de eindstand zonder poespas in 3 games op 6-4. Reeuwijk 3 staat in West 5F keurig 3e met 38 punten uit 7 wedstrijden.

Reeuwijk 4 onderuit tegen ATTC

Corné, Gerard en Dick namen het thuis op tegen ATTC 7. Geen makkelijke tegenstander, maar dat geldt eerlijk gezegd voor alle tegenstanders in deze poel. Toch speelden de mannen zeer verdienstelijk. Dat Dick uitstekend in zijn vel zit is voor Reeuwijk 4 erg prettig. Hij wint twee partijen in 5 games en laat zien dat de sleet er nog niet op zit. Ook Gerard speelde een partij in 5 games, maar trok net aan het kortste eind. Corné pakt zijn games, maar had net zijn avond niet. Reeuwijk 4 – ATTC 7: 2-8. Reeuwijk 4 staat in 5 E nog altijd op de laatste plaats met 17 punten uit 8 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 2 verliest geflatteerd met 4-1

In Aarlanderveen speelden Johan en Bas de uitwedstrijd tegen Spinmill 1. De einduitslag was 4-1, wat een uitgesproken nederlaag lijkt aan te duiden. Maar het was geflatteerd. De spelers zaten dicht bij elkaar. Johan won in vieren en verloor in vijven. Bas verloor 1 x nipt in 4 games en 1 x afgetekend in 3 games. Dat ook de dubbelpartij zonder kansen verloren ging zal de mannen pijn gedaan hebben. Maar toch, het zijn verliespartijen die je soms een keer kunt hebben. In West 3H staan Bas en Johan echter op de laatste plaats met 11 punten uit 7 wedstrijden. Ze zullen nog stevig aan de bak moeten om het vege lijf te redden.

Reeuwijk Duo 3

Gerben en Caroline ontvingen ATTC 6. Gerben speelde een puike 1e partij, maar verloor net in 5 games. Caroline had op haar beurt weinig moeite in haar eerste partij en won eenvoudig. De dubbel verdween in 5 games in de Reeuwijkse tas waarmee Duo 3 op een 2-1 voorsprong kwam. ATTC kwam daarna tegen Gerben op gelijke hoogte, maar het was Caroline die de wedstrijd voor Reeuwijk binnen wist te slepen door in 5 pittige games haar partij te winnen. Reeuwijk duo 3 – ATTC 6: 3-2. Reeuwijk duo 3 gaat in West 5 L met 20 uit 6 aan kop en deed met deze winst prima zaken ten opzichte van nummer 2 ATTC.