Seizoensstart valt zwaar voor Reeuwijk

Het najaarsseizoen is begonnen en alle teams van Reeuwijk kwamen in actie. Voor de reguliere teams was dat nog weinig succesvol. Reeuwijk 1, met revelatie Jeroen in de gelederen, nam hoopvol een2-1voorsprong tegen Pingwins. Maar de Hagenezen trokken de stand in de dubbel gelijk, waarna Jeroen zijn enige wedstrijd van de avond verloor. Tot aan 4-4 ging de stand om en om. Daarna verloren Dennis en Marco elk in 5 games hun partij. Eindstad 4-6.

Reeuwijk 2 trapte af tegen Combat uit Bleiswijk. In deze fase van de competitie blijkt Combat toch echt een maatje te groot voor de Reeuwijkers. Met duidelijke gamestanden moesten André, Remco en Ard een 0-10 nederlaag slikken.

Reeuwijk 4 speelde met Arnold, Caroline en debutant Dave tegen ISV Gouda 1. Een prima debuut voor Dave, die twee partijen winnend afsloot. Ook Caroline was weer goed op dreef, zij won eveneens twee partijen. Samen met Arnold wist zij ook de dubbel in Reeuwijks voordeel te beslissen. Een spannende partij die met 11-8, 6-11, 12-10 en 12-10 niet zomaar gedaan was. Uiteindelijk bleef de winst aan de Overtoom achter. 6-4 voor Reeuwijk 4.

Vrijdagavond stond de uitwedstrijd van Reeuwijk 3 bij Avanti in Hazerswoude-dorp op het programma. Dave mocht gelijk als invaller opdraven. Het opgedane zelfvertrouwen uit zijn wedstrijd eerder die week betaalde zich uit in een prima winst in zijn eerste pot. Ook Bas en Jaap wisten elk één partij te winnen. De overige patijen gingen, inclusief de dubbel, verloren. Vandaar dat de eindstand op 7-3 in het voordeel van Avanti bepaald werd.

Voor Reeuwijk 5 ging de reis dit keer naar Waddinxveen. Theo B, Gerard en Dick bleken tegen Kwiek 4 een tegenstander te treffen die een maatje te groot was. Theo en Dick wisten elk nog een 5e game af te dwingen in een partij, maar het viel daarna niet hun kant op. Ook de dubbel ging verloren, waardoor Team 5 zonder punten naar huis ging.

Fitte 50 ers bij TTV Reeuwijk

Tafeltennisvereniging Reeuwijk start met Fifty+ViTT. De lessen bestaan uit een half uur conditietraining, een kwartier tafeltennistraining, pauze en weer tafeltennistraining. Als 50+’er ga je met leeftijdsgenoten actief bezig, maar het is vooral leuk en gezellig.

Gediplomeerd gymnastieklerares Ans Stolwijk pakt de conditie flink aan. Wisselende trainers verzorgen tafeltennistrainingen. Geen batje? TTV Reeuwijk heeft genoeg batjes liggen.

Van donderdag 7 oktober 2021 t/m donderdag 9 december 2021 krijgen 50+ers 10 lessen voor € 47,50 in gymzaal Reeuwijk-Dorp (Overtoom 8a). Lestijden zijn 15.15-17.00 uur. Aanmelden via 06-30814183/06-44748747/ of info@ttvreeuwijk.nl.

IM Jan Poortermans 1952-2021

Zonder transpiratie geen prestatie. Dat was Jan ten voeten uit. Fanatiek, maar altijd sportief. Als lid van het eerste uur maakte hij deel uit van het eerste kampioensteam van de vereniging (Reeuwijk 1, 1979), maar ook in de volgende jaren staat zijn naam vaak op de kampioenslijst bijgeschreven.

Niet alleen achter de tafel was Jan van belang. Hij is 17 jaar wedstrijdsecretaris geweest en heeft ook het voorzitterschap bekleed. Reden waarom Jan in 2002 tot Erelid van TTVR benoemd is door de Algemene Leden Vergadering. Maar belangrijker is dat Jan een betrokken en geïnteresseerde persoon, nee, persoonlijkheid was. Een man met oog voor detail en liefde voor de sport en voor de vereniging.

In mei dit jaar liet Jan weten ongeneeslijk ziek te zijn. Zo lang als dat het mogelijk was nam hij plaats achter de tafel om met niet aflatende scherpte te tafeltennissen. Jan was open over zijn ziekte en over zijn vooruitzichten. Het tekent de mens Jan Poortermans dat hij, ondanks zijn afnemende gezondheid, interesse bleef tonen in de geblesseerden binnen de vereniging. Jan genoot van de vereniging en had daar graag nog jarenlang deelgenoot van willen zijn. Het heeft niet zo mogen zijn.  Op 26 juli 2021 is Jan overleden.