IM Jan Poortermans 1952-2021

Zonder transpiratie geen prestatie. Dat was Jan ten voeten uit. Fanatiek, maar altijd sportief. Als lid van het eerste uur maakte hij deel uit van het eerste kampioensteam van de vereniging (Reeuwijk 1, 1979), maar ook in de volgende jaren staat zijn naam vaak op de kampioenslijst bijgeschreven.

Niet alleen achter de tafel was Jan van belang. Hij is 17 jaar wedstrijdsecretaris geweest en heeft ook het voorzitterschap bekleed. Reden waarom Jan in 2002 tot Erelid van TTVR benoemd is door de Algemene Leden Vergadering. Maar belangrijker is dat Jan een betrokken en geïnteresseerde persoon, nee, persoonlijkheid was. Een man met oog voor detail en liefde voor de sport en voor de vereniging.

In mei dit jaar liet Jan weten ongeneeslijk ziek te zijn. Zo lang als dat het mogelijk was nam hij plaats achter de tafel om met niet aflatende scherpte te tafeltennissen. Jan was open over zijn ziekte en over zijn vooruitzichten. Het tekent de mens Jan Poortermans dat hij, ondanks zijn afnemende gezondheid, interesse bleef tonen in de geblesseerden binnen de vereniging. Jan genoot van de vereniging en had daar graag nog jarenlang deelgenoot van willen zijn. Het heeft niet zo mogen zijn.  Op 26 juli 2021 is Jan overleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: