Seizoensstart valt zwaar voor Reeuwijk

Het najaarsseizoen is begonnen en alle teams van Reeuwijk kwamen in actie. Voor de reguliere teams was dat nog weinig succesvol. Reeuwijk 1, met revelatie Jeroen in de gelederen, nam hoopvol een2-1voorsprong tegen Pingwins. Maar de Hagenezen trokken de stand in de dubbel gelijk, waarna Jeroen zijn enige wedstrijd van de avond verloor. Tot aan 4-4 ging de stand om en om. Daarna verloren Dennis en Marco elk in 5 games hun partij. Eindstad 4-6.

Reeuwijk 2 trapte af tegen Combat uit Bleiswijk. In deze fase van de competitie blijkt Combat toch echt een maatje te groot voor de Reeuwijkers. Met duidelijke gamestanden moesten André, Remco en Ard een 0-10 nederlaag slikken.

Reeuwijk 4 speelde met Arnold, Caroline en debutant Dave tegen ISV Gouda 1. Een prima debuut voor Dave, die twee partijen winnend afsloot. Ook Caroline was weer goed op dreef, zij won eveneens twee partijen. Samen met Arnold wist zij ook de dubbel in Reeuwijks voordeel te beslissen. Een spannende partij die met 11-8, 6-11, 12-10 en 12-10 niet zomaar gedaan was. Uiteindelijk bleef de winst aan de Overtoom achter. 6-4 voor Reeuwijk 4.

Vrijdagavond stond de uitwedstrijd van Reeuwijk 3 bij Avanti in Hazerswoude-dorp op het programma. Dave mocht gelijk als invaller opdraven. Het opgedane zelfvertrouwen uit zijn wedstrijd eerder die week betaalde zich uit in een prima winst in zijn eerste pot. Ook Bas en Jaap wisten elk één partij te winnen. De overige patijen gingen, inclusief de dubbel, verloren. Vandaar dat de eindstand op 7-3 in het voordeel van Avanti bepaald werd.

Voor Reeuwijk 5 ging de reis dit keer naar Waddinxveen. Theo B, Gerard en Dick bleken tegen Kwiek 4 een tegenstander te treffen die een maatje te groot was. Theo en Dick wisten elk nog een 5e game af te dwingen in een partij, maar het viel daarna niet hun kant op. Ook de dubbel ging verloren, waardoor Team 5 zonder punten naar huis ging.