TTV Reeuwijk competitief in zwaar weer

Verlies voor Reeuwijk 1 tegen runner-up

Het eerste team van Reeuwijk speelde thuis tegen Vriendenschaar 3. Het team uit Gouda staat 2e op de ranglijst en heeft koploper Overschie in het vizier. Rode lantaarn Reeuwijk 1 zou daar een stevige kluif aan hebben. Dat bleek ook. Jeroen had het moeilijk en kwam niet tot winst. Marco had niets in te brengen en verloor ook al zijn partijen. Alleen Dennis haalde zijn niveau en wist twee van zijn 3 partijen in winst om te zetten. Reeuwijk 1 – Vriendenschaar 3: 2-8. Reeuwijk 1 staat laatste in West 2F met 20 punten uit 7 wedstrijden.

Kwiek te sterk voor Reeuwijk Duo 1.

Met Johan en invaller Jaap reisde Reeuwijk Duo 1 af naar Waddinxveen om aldaar Kwiek duo 2 achter zich te houden. Kwiek stond op 2 punten achterstand en had de mogelijkheid over Reeuwijk heen te wippen in de ranglijst. De Reeuwijkers openden goed via een solide spelende Johan. Kwiek kwam terug in de wedstrijd door Jaap te verslaan. De dubbel ging voor Johan en Jaap verloren en dat is bij de duo-competitie vaak de opmaat naar een nederlaag in de wedstrijd. In de 4e partij kon Jaap geen vuist maken waardoor Kwiek op winst kwam te staan. Johan wist de eindstand op 3-2 verlies te bepalen door zijn laatste partij gedecideerd te winnen. Reeuwijk Duo 1 staat 2e in West Duo 4G, met 20 punten uit 7 wedstrijden. De achtstand op koploper Alexandria bedraagt 2 punten, door voorsprong op Kwiek is 1 punt.

Eerherstel voor Reeuwijk 2

In West 2B maken Combat 1, Phoenix 1 en Xerxes 2 de dienst uit. Uit tegen Xerxes was Reeuwijk 2 met 10-0 onderuit gegaan, dus voor de nummer laatst Reeuwijk 2 zou een resultaat knap zijn en punten tenminste prettig. Met die gedachte in het achterhoofd opende André de wedstrijd. Met flair en zijn kenmerkende verbetenheid wist hij zijn tegenstanders op de knieën te krijgen en 3 partijen te winnen. Voor Remco was het lastiger. Zijn grootste tegenstander was zijn concentratie. De opperbeste sfeer in de zaal leidde Remco af waardoor hij niet het beste uit zichzelf kon halen. Toch zat hij vaak dichtbij succes, zodat de rest van het seizoen niet gewanhoopt hoeft te worden. De dubbel, samen met André, werd wel door Remco gewonnen. Invaller Bas merkte dat het niveau tussen zijn 4e klasse en de 2e klasse van Reeuwijk 2  duidelijk verschilt. Hoewel hij dapper weerstand bood kwam hij er niet aan te pas. De 4 punten die Reeuwijk 2 bij schrijft vormen een mooi eerherstel tegen een sterk Xerxes 2. Reeuwijk 2 neemt in West 2B de laatste plek in op de ranglijst met 15 punten uit 7 wedstrijden.

André serveert

IJsselvogels overvleugelen Reeuwijk 3

Bas, Jaap en Michiel namen het in Moordrecht op tegen IJsselvogels 2. Thuis was begin oktober nipt verloren met 4-6, waardoor de gehoopte revanche geen sinecure zou worden. Die vrees kwam uit. Bas en Jaap openden hun partijenreeks kansloos, maar Michiel bracht het eerste Reeuwijkse punt binnen. De dubbelpartij ging niet helemaal kansloos verloren, maar Michiel en Jaap konden niet niet genoeg vuist maken om IJsselvogels vleugellam te spelen. Bas en Jaap wisten elk nog een partij te winnen, maar de overige partijen waren voor de Moordrechters. Daarbij opgemerkt dat Michiel wel nog twee maal een 5e game wist af te dwingen. Ondanks de goede vorm van Michiel verliest Reeuwijk 3 met 7-3 van IJsselvogels 2. In West 4C staat Reeuwijk 3 nu voorlaatste met 24 punten uit 7 wedstrijden. De achterstand in het klassement maakt degradatie welhaast onvermijdelijk.

Koploper nekt Reeuwijk 4

Koploper ATTC EvoRepro 6 kwam naar de Reeuwijkse Overtoom om de volgende stap richting kampioenschap te zetten. Dave, Ben en Caroline zaten duidelijk anders in de wedstrijd. Hoewel Van der Heide zijn eerste partij moest laten aan de uitblinker aan Alphense zijde, stond na 3 partijen een mooie 2-1 voorsprong voor Reeuwijk 4 op het bord. Ben bracht in 5 spannende games het eerste punt binnen en Caroline had totaal geen moeite met haar eerste opponent. De sterke Alphenaren wonnen vervolgens in 5 games de dubbelpartij van Ben en Caroline. De laatste game was er nét één te veel en werd met 3-11 verloren. ATTC liep uit naar een 2-4 voorsprong na verliesbeurten van Ben en Dave. Een knappe overwinning in 5 games door Caroline haakte Reeuwijk weer aan bij ATTC. Dave bepaalde de eindstand op 4-6, weliswaar overwinning, maar Reeuwijk 4 hoeft zich voor dit resultaat niet te schamen. Reeuwijk 4 staat in West 5D op een 4e plaats met 39 punten uit 7 wedstrijden. Daarmee lijkt Reeuwijk 4 veilig voor de 5e klasse.

Dave schuift

TOP 5 te sterk voor Reeuwijk 5

In Haastrecht wachtte Reeuwijk 5 een tegenstander van formaat, TOP 5. De heenwedstrijd was een 8-2 nederlaag geweest, dus wat zou het dan wel niet aan de boorden van De Vlist moeten worden. Nu zijn Norbert en Erik debutanten, dus de verwachtingen hoeven niet hooggespannen te zijn. Niet gehinderd door beginnerszenuwen of startstress heeft Reeuwijk 5, met ook Dick er bij, alles gegeven. Dit resulteerde in een gewonnen partij voor Dick. De overige partijen, inclusief de dubbel, vielen vooral aan te merken als opgedane ervaring. Partijen die nodig zijn om beter en constanter te worden. Verliezen is niet leuk, maar het gaat elke keer weer een stapje beter. TOP 5 – Reeuwijk 5: 9-1. Reeuwijk 5 staat nu laatste in West 6C met 17 punten uit 7 wedstrijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: