Winst !!!

Langverwachte winst voor Reeuwijk 1

In Papendrecht stond Reeuwijk 1, met Cees, Jeroen en Marco, voor een tweeledige taak. Het seizoen toch wat glans geven én revanche nemen voor de verliesbeurt thuis tegen de Papendrechters. De mannen uit Reeuwijk vlogen er in en stonden na 5 partijen met 1-4 voor. Alle drie openingspartijen gingen zwaar bevochten in 5 games. Papendrecht vocht zich in de partijen tegen Jeroen en Marco terug tot 3-4, waarna Jeroen en Cees, beiden opnieuw in 5 games, de overwinning voor Reeuwijk veilig stelden. Marco lukte het net niet om er 3-7 van te maken, maar was in zijn partij er telkens dichtbij. De overwinning werd er niet met minder enthousiasme door ontvangen. Papendrecht 6 – Reeuwijk 1 4-6. In West 2F neemt Reeuwijk 1 nog altijd een laatste plaats in. Papendrecht haakt definitief af voor promotie.

Cees, winst met Reeuwijk 1

Nipt verlies tegen koploper voor Reeuwijk Duo 1

Voor Duo 1, met Johan  en Theo V, stond donderdagavond de ontmoeting met koploper Alexandria ’66 8 Duo 8 op het programma. Johan startte goed door een schijnbaar makkelijke zege in 3 games. Echter, de tweede game ging in 17-15, dus zo eenvoudig was het niet. Theo zette een stevig gevecht neer, maar ging in 4 games ten onder. Ook de dubbelpartij was spannend, een dubbeltje op zijn kant, maar het viel telkens net de verkeerde kant op. Johan maakte in 3 strakke games de gelijkmaker in de wedstrijd. Daarna was het aan Theo om de partij binnen te trekken. In 9-11, 2-11-8-11 ging de partij en de wedstrijd verloren. Alexandria won de wedstrijd met 2-3 en loopt dan ook 1 punt uit op Reeuwijk duo 1.

Phoenix net te sterk voor herrijzend Reeuwijk 2

Het Delftse Phoenix 1 (tweede op de ranglijst) heette hekkensluiter Reeuwijk 2 welkom op maandagavond. André van der Laan had met twee invallers (Dennis Cornelisse en Marco Broer) dan ook een pittige avond in het verschiet. André liet zich niet onbetuigd en won direct de eerste partij met 0-3 (7-11, 9-11, 9-11). Dennis en Marco gingen er daarna hard vanaf. De dubbelpartij met André en Dennis was spannender. De twee teams waren aan elkaar gewaagd, maar Phoenix trok aan het langste eind (11-8, 7-11, 13-11, 11-8). De Delftenaren liepen vervolgens uit naar een 7-1 voorsprong, waarbij Marco het in zijn laatste partij ongemeen spannend maakte door de laatste game met 22-20 te verliezen. Wie dacht dat Reeuwijk het hoofd in de schoot zou leggen kwam bedrogen uit. Dennis en André wonnen hun laatste partij, waardoor de eindstand op 7-3 bepaald werd. Voor Phoenix 1 betekent dat vooralsnog de koppositie. Voor Reeuwijk 2 zijn de 3 punten belangrijk in hun streven om voorbij Sassem 1 te komen. Reeuwijk 2 staat in West 2B op de laatste plek met 18 punten uit 8 wedstrijden. Sassem heeft eveneens 18 punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. De laatste wedstrijd dit najaarsseizoen is over twee weken tegen Sassem 1.

Reeuwijk 3 komt tekort tegen ATTC 4

ATTC EvoRepro 4 was naar Reeuwijk gekomen om strakke aansluiting te houden bij de top in West 4C. Aan Bas, Jaap en invaller Dave de schone taak om dit zo lastig mogelijk te maken en zelf punten te scoren om van de laatste plaats op de ranglijst weg te blijven. Hekkensluiter Vriendenschaar had 4 punten afgesnoept van Flamingo’s, zodat Reeuwijk 3 aan de bak mocht. Met volle inzet werden partijen in 5 games gespeeld. Dat de Reeuwijkers alle 3 één partij wisten te winnen en er in de overige partijen dicht bij zaten, maakt duidelijk dat ATTC het niet cadeau kreeg. Toch moest Reeuwijk 3 zich tevreden stellen met een 3-7 nederlaag. In West 4C behoudt Reeuwijk 3 met 27 punten uit 8 wedstrijden 2 punten voorsprong op Vriendenschaar.

Bettie is Back

Voor Reeuwijk 4 stond de uitwedstrijd bij Kwiek 3 op het programma maandagavond. Kwiek en Reeuwijk ontlopen elkaar weinig op de ranglijst en die verhouding kwam deze wedstrijd ook weer naar voren. Toch was het maandagavond vooral de wedstrijd van Bettie. In drie ijzersterke partijen wist zij haar Waddinxveense tegenstanders op de knieën te krijgen. Rijzende ster Dave hervond zijn ritme na twee mindere wedstrijden en wist in deze wedstrijd twee partijen te winnen. Voor Arnold blijft het krabben en bijten qua resultaten, maar langzamerhand lijkt toch ook bij hem het betere van het spel boven te komen. Kwiek 3 – Reeuwijk 4: 5-5. Reeuwijk staat 4e in West 5D met 44 punten uit 8 wedstrijden. Kwiek heeft 1 punt meer.

ATTC 7 wint van Reeuwijk 5

Hekkensluiter Reeuwijk 5 nam het op tegen ATTC EvoRepro 7. Zo lastig als die naam is, zo taai had Team 5 het met deze spelers. Norbert en Dick beten het spits af en zetten Reeuwijk op 2-0. Dat gaf de burger moed. Erik verloor zijn eerste partij dan wel, maar dat ging wel in 5 games. Samen met Norbert speelde hij ook de dubbel, nadat die laatst succesvol bleek. Alleen dit keer lukt het niet. Nadat Dick de 4-4 op het bord had gezet was het aan Erik en Norbert om de winst binnen te slepen. Maar zo dacht ATTC er ook over en bij Reeuwijk was de pijp leeg. Reeuwijk 5 – ATTC EvoRepro 7: 4-6. Reeuwijk 5 staat in West 6C met 21 uit 8 op de laatste plaats.