Strijd maar geen beloning

Taverzo 8 te sterk voor Reeuwijk 1

Cees Voordouw, Dennis Cornelisse en Marco Broer traden aan de Reeuwijkse Overtoom aan tegen Taverzo 8. In Zoetermeer was het eerder 5-5 geworden, zodat er verwachtingen leefden bij Reeuwijk 1. Cees begon goed, maar Marco en Dennis verloren vervolgens hun partijen. De dubbelpartij was een vlotte prooi voor Reeuwijk in drie games. In de volgende partijen met Cees en Marco kwam Tavezo opnieuw op voorsprong. Cornelisse bracht Reeuwijk terug naar 3-4, maar daarna was de tank leeg en kwamen de Reeuwijkers er niet meer aan te pas. Reeuwijk 1 – Taverzo 8: 3-7. Reeuwijk 1 staat met 29 punten uit 9 wedstrijden laatste in West 2F.

Seizoen net te lang voor Reeuwijk Duo 1

In Nieuwerkerk aan den IJssel speelden Johan Riethoff en Theo van Velzen tegen NTTC 3. Hoewel de wedstrijd verloren ging met 4-1 lieten de onderlinge duels zien dat de twee teams niet voor elkaar onder deden.  Het rolde te vaak net de verkeerde kant op. Johan opende met een 5 games nederlaag, waarna Theo geen verweer had in zijn eerste partij. De dubbel was spannend, maar telkens nét in het voordeel van NTTC. In zijn tweede partij liet Theo bij vlagen zien het spelletje nog niet verleerd te zijn. Johan redde daarna de spreekwoordelijke eer voor de voormalige kampioenskandidaat. Die aspiraties schuiven door naar volgend seizoen. Met nog één speelronde te gaan staat Reeuwijk duo 1 op een derde plaats, puntgelijk met Kwiek 2. De Waddinxveners moeten naar kampioen Alexandria en staan daar voor een zware opgave. Reeuwijk duo 1 speelt tegen Vriendenschaar en kán de tweede plaats als eindklassering terugpakken West 4G

Knokpartij tegen Taverzo 7 valt net verkeerd

Reeuwijk 2 speelde thuis tegen het Zoetermeerse Taverzo 7. Geïnspireerd door de winst van Reeuwijk 1 vorige week wilden Ard Swarts, Remco van der Star en invaller Jeroen Raaphorst met een spektakelstuk laten zien dat ze de 2e klasse waard zijn. Met het mes tussen de tanden “trapten” de mannen af en al snel stond er een 3-0 voorsprong op de borden. Ard in 5 games, Jeroen in 3 en Remco in 5 games zetten een bemoedigende voorsprong neer. In de dubbelpartij, die door Ard en Remco gespeeld werd, liep het nipt verkeerd af. In 5 games, waarvan de laatste in 9-11, pakte Taverzo het eerste punt. Daarmee kantelde de wedstrijd en namen de Zoetermeerders het heft in handen. Er volgden nog 4 partijen die in de 5e game pas beslecht werden. En telkens was op het beslissende moment de pijp net leeg bij de Reeuwijkers. Daarmee was de partij wel gespeeld en hoewel Remco en Ard het niet cadeau gaven gingen de laatste twee partijen in 4 games verloren. Reeuwijk 2 staat nu laatste in West 2B, met 2 punten achterstand op Sassem 1. En laat dat in de laatste speelronde nu net de tegenstander van volgende week zijn.

Flamingo’s verslaat Reeuwijk 3

Jaap van Beekum,  Bas Landweer en invaller Dave van der Heiden reisden af naar Gouda om te spelen tegen Flamingo’s 1. De Gouwenaren lieten er geen gras over groeien en stonden binnen no-time met 6-0 voor. Reeuwijk 3 toonde pas met Dave teken van leven. Alsof Reeuwijk vervolgens wakker werd bracht het de stand terug tot 6-3. Maar in de laatste pot kon Bas geen partij meer bieden. Flamingo’s 1 – Reeuwijk 3: 7-3.  Reeuwijk 3 staat in  West 4C voorlaatste met 30 uit 9.

Reeuwijk 4 zet Spinmill weg

Arnold Baars, Bettie Schouten en invaller Norbert Moret namen het met Reeuwijk 4 op tegen Spinmill 1 uit Aarlanderveen. De start van de Reeuwijkers was voortvarend en ook Norbert liet zien niet onder de indruk te zijn van de hogere klasse waarin hij moest spelen. Arnold en Bettie moesten in Spinmill wel hun meerdere erkennen in de dubbel. Bettie liet zijn dat haar hoofd helemaal vrij was en won, wel vaak in 5 games, haar partijen. Norbert won ook zijn tweede partij en speelde een puike wedstrijd. Arnold kon de winst in zijn openingspartij niet herhalen, maar liet zich bepaald niet naar de slachtbank leiden. Reeuwijk 4-Spinmill 1: 6-4. Reeuwijk 4 staat in West 5D op de derde plaats met 50 punten uit 9 wedstrijden.

Koploper verplettert Reeuwijk 5

Theo van den Berg, Dick Roel en Erik van Vliet bezochten koploper Kwiek 5 in Waddinxveen. Kwiek 5 gaat voor het kampioenschap en was niet van zins om cadeau’s te doen. De mannen van Reeuwijk 5 legden alles wat ze hadden in de schaal, maar het was niet genoeg om meer dan twee games in deze wedstrijd te winnen. Die eer was aan Dick, en zoals hij altijd zegt: We hebben lekker gespeeld en het het was wél gezellig. Neemt niet weg dat Reeuwijk 5 stevig op de laatste plaats bivakkeert met 21 punten uit 9 wedstrijden. Nog één match te gaan, dan is het einde seizoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: