Seizoen eindigt in mineur

Overschie overklast Reeuwijk 1

Voor Cees, Marco en invaller André was het vechten tegen de bierkaai die Overschie heette. De Rotterdammers hadden 2 punten voorsprong op Vriendenschaar. Zowel Overschie als Vriendschaar speelden gelijktijdig, zodat een 9-1 overwinning voldoende zekerheid zou bieden. Reeuwijk 1 was niet bij machte om meer dan 1 game af te snoepen van kampioen. Die eer viel invaller André te beurt. Toch was het niet zo dat Overschie de wedstrijd cadeau kreeg. Cees en Marco vochten de meeste partijen uit in 5 games, maar moesten hun meerdere erkennen in de Rotterdammers. Overschie 1 – Reeuwijk 1: 9-1. Reeuwijk 1 eindigt op de 6e en laatste plaats in West 2F met 30 punten uit 10 wedstrijden en degradeert.

Wel de dubbel, niet de zege

Voor Reeuwijk Duo 1 (Johan en Theo V.) stond de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar Duo 6 op het programma. In Gouda was het eerder 1-4 geworden na fantastisch spel van o.a. Johan. Vriendenschaar had dus nog wat recht te zetten en liet de intenties direct blijken. Johan en Theo werden direct op achterstand gezet. Theo had wellicht nog de meeste kans in zijn partij, maar het lukte hem net niet. De dubbelpartij was andere koek. Daar lieten Theo en Johan geen spaan heel van hun Goudse tegenstanders. Helaas kon dit geen vervolg krijgen in de afsluitende partijen en verloor Reeuwijk Duo 1 haar partij tegen Vriendenschaar Duo 6 met 1-4. Reeuwijk Duo 1 eindigt het najaarsseizoen in West 4G op een keurige 4e plaats, 1 punt boven NTTC Duo 3, dat nu in aanmerking komt voor degradatie.

Reeuwijk 2 ten onder in strijd om laatste plaats

In Sassenheim speelden André, Ard en invaller Dennis tegen Sassem 1 een duel met als inzet de voorlaatste plaats in de eindstand. De Reeuwijkers moesten met 3 punten verschil winnen om Sassem te passeren. Hoewel er dapper gestreden werd zat het gewoon niet mee. Ard en André verloren hun openingspartij, maar Dennis zorgde voor de aansluiting. De dubbel (André/Dennis) ging nipt in 4 games verloren. Ard was daarna kansloos in zijn partij. Amdré en daarna Dennis trokken de stand weer terug naar een 4-3 achterstand in twee uitstekende partijen. Sassem besliste vervolgens de partij in haar voordeel door uit te lopen naar 6-3. Dat André er vervolgens nog 6-4 van maakte was voor het gevoel zeer verdiend, maar het kon de wedstrijd niet meer redden. Ook de voorlaatste plaats ten koste van Sassem ging in rook op. Sassem 1 – Reeuwijk 2: 6-4. Reeuwijk 2 eindigt in West 2B op de 6e en laatste plaats met 25 punten uit 10 wedstrijden en degradeert.

Ondanks gewonnen partijen geen zege bij afscheid

Michiel, Bas en Jaap (Reeuwijk 3) ontvingen Vriendenschaar 6. Voor Michiel zijn laatste partij namens de Reeuwijkers en hij was er dan ook op gebrand om met een goed resultaat afscheid te nemen. Met 2 gewonnen partijen voegde hij woord bij daad. Toch was de start van de wedstrijd stroef voor alle Reeuwijkers. Binnen korte tijd stonden ze met 0-5 achter. Via 2-5 werd het uiteindelijk 3-7 voor Vriendenschaar. Reeuwijk 3 eindigt in West 4C op de laatste plaats onder Vriendenschaar met 33 punten uit 10 wedstrijden en degradeert.

Klassebehoud voor Reeuwijk 4

In Alphen aan den Rijn speelde Reeuwijk 4, met Caroline, Dave en Arnold tegen Panta Rhei. Voor Reeuwijk 4 stond niet veel meer op het spel. Het kampioenschap was ver weg en het gat met de onderste plaatsen (o.a. Panta Rhei), was ruim genoeg. De partijen werden om en om gewonnen, tot het moment dat de 3-3 op het bord stond. Vanaf dat moment liep Reeuwijk 4 achter de feiten aan verloor uiteindelijk met 6-4. Dave(2) en Caroline(1) wisten partijen te winnen.  Arnold sloot het seizoen af zoals hij het begon, waarbij wel gezegd moet worden dat hij niet kansloos was in zijn partijen. In West 5D eindigt Reeuwijk 4 als 4e met 54 punten uit 10 wedstrijden. Reeuwijk 4 komt ook volgend seizoen in de 5e klasse uit.

Zwaar seizoen ten einde voor Reeuwijk 5

Aan de eigen Overtoom 8a speelde Reeuwijk 5, met Norbert, Dick en Theo B. een moeilijke wedstrijd tegen Vriendenschaar 8. Het team uit Gouda, dat in de uitwedstrijd op gelijke hoogte was gehouden, was niet van plan te buigen voor de Reeuwijkers. Norbert wist evenwel 2 partijen te winnen, daar waar Theo en Dick elk 1 partij op hun conto bijschreven. De dubbelpartij had voor een gelijke stand kunnen zorgen, maar er was voor Dick en Norbert nauwelijks doorkomen aan. Daarmee werd het geen 5-5 maar 4-6 en nam Vriendenschaar de winst mee naar huis. Voor Reeuwijk had een mooi resultaat nog wat glans kunnen brengen aan een mager seizoen. Reeuwijk 5 eindigt als 6e en laatste in West 6C met 25 punten uit 10 wedstrijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: