Team 1 en 2 pakken winst!

Reeuwijk 1 start najaarscompetitie met zege

Taverzo 5, vers gedegradeerd uit de 1e klasse, kwam op bezoek bij Reeuwijk 1. André, Marco en Dennis wisten dus dat ze aan de bak moesten. Reeuwijk begon sterk door partij winst in 5 games van Marco. André verdubbelde de marge door in 4 games te winnen. Dennis kon die lijn niet volgen daarna in ging in 4 games onderuit.

Taverzo trok de stand gelijk door de dubbel te pakken. André worstelde zich in een spannende partij langs zijn Zoetermeerse tegenstander en bracht daarmee Reeuwijk weer terug op voorsprong. Alweer trok Taverzo de stand gelijk door gedecideerd van Marco te winnen in 3 games. Dennis steeg in de volgende partij boven zichzelf door na een 0-2 achterstand toch de partij in 5 games naar zich toe te trekken. Aansluitend haalde André zijn derde winstpartij van de avond binnen, wat zal hij die 100% score koesteren.

Daarmee stond Reeuwijk met 5-3 voor en Dennis had de partij in slot kunnen gooien als hij niet vosltrekt kansloos was geweest in zijn laatste partij. Gelijkspel of winst, met die gedachte in het achterhoofd ging Marco aan de slag in de slotpartij van de -inmiddels late- avond. Zijn eerste game ging met 6-11 verloren. Maar verder liet Marco het niet komen, 11-5, 11-8 en nogmaals 11-8 bepaalde de einstand op een terechte 6-4 voor Reeuwijk 1. Reeuwijk 1 staat in West 2D nu op een mooie derde plaats met 6 punten uit 1 wedstrijd.

Winst voor promovendus Reeuwijk 2

Martin, Leendert-Jan en Ard vormden donderdag Reeuwijk 2 en ontvingen het eerste team van Sassem uit Sassenheim. Het net gepromoveerde tweede team van de Reeuwijkers gaat een pittige kluif krijgen aan een klasse hoger, maar de aftrap was direct al goed. Martin won zijn partij overtuigend. Alleen in de derde game stond hij even off-line, maar dat maakte hij in de vierde game direct weer goed.

Leendert-Jan en Ard hadden het lastiger bij hun eerste 3e klasse partijen. Beiden gingen ze redelijk beslist onderuit. Samen met Martin herpakte Leendert-Jan zich, zodat de dubbel relatief eenvoudig in 4 games gewonnen werd. Die lijn trok Leendert-Jan door in zijn volgden partij: winst in 4 games. Martin bracht daarna met een afgetekende 3-1 winst de 4-2 tussenstand op het bord. Jammer dat daarna Sassem de stand weer gelijk trok. Ard leverde daarna door een spannende partij in 5 games naar zich toe te trekken. Martin rondde vervolgens gedecideerd af door na zijn eerste twee games bijna weg te geven, vervolgens 3 games vernietigend toe te slaan en de partij en de wedstrijd voor Reeuwijk 2 binnen te halen. Ook Martin staat op 100 %. In West 3E staat Reeuwijk 2 nu op een derde plaats met 6 punten uit 1 wedstrijd.

Alphense ambtenaren niet opgewassen tegen Reeuwijk 3

Donderdagavond kwam Panta Rhei 1, de tafeltennisvereniging van de gemeente Alphen aan den Rijn, op bezoek in Reeuwijk. Daar werden ze ontvangen door Jaap, Joop A en Norbert. Jaap opende het bal en liet in de eerste twee games zijn tegenstander volstrekt kansloos. Jaap kennende nam hij de volgende games ietwat gas terug. Waardoor zijn tegenstander de stand gelijk trok. Maar Jaap laat natuurlijk niet onnodig de winst uit handen vallen en haalde zijn eerste pot in de 5e game binnen.

Daarna ervaarde Norbert dat “hunnie van de gemeente” best taai zijn: de 5e game ging met 10-12 verloren. Joop pakte daarna partij 3 in 3 games en zette Reeuwijk op 2-1. Dat werd 3-1 nadat Jaap en Norbert in 5 games de dubbel binnensleepten. Norbert zette de reeks 5 gamers vrolijk door in zijn volgende partij, maar hij sloot ‘m wel winnend af. Jaap kende in zijn tweede enkelpartij geen moeite met zijn Alphense tegenstandster. Voor Joop bleken de Alphense ambtenaren in zijn volgende twee partijen toch net te lastig, maar Norbert pakte in zijn laatste partij die avond alvast een voorschot op zijn nieuwe bijnaam: mister-alles-in-vijven. Want ook deze partij won hij in 5 games. Jaap sloot de avond in stijl af door koel in 3 straight games de eindstand op 7-3 te bepalen. Reeuwijk 3 staat in West 5F op een gedeelde 1e plaats met 7 punten uit 1 wedstrijd. Voor de statistici onder ons… Jaap staat op 100%

Reeuwijk 4 ten onder tegen TOP4

De Haastrechters van TOP kwamen naar Reeuwijk en troffen daar Reeuwijk 4 met Dick, Gerard en Erik. In de dubbel aangevuld met nieuwe teamaanwinst Corné. Reeuwijk 4, door opheffing van de 6e klasse nu uitkomend in 5e klasse, kan zijn borst natmaken. De einduitslag doet wellicht vermoeden dat TOP4 een maatje te groot was voor de Reeuwijkers. Maar zoals vaak, de uitslagen flatteren soms behoorlijk. Voor Erik was het, nu in de 5e klasse, extra pittig, maar toch, volhouden, die winstpartijen komen wel. De dubbel die hij deed met Corné liep helemaal niet zo beroerd, al ging het net aan verloren. Dick en Gerard (“hmpf, hij serveert uit zijn hand” mopperde de tegenstander) wisten elk een partij te winnen.

In de overige partijen gingen ze zwaar strijdend nipt ten onder. Deze competitie wordt niet makkelijk voor Reeuwijk 4, maar één ding is zeker, de eerste punten staan genoteerd en daar gaan er zeker nog de nodige bijkomen. Reeuwijk 4 staat in West 5E op plaats 5 met 2 punten uit 1 wedstrijd.

TTVN Nieuwkoop 1 pakt volle winst tegen Duo 2

In de duocompetitie stond de allereerste partij van onze vereniging voor de najaarscompetitie op het programma. Johan en Bas reisden af naar Nieuwkoop maar konden in boerderij De Zon het licht niet laten schijnen. 5 partjien waarin het telkens “net niet” was. Als je 3x in 5 games verliest en 2x in 4 games, tja, dan heb je de tegenstander bepaald niet cadeau gedaan. Het laat zien dat Bas en Johan bij de les zijn deze competitiestart, maar dat het geluk net hun kant niet koos. Maar het perspectief voor deze competitie is zeker voorhanden.  TTVN Nieuwkoop 1 – Reeuwijk duo2: 5-0. Reeuwijk duo 1 staat in West 3H op de 6e plaats met 0 uit 1.

Succes voor Reeuwijk duo3 bij Scylla Leiden

Gerben en Caroline namen het in Leiden op tegen Scylla. Hoewel de game-uitslagen laten zien dat het wel meer was dan “gewoon ff lekker trainen”, laat de einduitslag 1-5 zien dat het toch een relatief makkelijke avond was. Alle partijen gingen in vier games, met uitzonder van de tweede partij, die besliste Caroline pas in de 5e game. De dubbel ging verloren, dat was dan wel weer jammer, maar ook in 4 games. “Ze moeten ook gewoon niemand onderschatten”, aldus Caroline: “zo gaan zelfs de grootsten ten onder”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: