Lastige week voor Reeuwijk

Koploper De Sprint te sterk voor Reeuwijk 1

Na de hoopvolle winst op het sterk geachte Taverzo waren de blikken toch voorzichtig optimistisch gericht op de wedstrijd thuis tegen lijstaanvoerder De Sprint 4 uit Brielle. De eerste partijen gingen lang gelijk op. Zowel Cees als André persten er een 5e game uit, maar kwamen daarin nét tekort. Marco bracht Reeuwijk weer terug in de wedstrijd door in 4 games het eerste punt binnen te slepen. Cees en Marco brachten in de dubbel beide verenigingen weer op gelijke hoogte door die 5e game nu wél te winnen. André was daarna volstrekt kansloos en ging met 3 keer 5-11 onderuit. Cees en Marco moesten elk in 4 games hun meerdere bekennen in de Brielse tegenstander, waardoor De Sprint een 2-5 voorsprong nam. André maakte de stand wat draaglijker door een afgetekende winstpartij neer te zetten. Daarna verloor Marco wederom in 5 games en kon Cees het tij al helemaal niet meer keren. Reeuwijk 1 –  De Sprint 4: 3-7. Reeuwijk 1 staat in West 2 met 9 uit 2 op plaats 4.

2x verlies voor Reeuwijk duo 1

Team Duo 1 moest, door een verzette wedstrijd, zowel op dinsdag als op donderdag aan de bak. Dinsdagavond speelden Dave en Jeroen in Noordwijkerhout tegen de mannen van TOV 2. Hoewel het spel van Dave steeds beter wordt, bleek TOV toch nog te sterk. Zijn beide enkelpartijen gingen verloren. Jeroen had het daarentegen op zijn heupen. Zijn beide partijen leverden winst op, waarbij zijn tegenstanders weinig ruimte gelaten werd. Het dubbelspel bleek weer beslissend. In een zinderende partij namen de Reeuwijkers eerst een 0-2 voorsprong. Daarna zette TOV een tandje bij en won de daaropvolgende 3 games. De wedstrijd ging daardoor met 3-2 verloren.  Op donderdag ontvingen de mannen van Duo 1 de Katwijkers van Rijnsoever 3. Jeroen beet het spits af door in 5 games nipt te verliezen. Dave ging ook onderuit, maar dan in 3 games. In de dubbelpartij lieten Jeroen en Dave zich van hun beste kant zien. In 4 pittige games brachten ze de stand terug tot 1-2.Jeroen kon de stand gelijk trekken, maar kwam ook in zijn laatste partij niet aan zijn eigen spel toe. Daardoor kwam Rijnsoever op 1-3. Dave pakte in zijn laatste partij zijn eerste winst van dit seizoen. Desondanks verliest Reeuwijk Duo 1 met 2-3 van Rijnsoever 3. Reeuwijk duo 1 staat in West Duo 3 G op plaats 3 met 4 punten uit 2 wedstrijden.

Dave wint eerste partij dit seizoen

Reeuwijk 2 thuis onderuit tegen Avanti 6

Gerard, Leendert-Jan, Ard en dubbelpartner Karin speelden thuis tegen het Hazerswoudse Avanti 6. Gerard zette Reeuwijk gedecideerd op voorsprong in 3 korte games. Voor Ard en Leendert-Jan liep het anders. Ard moest in 5 games zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Leendert-Jan had daar slechts 3 games voor nodig. In de dubbel ging het niet veel beter, Avanti was gewoon te sterk. Des te knapper dat Ard, en vervolgens ook Gerard, elk in 3 games de stand toch weer gelijk wisten te trekken. In de volgende drie partijen was het beste er wel af bij Reeuwijk 2, al maakte Ard het nog spannend door een vijfde game af te dwingen. Helaas ging die verloren. Gerard tilde de stand, niet onverdiend, naar 4-6, waardoor Avanti met de winst aan de haal ging. Reeuwijk 2 staat in West 3E op plaats 4 met 10 punten uit 2 wedstrijden.

Joop, Joop en Norbert… komen dit keer te kort

Op bezoek bij het Alphense ATTC 6 begon Reeuwijk 3 goed. Joop A zette team 3 op voorsprong door in een lastige partij met 1-3 te winnen. Voor Norbert en Joop L was het daarna slikken. 3-0 en 3-1 draaiden de wedstrijd weer helemaal om. In de dubbel konden Joop en Joop het in de 5e game met 12-10 net niet redden, maar hier had meer in gezeten. In de volgende enkelpartijen bleken Joop en Joop hun inspanningen uit de dubbel te moeten bekopen met twee maal 3-0 verlies. Norbert liet vervolgens zien dat niemand hem moet onderschatten. In een zwaar bevochten partij nam hij het winstpunt in de 5e game mee onder de arm. Voor Joop L en Norbert was daarmee de koek wel op, maar Joop A deed nog een duit in het Reeuwijkse zakje door in 4 games nog een winst te boeken. Dat daarmee met 7-3 de einduitslag in het voordeel van ATTC uitviel is helaas niet anders. Reeuwijk 3 staat in West 5F op de 5e plaats met 10 uit 2.

Zwaar weer voor Reeuwijk 4

Ook Reeuwijk 4 speelde in Alphen tegen ATTC, ATTC 7 om precies te zijn. De Alphenaren waren van het voorjaar gepromoveerd uit de 6e klasse poel waar Reeuwijk 4 ook in uitkwam. Door opheffing van de 6e klasse troffen de teams elkaar dus opnieuw. ATTC had niet bijzonder veel moeite met de Reeuwijkse opponent. Alleen Dick kon nog enigszins een vuist maken tegen deze tegenstander. Voor Gerard en Paul resteerden gamewinsten, maar helaas (nog) geen partij. Toch, er moet meer in zitten op dit niveau… Volgende week tegen De Treffers…  ATTC 7 – Reeuwijk 4: 8-2. Reeuwijk 4 neemt in West 5E nu de onderste positie in met 4 punten uit 2 wedstrijden.

Spinmill net te sterk voor Reeuwijk duo 2

Aan de Overtoom 8a kwamen de mannen van het Aarlanderveense Spinmill 1 op bezoek. Johan en Bas hadden er een zware kluif aan. Johan opende de wedstrijd met verlies in 5 games. Bas trok de stand weer gelijk door in 4 games zijn 1e partij te winnen. De Aarlanderveners bleken in de dubbel net even beter op elkaar ingespeeld, Johan en Bas bleven kansloos. De volgende partij van Johan ging weer in 5 games. Maar nu wist hij de 5e in 14-12 binnen te slepen. De beslissing in de wedstrijd lag dus op het bat van onze voorzitter. De eerste game ging nog in 11-6, daarna was het 7-11, 4-11 en 8-11. Redelijk aan afgetekend. Spinmill 1 wint met 2-3 van Reeuwijk duo 2, maar de kansen voor Bas en Johan waren zeker. De Reeuwijkers nemen door deze uitslag nu wel de onderste plaats in West duo 3H, met 2 uit 2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: