Mooie resultaten en een hoopvol debuut

Reeuwijk 1 regulier start competite met winst op TOP.

TOP 2 was donderdagavond uit Haastrecht afgereisd om het op te nemen tegen het Reeuwijkse vlaggenschip. Reeuwijk 1, dit seizoen zonder Jeroen (overgestapt naar de duo-competitie), maar nu mét André, is altijd gewaagd aan de Haastrechters. De start beloofde weinig goeds. André ging in 5 games onderuit, Dennis in 4 games en invaller Gerard O. kreeg in 3 straight games het deksel op de neus. Maar de Reeuwijkers herpakten zich in de dubbel. Van der Laan en Cornelisse lieten TOP 2 kansloos, trokken in 5 games de partij naar zich toe en luidden daarmee de ommekeer in de wedstrijd in. Pas nadat André de Reeuwijkse mannen op 6-3 had gezet wist TOP nog wat terug te doen en de eindstand op een 6-4 overwinning voor Reeuwijk 1 te bepalen. Al met al een goede overwinning op een stugge tegenstander, waardoor Reeuwijk 1 in West 2A nu met 6 punten op een tweede plaats staat achter Avanti 5.

Reeuwijk Duo 1, de dubbel beslist.

Jeroen en Dave ontvingen als Reeuwijk Duo 1 de heren van TOP duo 2. Dave won zijn eerste partij en in 3 strakke games. Jeroen daarentegen verloor zijn eerste partij in 5 bloedstollende games. De dubbel was, ook in 5 games, voor Reeuwijk. Maar vanzelfsprekend was het niet. Zoals Dave zijn eerste partij in 3 games won, zo verloor hij in 3 games zijn tweede partij. Jeroen keerde het echter precies om en won zijn tweede partij afgetekend in 3 games. Beide Reeuwijkers wonnen en verloren er dus één en daarmee gaf de gewonnen dubbelpartij tegen TOP 2 de doorslag voor de wedstrijdwinst. Reeuwijk duo 1 – TOP duo 2: 3-2. Reeuwijk 1 staat 3e in West 3G met 3 punten uit 1 wedstrijd.

Reeuwijk 2 regulier stelt nu al titelkandidatuur.

In West 4A speelde Reeuwijk 2 regulier de uitwedstrijd tegen het Bleiswijkse Combat 3. Gerard O, Martin en Karin waren veruit te sterk voor Combat. Alleen Gerard moest een 5e game toestaan in zijn laatste partij (de invalbeurt bij Reeuwijk 1 deed zich gelden), maar alle overige partijen gingen in 3 of 4 games naar de Reeuwijkers. Na de 0-10 overwinning kon de traditionele “broodje-shoarma-beloning” geïnd worden. Reeuwijk 2 staat met 25 punten uit 3 wedstrijden soeverein bovenaan in West 4A.

ATTC Evo-Repro 6 net te sterk voor Reeuwijk 3.

Thuis tegen ATTC 6 zou een zware wedstrijd worden voor de mannen van Reeuwijk 3. Eén seizoen terug verloren de Reeuwijkers tot twee maal toe met 6-4 . Gerard V., Dick, Paul en dubbelpartner Erik waren op voorhand niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.  Gerard opende met een nederlaag in 3 games. Paul, na jaren terug in competitie, wist nog een game te bemachtigen, maar moest toch met een nederlaag achter de tafel vandaan. Dick bracht de spanning weer terug door met 3-1 te winnen. Daarna was het tijd voor de dubbel, waarbij Paul en Erik met 1-3 onderuit gingen. De volgende partij ging ook met 1-3 verloren. Maar daarna probeerden de Reeuwijkers het tij te keren. Dick, Gerard en Paul wisten de volgende partijen te winnen en trokken daarmee de stand gelijk. De laatste 2 partijen gingen krap aan verloren, waardoor wederom een 4-6 als eindstand genoteerd kon worden. Reeuwijk 3 staat in West6A op een 5e plaats.

Rijnsoever te sterk voor Reeuwijk duo 2.

In Katwijk ontving Rijnsoever duo 3 Johan en Bas van Reeuwijk duo 2. De Kattukers bleken gehaaide tegenstanders en waren een maatje te groot voor Reeuwijk 2. Johan en Bas verloren beiden hun eerste partij, krap aan, in 4 games. De dubbel bracht niet de ommekeer en ook de 2e partij van Bas bracht geen winst. Uiteindelijk wist Johan de eer te redden in 4 zware games, maar de winst bleef in Katwijk. Rijnsoever duo 3 – Reeuwijk duo 2: 4-1. Reeuwijk duo 2 staat in West 4L op een 5e plaats met 1 punt uit 1 wedstrijd.

Reeuwijk duo 3 verslaat Scylla duo 5.

Het Leidse Scylla duo 5 kwam op bezoek in Reeuwijk om daar Caroline en Ben van het plaatselijke duo 3 te treffen. Caroline opende het bal met een moeizame winst in 5 games. Voor Ben kende weinig moeite met zijn eerste tegenstander en won in 3 games. De dubbel was ook al een prooi voor Reeuwijk duo 3. In 3 games moest Scylla haar meerdere bekennen in de Reeuwijkse machine. Daarmee was de partij al gewonnen, het stond immers 3-0. Vraag was of het Scylla nog zou lukken om de gastheer en -dame nog een partij af te troggelen. Caroline won zoals verwacht haar partij in 3 games, maar voor Ben bleek de laatste partij er een te veel. Reeuwijk duo 3 – Scylla duo 5: 4-1. Reeuwijk duo 3 staat in West 5I nu op plek 2 met 4 punten uit 2 wedstrijden.

Vriendenschaar nipt te sterk voor Reeuwijk duo 4.

Thuis tegen het Goudse Vriendenschaar duo 8 maakte de jonge Corné zijn competitiedebuut voor TTV Reeuwijk. Uitgerekend tegen de club waar hij zijn jeugdjaren doorbracht. Corné had de pech deze avond dat hij tegen twee ervaren en genaste spelers moest aantreden. De gamestanden van zijn partijen doen geen recht aan zijn spel en TTV Reeuwijk mag met vertrouwen de toekomst van Corné tegemoet zien. Teamgenoot van Corné deze avond was good-old Jaap. Als we het over slim en getruct hebben, dan kunnen de spelers van Vriendenschaar 8 nog wat leren van Jaap. Hij was voor beide Gouwenaren te sterk. Doordat de dubbel voor Reeuwijk helaas verloren ging werd de eindstand bepaald 2-3 voor Vriendenschaar duo 8. Reeuwijk duo 4 staat met 2 punten uit 2 wedstrijden laatste in West 6F.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: