Wisselende resultaten, winst Corné

Reeuwijk 1 onderuit in Gouda

André, Dennis en Cees speelden vrijdag in Gouda tegen Vriendenschaar 3. De Reeuwijkers kwamen van de koude kermis thuis. André had duidelijk zijn avond niet en ook Dennis had het lastig. Al wist hij toch 1 partij op zijn naam te zetten. Cees kwam wel in zijn kracht en won 2 partijen. Maar daar zette Vriendenschaar toch 6 gewonnen enkelpartijen én een gewonnen dubbel tegenover. Ondanks het dappere en stugge Reeuwijkse verweer bleven de punten in Gouda. Vriendenschaar 3 – Reeuwijk1: 7-3. Reeuwijk 1 staat na 2 wedstrijden op een 4e plaats in 2A met 9 punten.

Geen zware avond voor Reeuwijk 3

Aan de Reeuwijkse Overtoom 8a speelden Dick, Gerard V. en Paul tegen Vriendschaar 9. Na een voorspoedige start door Dick en Gerard (beiden pakten hun partij in 3 games) verloor Paul in 5 games zijn 1e pot. De dubbel was daarna een makkelijke zege voor Gerard en Dick. Gerard had geen tijd om op adem te komen en verloor daarna zijn 2e partij. Dick zette vervolgens koeltjes de 4-2 op het bord, waarna ook Paul geen genade kende met zijn Goudse tegenstander. Gerard gunde in zijn laatste potje Vriendenschaar nog een game, maar won relatief gemakkelijk. Paul ging in een spannende partij nipt onderuit, maar Dick zette vervolgens in wederom 3 games de einduitslag op het wedstrijdformulier. In West 6A staat Reeuwijk 3 nu op een 3e plaats met 11 punten uit 2 wedstrijden.

Duo 1 had geen fijne avond

De tegenstanders van Reeuwijk Duo 1, TTV TOV, kwamen uit Noordwijk naar de zaal aan de Overtoom gereisd. TOV staat voor “Tot Ons Vermaak”, en aan vermaak hadden de mannen uit Noordwijk geen gebrek. Dave was in vorm, maar kon onvoldoende vuist maken. Jeroen kwam net terug van ziekte, miste conditie en ritme, en kon daardoor geen partij geven aan zijn tegenstanders. De 4 enkelpartijen dingen verloren dan ook verloren. Maar de dubbel was voor de Reeuwijkse eer. Reeuwijk duo 1 – TOV 2: 1-4. Reeuwijk duo 1 staat na 2 wedstrijden in 3G op een voorlaatste en 5e plaats 4 punten uit 2 wedstrijden.

S’70 geen partij voor Reeuwijk Duo 2

Vanuit Woubrugge was S’70 de Woubrugse brug overgestoken om het op te nemen tegen Reeuwijk Duo 2. Johan en Bas beginnen langzaam aan weer ritme en vorm te vinden in deze competitie. Naar het schijnt reist Bas doordeweeks zelfs af om in Heemstede extra training te volgen. De resultaten kunnen dan ook niet uitblijven. Johan startte de wedstrijd door zijn partij in 5 games binnen te slepen. De laatste game was hij het blijkbaar zat en zette hij zijn tegenstander met 11-1 aan de kant. Bas had het lastiger en legde het nipt af in zijn eerste partij. De dubbel was een prooi voor de Reeuwijkers. In 4 games moesten de Woubruggenaren er aan geloven. Johan kon er daarna 3-1 van maken en dat deed hij dan ook gedecideerd in 3 strakke games. Bas liet zijn laatste tegenstander in de waan dat er wat te halen viel, maar dat bleek zeker niet zo te zijn. In 4 games bepaalde hij de eindstand op 4-1. Reeuwijk Duo 2 heeft in West 4L de laatste plaats overgedaan aan Docos en staat nu 5e met 5 punten uit 3 wedstrijden.

ATTC laat lopen tegen Reeuwijk

In Alphen aan den Rijn ontving ATTC EvoRepro Duo 7 (het uitspreken van deze naam duurt haast langer dan de duo wedstrijd zelf) de Reeuwijkse trots, Duo 3 met Arnold en Caroline. Nu klinkt de titel alsof ATTC er niets van bakte. Dat is zeker niet waar. De strijd was hevig, maar de Reeuwijkers trokken de eerste drie partijen aan het langste eind. Arnold en Caroline pakten hun eerste enkelpartij elk in 5 zware games. De dubbel ging in 3 games, maar met optimale strijd en minimaal verschil. Daarmee had Reeuwijk 3 de partij op zak. De score kon niet verder uitgebouwd worden omdat Caroline in drieën en Arnold uiteindelijk in 5 games de enkelpartij verloor. ATTC EvoRepro duo 7 – Reeuwijk duo 3: 2-3. Reeuwijk 3 staat in West 5i op een 2e plaats met 9 punten uit 4 wedstrijden.

Verschuure pakt eerste winst tegen TZM

Reeuwijk Duo 4 ontving TZM Duo 3 uit Moerkapelle. Jaap en Corné staken in uitstekende vorm. Nadat Jaap zonder noemenswaardige problemen afrekende met zijn eerste tegenstander was het de beurt aan Corné om zijn talent om te zetten in zijn eerste seniorenzege. Dat lukte hem in 4 solide games. De dubbel ging daarna verloren in 4 games, maar Jaap stelde de Reeuwijkse zege veilig door in 3 strakke games zijn tweede partij te winnen. Hoewel Corné daarna in 5 zwaar bevochten games onderuit ging won Reeuwijk Duo 4 met 3-2 van TZM Duo 3. Reeuwijk Duo 4 staat in West 6F nu op een 5e plaats met 5 punten uit 3 wedstrijden.