Hoopvol spel, nu nog resultaten

Reeuwijk 1 erkent meerdere in leider Avanti

Vrijdag 25 maart stond de wedstrijd tegen koploper Avanti 5 uit Hazerswoude-Dorp op het programma. Avanti heeft dit seizoen weer een ijzersterk team en de mannen van Reeuwijk 1 konden dan ook aan de bak. Cees Voordouw bracht de Reeuwijkers in 5 games op 0-1, maar André van der Laan en Dennis Cornelisse konden dat voorbeeld niet direct volgen. Pas in aansluitende dubbel lieten zij hun tanden zien en brachten Reeuwijk 1 weer op gelijke hoogte. Avanti liep vervolgens uit naar 4-2, maar Van der Laan bracht de spanning terug door in 3 strakke games de 4-3 op het bord te zetten. Daarmee was de onverwachte Reeuwijkse weerstand echter wel op en Avanti liep probleemloos uit naar de 7-3 eindstand. Reeuwijk 1 staat in West 2a nu op een 4e plaats met 15 punten uit 4 wedstrijden.

Slechte dag voor Reeuwijk duo 1

Op voorhand zou het al niet makkelijk worden voor Dave van der Heiden en Jeroen Raaphorst tegen koploper Scylla uit Leiden. En de praktijk pakte niet anders uit. 4 Partijen gingen in 3 games verloren, als vertekent dat wel de verhoudingen. De 5e partij, ook in 3 games, was een prooi voor Raaphorst. Maar de koploper ging er met de winst en de punten vandoor. Reeuwijk duo 1 – Scylla duo 3: 1-4. Reeuwijk duo 1 staat in West 3G nu op een 4e plaats met 7 uit 4.

Onbeslist tussen koplopers

Dat het in West 4a dit seizoen tussen Reeuwijk 2 en Vriendenschaar 5 zou gaan had een aantal volgers al wel voorzien. Zij werden afgelopen week niet teleurgesteld. De Goudse concurrent kwam op bezoek en wilde direct haar kandidatuur voor de titel stellen. Martin Verschuure bracht Reeuwijk 2 evenwel op voorsprong in 5 zware games. Daarna knokte Vriendenschaar zich met bloed zweet en tranen tot 1-4. Maar zo gemakkelijk zou koploper Reeuwijk 2 zich niet bij een nederlaag neerleggen. Verschuure en Gerard Olsthoorn brachten de Reeuwijkers weer in de wedstrijd door er 3-4 van te maken. Leendert-Jan Hoogerbrugge kon de 3-5 niet voorkomen doordat hij 5 games onderuit ging, dus was het Olsthoorn en Verschuure om een gelijkspel er uit te halen. Olsthoorn liet gelijk al geen twijfel over zijn intenties. Met 3-0 zette hij zijn tegenstander terzijde. Verschuure moest één game aan de Gouwenaren laten, maar had eigenlijk geen moeite met Vriendenschaar. De 5-5 was dan ook een stand waar alle spelers mee konden leven. Na 5 wedstrijden in West 4a neemt Reeuwijk 2 nog altijd de eerste plek in met 36 punten, 1 punt meer dan Vriendenschaar.

Reeuwijk 3 ten onder bij TOP5

In Haastrecht speelde Reeuwijk 3 met Gerard van Vliet, Theo van den Berg en Erik van Vliet tegen het plaatselijk TOP. G. van Vliet won de eerste partij die avond, in 5 games,  een mooi resultaat gloorde aan de horizon. Ondanks de inzet van de in vorm zijnde Van den Berg en de nooit opgevende E. van Vliet konden er geen potten meer gebroken worden. Reeuwijk 3 verliest met 9-1 van TOP5 en zakt in West 6a een plaatje naar de 4e plek met  20 punten uit 4 wedstrijden.

Reeuwijk duo 2 veegt vloer aan met Docos 4

Johan Riethoff en Bas Landweer lijken op stoom te komen in West 4L. Tegen het Leidse Docos haalden ze dan ook genadeloos uit. De eerste twee partijen gingen in 3 games, de derde en de vierde partij gingen in 4 games en Riethoff zette uiteindelijk de laatste tegenstander in 5 games opzij.  Docos duo 4 – Reeuwijk duo 2: 0-5. IN West 4L staat Reeuwijk 2 nu 4e met 10 punten uit 5 wedstrijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: