Twee maal winst voor Reeuwijk 1

Reeuwijk 1 in rekent in tweeluik af met directe concurrent

Afgelopen donderdag en vrijdag (inhaalwedstrijd) speelde Reeuwijk 1 (regulier), met André van der Laan, Dennis Cornelisse en Cees Voordouw, thuis en daarna uit tegen het Delftse DHC 3. De Delftenaren zijn een directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud in de 2e klasse dus verliezen was een no-go. De donderdagwedstrijd gaf een beeld van wisselende kansen, met uiteindelijk de verdiende overwinning in de laatste partij en een einduitslag van 6-4. Op de donderdag verdeelden Van der Laan, Voordouw en Cornelisse de punten door elk 2 partijen te winnen. Op vrijdag liep Reeuwijk 1 uit naar een mooie 3-6 voorsprong, waarna de Delftenaren de einduitslag wat draaglijker maakten door de 4-6 te noteren.  Cornelisse was de grote man die zijn geduldige spel met 3 gewonnen partijen beloond zag. In West 2A staat Reeuwijk 1 nu puntgelijk met nummer 3 Dordrecht, met 27 punten uit 6 wedstrijden.

Reeuwijk duo 1 in zwaar weer

Tegen laagvlieger Play Fair 3 speelden Dave van der Heiden en Jeroen Raaphorst van Reeuwijk duo 1 toch vooral om hun overlevingskansen in West 3G te verhogen. Play Fair ging er hard in en kwam op 2-0 door de eerste enkelpartijen te winnen. Van der Heiden had weinig in te brengen, maar Raaphorst wist 5 games af te dwingen. De dubbelpartij, ook in 5 games, was een prooi voor de Reeuwijkers. Raaphorst pakte het tweede punt van de avond door zijn partij gedecideerd in 3 games te winnen. Van der Heiden had winst of verlies in de partij in handen en hij maakte het spannend door 5 games te spelen. De 5e games was voor hem net te veel, maar de partij weggeven heeft hij zeker niet gedaan. Ondanks knap werk toch verlies  met 3-2 tegen Fair Play 3. Reeuwijk duo 1 staat in West 3G op een 4e plaats met 9 punten uit 5 wedstrijden.

Reeuwijk 2 wint alweer!

Ard Swart, Leendert-Jan Hoogerbrugge, Martin Verschuure en Gerard Olsthoorn (voor de dubbel) speelden in Alphen aan den Rijn tegen de mannen van ATTC EvoRepro 4. De Reeuwijkers lieten de Alphenaren weinig kans. Vooral Swarts was in blakende vorm en won al zijn partijen. Hoogerbrugge en Verschuure hadden in hun eerste partij gedecideerd in 3 games gewonnen. De dubbel, met Hoogerbrugge en Olsthoorn, begon met een spannende game, die in 18-20 eindigde voor de Reeuwijkers. De derde game ging dan nog wel naar de Alphenaren, maar de Reeuwijkers pakten de partij verder relatief gemakkelijk. Met een 0-4 voorsprong moest Hoogerbrugge het eerste verliespunt incasseren, maar pas na verlies in de 5e game van zijn partij. Afgezien van het verlies in de 10e game voor Verschuure werden alle tussenliggende partijen eenvoudig gewonnen. ATTC EvoRepro 4 – Reeuwijk 2: 2-8. Reeuwijk gaat met 44 uit 6 aan kop in West 4A.

Reeuwijk 3 worstelt en gaat onder

Ook Reeuwijk 3 had een dubbele ontmoeting op het programma als gevolg van een inhaalwedstrijd. Vriendenschaar 8 was de tegenstander. Eerst met Dick Roel, Erik van Vliet en Theo van den Berg op dinsdag in Gouda,  daarna met Dick Roel, Gerard van Vliet en Erik van Vliet op donderdag in Reeuwijk. Beide ontmoetingen gingen met 7-3 verloren. Waarbij opgemerkt moet worden dat op dinsdag Roel de sterkhouder van het team was, terwijl op donderdag juist G. van Vliet het team wist te dragen. Desondanks twee maal verlies. Reeuwijk 3 staat thans West 6a  4e met 26 punten uit 6 wedstrijden.

Reeuwijk duo 3 kopje onder in Katwijk

Arnold Baars en Caroline de Fouw speelden met Reeuwijk duo 3 in het verre Katwijk aan Zee tegen koploper Rijnsoever 6. Zowel Baars als De Fouw wisten een enkelpartij te winnen, maar verloren er ook één. En in dat geval is de dubbel bepalend bij de duo’s. In dit geval wilden beide teams elkaar niets toegeven in de dubbel. In de beslissende 5e game ging het dan toch fout voor Reeuwijk duo 3. Met 11-3 bleek de energie op. Daarmee was de wedstrijd een prooi voor de Katwijkers. Rijnsoever 6- Reeuwijk duo 3: 3-2. Reeuwijk duo 3 staat in West 5i op een 4e plaats met 12 uit 7.

Reeuwijk duo 4 net geen top…

Duo 4, met Jaap van Beekum en Norbert Moret, speelde dinsdag thuis tegen TOP 3. Van Beekum was weer ouderwets in vorm, maar daar stond tegenover dat Moret zijn vorm nog niet gevonden heeft na zijn blessures. Van Beekum won zijn twee partijen, Moret was minder gelukkig. Ook de dubbel ging eenvoudig verloren, waarmee de wedstrijd een prooi voor TOP was. Reeuwijk duo 4 – TOP 3: 2-3. Reeuwijk duo 4 staat thans in  West 6F op een mooie 3e plaats met 12 punten uit 5 wedstrijden.