Lijfsbehoud voor het grijpen

Hikje in de zegereeks voor Reeuwijk 1

Tegen naaste concurrent Dordrecht 2 moest Reeuwijk 1 zijn positie zien te verdedigen. De afgelopen weken waren de Reeuwijkers aan een imposante reeks bezig. De Dordrechters waren echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Tot de tanden gewapend en tot het bot gemotiveerd speelden en wonnen zij hun partijen tegen Reeuwijk 1. Kees Voordouw, Marco Broer en André van der Laan hadden het bijzonder lastig. Zodanig lastig dat Reeuwijk pas bij een 8-0 achterstand punten wist te pakken en de uitslag minder zuur maakte. Dordrecht 2 – Reeuwijk 1: 8-2. Reeuwijk 1 staat in West 2A op een 4e plaats met 42 uit 9. Nummer 5 DHC staat 9 punten achter. Met nog 1 wedstrijd te gaan ligt klassebehoud in eigen hand.

Reeuwijk Duo 1

Jeroen Raaphorst en Dave van der Heiden kregen Spinmill Duo 1 op bezoek. De Aarlanderveners waren net gunstiger gesitueerd op de ranglijst, dus een overwinning was welkom. Raaphorst en Van der Heiden lieten er geen gras over groeien en wonnen met 4-1. Alle partijen gingen in 4 games, een strakke overwinning voor de Reeuwijkers. Duo 1 staat nu in West 3G op de derde plaats met 21 punten uit 9 wedstrijden. Spinmill heeft evenveel punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. Reeuwijk Duo 1 lijkt zich daarmee veilig te spelen richting het eind van de competitie.

Reeuwijk 2 kent geen moeite met PITT’75

Voor Martin, Leendert Jan en Gerard O vormde PITT’75 4 geen grote belemmering in de race om het kampioenschap. Door met 9-1 te winnen heeft Reeuwijk 2 op 2 rondes voor het slot van de competitie de kampioenskansen in eigen hand. Concurrent Vriendenschaar 5 heeft 3 punten minder en speelt komende week tegen PITT. Reeuwijk 2 speelt komende week tegen TOP 3. Geen punten morsen is het credo voor de Reeuwijkers en dan kan het in de grote apotheose worden afgemaakt op de laatste speeldag, alsof het zo moest zijn, tegen…Vriendenschaar 5.

Puntendeling bij concurrent

Reeuwijk 3 (Dick, Gerard V en Paul) speelde donderdag in Capelle aan den IJssel tegen directe concurrent PITT’75 9. In Reeuwijk was het in 8-2 geëindigd, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Toch was de start pittig voor Gerard. De eerste game werd door hem gewonnen, maar daarna kreeg zijn tegenstander vat op zijn spel en verloor Gerard uiteindelijk met 1-3. Daarna was het de beurt aan Dick om de stand gelijk te trekken. Dat deed hij dan ook, maar gemakkelijk ging het niet. In 5 games wist hij toch beslag te leggen op de winst. Zou Paul dan Reeuwijk 3 op voorsprong kunnen zetten? Daar leek het niet naar uit te zien. De eerste game ging hij er hard van af, maar in de tweede game begon zich al een kentering af te tekenen. Game 3, 4 en 5 waren voor hem en op deze wijze pakte hij 2 keer een partij. De dubbel ging, helaas voor Reeuwijk, verloren in 3 games. Gerard had zijn avond niet, had wel de ideeën, maar miste de scherpte. Paul verloor zijn 3e partij, al had dat best anders kunnen lopen. Dick pakte, telkens in 4 games, ook zijn 2e en 3e partij, waardoor de eindstand bepaald werd op een terechte 5-5. Reeuwijk 3 staat in West6A op plaats 4 met 42 punten uit 9 wedstrijden.

Playfair speelbal voor Reeuwijk Duo 2

Bas en Johan mochten zich in Leimuiden meten met Playfair 4. De wedstrijd mondde uit in een eenvoudige overwinning voor de Reeuwijkers. Na 5 partijen stonden de mannen uit Leimuiden onveranderd met lege handen en kon Reeuwijk Duo 2 een 5-0 bijschrijven. Reeuwijk Duo 2 staat in West 4L op de 4e plaats met 22 punten uit 8 wedstrijden. Nummer 3 S’70 heeft 1 punt voorsprong, maar ook een wedstrijd méér gespeeld. Plaats 3 behoort dus tot de mogelijkheden.

Reflex te sterk voor Duo 3

Ben en Caroline ontvingen het Leidse Reflex. Hoewel Caroline behoorlijk in vorm was en Ben samen met Caroline de dubbel in 3 strakke games wist te pakken, waren het toch de Leidenenaren die er met de zege vandoor gingen door Caroline in de 5e partij in 5 games op de knieën te krijgen. Het uitgespeelde Reeuwijk Duo 3 staat in West 5i op een ogenschijnlijk veilige 3e plaats. Het inhaalprogramma van de concurrenten geeft evenwel aanleiding tot zorg.

Reeuwijk Duo 4

Voor Jaap en Norbert stond het treffen met VVV 8 op het programma. De tegenstander kwam overigens uit Leidschendam en niet uit Venlo. De dubbel was voor VVV, maar de overige partijen werden met relatief gemak in Reeuwijks voordeel beslist. Norbert, sportief als altijd, gunde zijn tegenstander nog wel een 5e game in de slotpartij, maar verder dan dat liet hij het niet komen. 11-1 sprak daarbij voor zich.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: