Reeuwijk 2 grijpt naast titel

Reeuwijk Duo 1 onderuit tegen koploper

Dave van der Heiden en Jeroen Raaphorst namen het in Leiden op tegen Scylla 3. De mannen van Reeuwijk 1 wonnen elk één partij en verloren er ook elk één. Dave speelde een memorabele tweede partij die hij nipt in 5 games won. Maar de dubbel was ook dit keer weer allesbepalend. En juist in die partij hadden Jeroen en Dave niet het geluk of de kwaliteit in huis om het verschil te maken. In 3 games gingen ze er van af. Daarmee de partij verliezend. Scylla 3 – Reeuwijk duo 1: 3-2. Reeuwijk duo 1 eindigt in West 3G op een voorlopig derde plaats met 22 punten uit 10 wedstrijden.

Reeuwijk 2  grijpt naast kampioenschap

Het zou een ware thriller moeten worden, de wedstrijd van het jaar. Reeuwijk stond 1 punt voor op Vriendenschaar 3 en zou aan een gelijkspel genoeg hebben voor de titel. Maar de race voor het kampioenschap in West 4a draaide uit op een grote deceptie. Toegegeven, Vriendenschaar 3 was sterker en is dan ook verdiend kampioen geworden. Maar Gerard O., Martin en Karin hadden het graag anders gezien. En het is niet dat ze er niet voor gestreden hebben. Al een heel seizoen lang waren ze ongenaakbaar. Enkel de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar eindigde in 5-5. Dus het was mogelijk geweest. Normaliter is lekker spelen belangrijker dan winnen. “Maar vandaag even niet” aldus Gerard. En daar kunnen we ons alles bij voorstellen. Maar toch onze complimenten voor een prachtig seizoen!

TOP 5 maatje te groot voor team 3

Dit seizoen streden twee teams voor het kampioenschap. ATTC en TOP. Laatstgenoemd team kwam donderdag op bezoek in Reeuwijk en team 3, met Gerard, Erik en Paul, kon aan de bak. Hoewel de uitslag van 0-10 anders doet vermoeden kreeg TOP het niet geheel cadeau. Gerard maakte er in de eerste partij een spannende pot van in 5 games, Paul komt altijd langzaam op stoom om in zijn tweede en vooral derde partij serieus weerwerk te kunnen leveren. Verder dan gamewinst, “dichtbij” en bezweette tegenstanders kwam hij echter niet. Datzelfde gold ook voor Erik, met dien verstande dat bij hem training en veel spelen wel degelijk resultaat laat zien. Maar TOP? Net een maatje te groot. Reeuwijk 3 eindigt in West 6A op de 4e plaats met 42 punten uit 10 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 2 pakt Docos

Johan en Bas speelden dinsdag tegen Docos 4 uit Leiden. Johan was weer bijzonder goed op dreef en ook Bas liet zich niet de kaas van het brood eten. Johan won zijn twee partijen, Bas moest er één laten en samen wonnen ze de dubbel. Weinig kans voor Docos deze avond. Reeuwijk Duo 2 – Docos Duo 4: 4-1.Reeuwijk Duo 2 staat in West 4L op de 3e plaats met 26 punten uit 9 wedstrijden. Duo 2 kán nog tweede worden als ze een stevige overwinning pakken in hun laatste wedstrijd.

Reeuwijk Duo 4 onderuit

DOING 6 ontving in Zoetermeer Reeuwijk Duo 4. Joop ter Luun en Norbert Moret konden het samen net niet bolwerken. Beiden pakten ze één partij, Norbert in 5 zwaar bestreden games, maar de dubbel, cruciaal als ie vaak is, ging in 4 games naar de Zoetermeerders. DOING 6 – Reeuwijk Duo 4: 3-2. Reeuwijk Duo 4 staat in 6F op de voorlaatste plaats met 21 punten uit 9 wedstrijden. 10 mei staat de return tegen concurrent DOING op het programma… Winst voor Reeuwijk zou klassebehoud betekenen.