Winst en verlies dicht bij elkaar

Reeuwijk 1 stelt teleur tegen DHC 4

De winst vorige week zette toch een verwachtingspatroon neer. Zou Reeuwijk 1, met André, Marco en Dennis in Delft ook voor een verrassing kunnen zorgen. André startte sterk, maar liet zich toch nipt de kaas van het brood eten in 4 games. Voor Marco was dat in de eerste partij wishful thinking. Hij ging er in kansloos in 3 strakke games vanaf. Dennis heeft toch een spelletje waar veel tegenstanders het moeilijk mee hebben. Zijn geduld werd in 4 games beloond met een mooie partijwinst. Ook de dubbel was voor de Reeuwijkse gasten, waardoor het na 4 partijen gelijk stond. André wist het goede gevoel uit de dubbel niet vast te houden en ging met duidelijke cijfers in 4 games onderuit. Dennis deed het nauwelijks beter en noteerde ongeveer dezelfde uitslag. Marco zal met weinig plezier terugdenken aan zijn tweede partij, zijn derde partij ging beter, maar leverde alsnog geen gamewinst op. Ook Dennis had het zwaar in zijn derde partij en ging met 3-0 onderuit. André redde de avond nog door zijn laatste partij verdiend op zijn naam te schrijven. DHC 4 – Reeuwijk 1: 7-3. In West 2D staat Reeuwijk 1 nu, achter nieuwe koploper DHC, met 19 punten en een 5e plaats.

Marco

De Treffers te sterk voor Reeuwijk duo 1

In Roelofarendsveen speelden Jeroen en Dave tegen De Treffers duo 2. Jeroen opende de wedstrijd door met 3-1 verlies te pakken. Ook Dave verloor zijn eerste partij, echter, in de dubbel herpakten de Reeuwijkers zich door gedecideerd in hele strakke cijfers de winst te pakken. Dave nam die vorm mee naar zijn tweede partij. Hij opende goed door zijn eerste game te winnen. Daarna viel het drie keer nét de verkeerde kant op… maar wat zit hij er dichtbij elke keer. Jeroen maakte de stand wat draaglijker door relatief gemakkelijk zijn laatste partij te winnen, maar dit veranderde aan de uitslag niets meer. De Treffers duo 2 – Reeuwijk duo 1: 3-2. Reeuwijk duo 1 staat in West 3G met 6 punten uit 3 wedstrijden op plaats 5.

Reeuwijk 2 haalt uit bij ATTC

Ard had géén zin in shoarma…Aan het Alphense Marsdiep namen Martin, Gerard en Ard het op tegen ATTC 3. Hoewel de Alphenaren nog even wat tegenstribbelden was er voor hen geen houden aan. Binnen geen tijd stonden de Reeuwijkers met 0-7 voor. Dat waren de groot-stedelingen niet gewend. Voorzichtig klonk het “tien…tien…tien…tien…” van de tribunes. Een shoarma-uitslag behoorde tot de mogelijkheden. Maar Ard kon zich de laatste keer nog levendig voor de geest halen: de shoarmaboer had nét teveel van die gezonde andijvie onder het vlees gedaan. Dat kon geen knoflooksaus meer goedmaken… 3 Dagen last van zijn darmen gehad… “Dat niet nog eens”, dacht Ard en resoluut kreeg hij bij 11-11 in de 5e game van zijn laatste partij een vliegje in zijn oog. Dat was toch jammer….  ATTC3 – Reeuwijk 2: 1-9. Reeuwijk 2 staat in West 3E op een gedeelde 2e plaats met Sassem. 24 punten uit 4 wedstrijden.

helaas…

Verdienstelijk gelijkspel Team 3

Sassem 3 uit Sassenheim kwam op bezoek bij Jaap, Joop en Joop. Het hoog genoteerde Sassem moet van deze opstelling behoorlijk in de war geweest zijn. Elke keer maar weer de vraag welk Joop ze nu weer zouden treffen, of zou het toch Jaap zijn? Voor ze daar goed en wel achter waren stonden onze Jopen/Japen met 5-4 voor. En niet zomaar, nee, er werd een heuse afmattingsstrategie ingezet. Elke door Reeuwijk gewonnen partij ging in 5 games. Alle winstpartijen? Nee, één van de Sassenheimse spelers was de wanhoop nabij en gaf twee partijen op*. Ondanks dat de oogjes van de Sassenheimse tegenstanders steeds kleiner werden pakten ze dan toch nog de laatste partij door in 5 games van Jaap te winnen. Was vast nooit gebeurd als hij ook Joop had geheten. Tip voor de volgende keerdus. Reeuwijk 3 – Sassem 3: 5-5. In West 5F staat Reeuwijk 3 nu 5e met 18 punten uit 4 wedstrijden. (* uw redacteur is niet bekende met de werkelijke reden waarom Sassem 2 partijen opgaf. Mochten de redenen in fysiek malheur liggen, dan wenst de redactie hen een spoedig herstel.)

Reeuwijk 4 ontving TTVN

Gerard, Erik en Corné ontvingen onder toeziend oog van Dick het Nieuwkoopse TTVN. Erik beet het spits af en bijna…bijna had hij zijn eerste overwinning te pakken. Wat scheelde het weinig. Om in de 5e game met 6-11 onderuit te gaan was wel erg zuur. Maar die winst gaat komen, dat is een kwestie van tijd. Nieuwkoop is een taaie tegenstander, dat bleek ook nu weer. Pas in de 5e partij kon Reeuwijk via Corné wat terugdoen. Met afgetekende gamestanden wist hij zijn partij met 3-0 te winnen. Daarna duurde het tot partij 9 aleer Gerard zijn moment van glorie had. Ook hij was afgetekend in 3 games te sterk. In de overige partijen was het dus helaas precies andersom. Reden waarom Reeuwijk 4 met 2-8 het hoofd moest buigen voor het vlaggenschip van TTVN Nieuwkoop. In groep E van de 5e klasse West staat Reeuwijk 4 nu fier, maar afgetekend onderaan met 8 punten uit 4 wedstrijden.

Eerste winst voor Duo 2

In Roelofarendsveen wisten Johan en Bas een overtuigende zege te boeken op De Treffers duo 3. Bas zette de toon door in de 5e game van zijn eerste partij met 7-11 te winnen. Johan had daarna 1 game minder nodig en won in afgetekende gamestanden met 1-3. Winst in de dubbel had voor de hand gelegen, maar de lijn werd niet doorgetrokken. De Treffers was in de dubbel eenvoudig weg sterker. Maar Johan wist wat hem te doen stond en in 3 strakke games liet hij zijn tegenstander geen enkele illusie. Met de winst op zak hád Bas de score nog prettiger kunnen maken. Helaas ging die vlieger niet op, maar de eerste winst voor Reeuwijk duo 2 met 2-3 uit bij De Treffers duo 3… daar kun je mee thuiskomen. In West 3H staat Reeuwijk duo 2 nog laatste, maar klimt het dichter naar Docos duo 4 toe.

Bas in volle actie

Duo 3 davert over Treffers heen

Gerben en Caroline raken steeds beter op elkaar ingespeeld. De Treffers duo 4 heeft dat aan den lijve ondervonden. 4 partijen op rij in 3 afgetekende games winnen moet voor de Roelofarendveenders geen al te plezierige ervaring geweest zijn. De 5e partij was veel spannender, of leek in ieder geval zo. In 5 games maakte Caroline een eind elke Veense illusie over een punt meenemen uit Reeuwijk dit keer. Gelukkig namen de gasten het “sportief” op. Reeuwijk duo 3 – De Treffers duo 4: 5-0. Reeuwijk duo 3 staat in West 5L nu toch trots bovenaan met 12 punten uit 3 wedstrijden.

Carolne en Gerben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: