Even slikken en weer door

Dordrecht zet Reeuwijk 1 simpel aan de kant

Uiteraard wisten Cees, Dennis en Marco dat Dordrecht 2 een sterke tegenstander zou worden. Maar de afstraffing door het Dordtse team kreeg wel erg makkelijk gestalte. De mannen werden getrakteerd op uitslagen die aan duidelijkheid niets te wensen over lieten. Alleen Cees gunde de Dordtenaren geen “shoarma-wedstrijd”. In 5 zwaarbevochten games wist hij – voor de eer – zijn derde partij toch binnen te halen. Maar Reeuwijk zal, als Dordrecht aan de Overtoom 8a op bezoek komt, uit een ander vaatje moeten tappen. Dordrecht 2 – Reeuwijk 1: 9-1. Reeuwijk 1 staat West 2D op de 5 plaats met 20 punten uit 5 wedstrijden.

Wederom 3-2 verlies voor Reeuwijk duo 1

Het lijkt alsof het 1e duo team van Reeuwijk een abonnement heeft op 3-2 nederlagen deze najaarscompetitie. Waar vorig seizoen rond deze tijd de eerste zeges binnenkwamen, volharden Jeroen en Dave in verliesbeurten. Tegen koploper Playfair 3, dat deze week Rijnsoever 3 naast zich moest dulden, begon Jeroen goed. In 4 games (0-11, 9-11, 11-6, 13-15) knokte hij Reeuwijk duo 1 naar de voorsprong. Dave begon ook met hoopvol met 4-11, maar zag de Leimuidense tegenstandster toch de winst pakken. Met 1-1 togen Jeroen en Dave richting de dubbelpartij. Deze wisten zij in 4 pittige games in Reeuwijks voordeel te beslissen. Waar de winnaar van de dubbel vaak ook de winnaar van de wedstrijd is in de duocompetitie, ditmaal liep het anders. Zowel Dave als Jeroen gingen strijdend in 4 games onderuit en verloren daarmee alsnog hun wedstrijd. Toch lijkt het alsof Reeuwijk duo 1 qua spel kan gaan uitzien naar overwinningen. Tegen de koploper zat het er nét niet in. Playfair 3 – Reeuwijk duo 1: 3-2. Reeuwijk duo 1 staat in West 3G nu op plaats 4 met 8 punten uit 4 wedstrijden.

Reeuwijk 2 dendert door

Het naar de 3e klasse gepromoveerde Reeuwijk 2 haalt alles uit de kast om te laten zien dat ze in deze klasse ook thuishoren. Afgelopen week speelden Gerard O, Karin en Martin uit in Voorschoten tegen Reflex 2 . Met de reflexen van de Reeuwijkers was in ieder geval niets mis. In de eerste partij van Gerard waren ze nog wel wat roestig, hij had 5 games nodig om zich van zijn tegenstander te ontdoen, Martin liet daarop gelijk zien hoe de verhoudingen lagen. Dat Karin vervolgens even de onderliggende partij was maakte niet uit. Immers, in de dubbel werd de schade gelijk alweer gerepareerd. Gerard en Martin lieten een eenvoudige 0-3 winst noteren. Wellicht te gemakkelijk, want Gerard dolf het onderspit in 5 toch wel duidelijke games. Vervolgens wonnen de Reeuwijkers via Karin, Gerard en Martin elk nog eens in 5 zwaar bevochten games en wonnen Martin en Karin elk nog een keer in 4 games. Daarmee de einduitslag van Reflex 2tegen Reeuwijk 2 op 2-8 bepalend. Reeuwijk 2 staat in West 3E op de tweede plaats met 32 punten uit 5 wedstrijden. 4 Punten minder dan koploper Avanti 6.

Shoarma voor team 3

Reeuwijk 3 ontving aan de Overtoom 8a Spinmill 1 uit Aarlanderveen. Jaap, Joop en Norbert hadden er zin in en dat hebben de Aarlanderveners aan den lijve ondervonden. Weinig tot niets hadden de gasten in te brengen tegen Reeuwijk 3. Norbert en Jaap lieten zich, heel sportief, nog wel verleiden tot een partij in 5 games, maar Spinmill was overduidelijk een maatje te klein. Reeuwijk 3 – Spinmill 1: 10-0. Reeuwijk 3 staat in West 5F op een keurige 3e plaats en voert met 28 punten uit 5 wedstrijden de subtop aan.

Reeuwijk 4 ten onder tegen runner-up

Playfair uit Leimuiden kwam op bezoek bij Reeuwijk 4, dat in de opstelling Dick, Gerard en Corné aantrad. Eigenlijk hadden Paul en Erik zullen aantreden, maar blessures verhinderden hen te spelen. Hoewel de setstanden anders doen vermoeden was Reeuwijk weliswaar de mindere, maar niet bepaald kansloos. Dick en Gerard wisten elk voor zich en ook nog eens samen een partij te winnen en Corné maakte het de tegenstander niet eenvoudig. Maar, de uitslag liegt niet, ook al hebben de mannen lekker gespeeld. Reeuwijk 4 – Playfair 1: 3-7. Reeuwijk 4 staat in West 5 E op de laatste plaats met 11 punten uit 5 wedstrijden. 

Reeuwijk duo 2 wint degradatiekraker

In Leiden speelden Johan en Bas tegen degradatieconcurrent Docos duo 4. Johan opende de wedstrijd met een prima 3 games overwinning. Voor Bas de schone taak om de score te verdubbelen. In 4 verbeten games kon hij de gelijkmaker niet voorkomen. In de dubbel pakte hij samen Johan relatief gemakkelijk dan wel weer de overwinning. De aansluitende partij bracht opnieuw Bas achter de tafel. De eerste twee games kon Bas het nog prima bijbenen. Sterker nog, de tweede game was voor hem. Maar daarna was het nekkie er af en kon Docos de partij makkelijk binnenhalen. Dat bracht Johan op het punt om beslissend in de wedstrijd te zijn. De eerste twee games waren voor Johan, daarna moest hij de derde game met 13-11 aan de Leidenaren laten. Maar daarna liet Johan er geen misverstand over bestaan wie de sterkste was. Met 2-11 maakte hij het karwei gedecideerd af.  Eindstand Docos 4 – Reeuwijik duo 2: 2-3. In West 3H is Reeuwijk duo 2 Docos 4 nu tot op 1 punt genaderd, maar staat desondanks toch nog laatste met 8 punten uit 5 wedstrijden.

ATTC 6 nipt langs Reeuwijk duo 3

Gerben en Caroline probeerden aan het Alphense Marsdiep als koploper hun ruime marge te behouden. In een thriller van het zuiverste water lieten Gerben en Caroline hun kwaliteiten zien. Dat nam niet weg dat Gerben de eerste partij aan ATTC moest laten. Maar wat een partij in 5 games… Caroline had daar inspiratie aan over gehouden en won haar eerste partij met speels gemak. De dubbel had Reeuwijk voorsprong moeten zetten. Maar in 3 games waarin het telkens nét niet zo mocht zijn nam juist ATTC de voorsprong. In 5 zware games bracht Caroline de partijen weer op gelijke hoogte. Aan Gerben de opdracht om de overwinning binnen te halen. De eerste game was met 2-11 voor hem. Daarna volgden 13-11  en 11-0. Dat deed pijn. Maar veerkracht kan Gerben niet ontzegt worden. De 4e game was met 3-11 voor hem. De 5e game ging met 11-8 verloren, waren het zenuwen? Kan zijn, maar Gerben heeft er voor gestreden. ATTC 6 – Reeuwijk duo 3: 3-2. ATTC is een puntje dichterbij gekomen. Maar in West 5L staat Reeuwijk duo 3 nog bovenaan met 14 punten uit 4 wedstrijden. 3 punten meer dan runner-up ATTC.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: