Competitie bijna gedaan

TTV Reeuwijk 1 wint kelderkraker

In Naaldwijk namen Cees, Dennis en André het voor TTV Reeuwijk 1 op tegen rode lantaarndrager SVN 2. Cees opende de wedstrijd door een sterke partij in vier games te winnen. SVN boog de stand om door zowel van Dennis als André in vijf games te winnen. Via een gemakkelijke overwinning in de dubbel door Cees en Dennis kwam de stand al weer op 2-2. Daarna liep Reeuwijk 1 uit naar 2-5 door sterke winstpartijen in drie, vier en 5 games van respectievelijk Cees, André en Dennis. Allemaal partijen waar dan weer SVN, dan weer Reeuwijk de overhand had. Voor de eindzege hadden de Reeuwijkers uit de resterende drie partijen nog één overwinning nodig. Zowel André als Cees gingen in  4 games ten onder. De druk lag dan ook volledig op Dennis, die daar Siberisch onder bleef. Met speels gemak ontdeed hij zich in 3 games van zijn tegenstander. SVN 2 – TTV Reeuwijk 1: 4-6. In West 2D staat Reeuwijk nu op de vierde plaats met 41 punten uit 9 wedstrijden. Dat is 4 punten meer dan concurrent De Sprint, dat met 8-2 van DHC verloor. Reeuwijk 1 speelt komende week voor definitief lijfsbehoud tegen koploper DHC, terwijl De Sprint tegen het eveneens hoog geplaatste Taverzo aan de bak mag.

TTV Reeuwijk Duo 1 bij Reflex ten onder

Jeroen en Dave speelden in Leiden tegen Reflex 2. Een spannende partij die direct al met een thriller begon. Dave trok alles uit de kast en dwong een vijfde game af. Die ging met 15-13 verloren. Jeroen trok de stand weer gelijk en won in 4 games zijn eerste partij. De oh zo belangrijke dubbelpartij liet zien dat de Reeuwijkers het geluk niet aan hun zijde hadden. Reflex was misschien ook net wat geslepener en won met minimaal verschil in 4 games. Opnieuw was het Jeroen die stand gelijk trok. Hij won in 4 games. Winst of verlies lag nu in de handen van Dave. Zijn eerste games was niet sterk, 11-7 verlies. Daarna herpakte hij zich door met 9-11 de tweede game op zijn naam te schrijven. De derde en vierde game gingen met 11-9 en 11-8 verloren. De mannen konden met opgeheven hoofd de zaal verlaten in Leiden. Reflex 2 – Reeuwijk Duo 1: 3-2. In West 3G staat Reeuwijk duo 1 op de met Rijnsoever 3 gedeelde tweede plaats. Beide teams hebben met 25 punten uit 9 wedstrijden 3 punten achterstand op koploper De Treffers 2. Reeuwijk duo 1 kan kampioen worden, maar dan moet het met 5-0 winnen van juist de koploper. En Rijnsoever moet dan het liefst ook nog punten laten liggen. Ook een pingpongbal is rond.

Reeuwijk 2 hard onderuit in Delft

Phoenix 2 ontving afgelopen maandag in Delft onze toppers van Reeuwijk 2,  Leendert-Jan, Ard en Karin. En die weten nu ook direct weer waarom ze zo’n hekel aan maandagen hebben. Alleen Ard wist twee partijen te winnen, maar voor de rest was het huilen met de pet op. Een zware dobber, noemde Karin het zelf al en eerlijk is eerlijk, de Reeuwijkers hadden niet veel in te brengen. Phoenix 2 – Reeuwijk 2: 8-2. Reeuwijk 2 staat in West 3 E nu op de 5e plaats met 45 uit 9. Het kan tegen concurrent ATTC 3 nog degradatie afwenden door met 7-3 te winnen. De teams komen dan puntgelijk, maar het onderling resultaat van Reeuwijk 2 is beter.

De Treffers overtreft Reeuwijk 3

Jaap, Joop A en Norbert speelden tegen het 6e team van De Treffers uit Roelofarendsveen. De mannen van Reeuwijk begonnen goed door elk hun eerste partij te winnen. Dat ze daar alle drie 5 games voor nodig hadden was al een voorteken voor naderend onheil. De dubbel ging dan ook verloren, Jaap en Joop konden het in werderom 5 games niet bolwerken. Daardoor raakte Norbert van slag, waardoor hij zijn tweede partij verloor in 3 games. Jaap won zijn partij en zette Reeuwijk op een 4-2 voorsprong. Het is niet dat het verzet daarna instortte, maar de partijen van bijvoorbeeld Joop gingen net in 5 games verloren. En ook Norbert maakte het zijn tegenstander allerminst makkelijk. Jaap had de nederlaag nog kunnen afwenden, maar de moraal was weg. Reeuwijk 3 – De Treffers 6: 4-6. Reeuwijk 3 staat in West 5F op een veilige 3e plaats met 49 uit 9. Volgende week de seizoenssluiter tegen koploper Sassem.

De Treffers overklast Reeuwijk 4

Voor Paul, Corné en Erik de schone taak om zich staande te houden tegen koploper De Treffers 7. Dit team, dat vorig seizoen uit de 4e klasse degradeerde, bleek echter veel te sterk voor het uit de 6e klasse omhooggevallen Reeuwijk 4. Alleen opkomend talent Corné liet echt goede partijen zien en wist er zelfs één bij de koploper af te snoepen. En dat hadden er best ook twee kunnen zijn. Voor Paul en Erik bleek dit toch twee niveau’s te hoog gegrepen. Toch lekker gespeeld. Reeuwijk 4 – De Treffers 7: 1-9. Reeuwijk 4 staat in West 5 E eenzaam onderaan met 14 uit 7. Volgende week het seizoen afsluiten in en tegen Nieuwkoop.  

Duo 2 trekt aan het kortste eind bij Reflex

Bas en Johan speelden in Leiden tegen Reflex 1. De mannen gingen met 4-1 onderuit. Toch zal het gevoel beklijven dat er meer in had gezeten. De openingspartij van Johan was spannend, zowel qua spel als qua game-uitslagen. Bas liet het daarna aankomen op de 5e game, maar kwam daar tekort. De dubbel was, op de laatste game na, ook telkens close. Het had net zo goed allemaal de andere kant op kunnen vallen. De tweede van Bas bleek kansloos, waarna Johan de Reeuwijkse  eer redde door gedecideerd in 3 games te winnen. Reflex 1 – Reeuwijk duo 2: 4-1. Reeuwijk duo 2 staat laatste in West 3 H en heeft slechts een hypothetische kans om te overleven.

Caroline en Gerben op kampioenskoers

Reeuwijk duo 3 speelde in Leiden tegen Docos 9. Gerben ging sterk van start en won zijn eerste partij in 3 strakke games. Caroline incasseerde vervolgens één van haar zeldzame nederlagen dit seizoen. In 4 games kwam zij er net niet aan te pas. In de dubbelpartij stelden zij samen orde op zaken. In 5 spannende games werd het punt binnengehaald. Caroline wist vervolgens wél haar tweede partij te winnen en sleepte daarmee ook de wedstrijd binnen. Gerben zou het kampioenschap veilig hebben kunnen stellen als hij had gewonnen, maar het was geen schande om van deze sterke tegenstander te verliezen. Docos 9 – Reeuwijk duo 3: 2-3. Reeuwijk is koploper in West 5L met 23 uit 7. De Treffers en  Scylla hebben welk 18 uit 7 en maken ook aanspraak op het kampioenschap. Maar als Reeuwijk nog 1 puntje pakt tegen De Treffers is het daar gedaan… Mocht Reeuwijk puntloos verliezen en ook Scylla wint met 5-0 van Docos… tja… alles is nog mogelijk. Maar voorzichtig spreken wij uit dat het er toch goed uit ziet voor Duo 3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: