Competitiestart, ff wennen weer…

Reeuwijk 1 start voorjaarscompetitie slecht
André, Marco en Dennis openden de voorjaarscompetitie tegen ATTC 2 uit Alphen aan den Rijn. De Alphenaren, die hun kantine door vuurwerk verwoest zagen, zetten gezamenlijk hun schouders eronder en maakten vanaf het begin duidelijk dat de Reeuwijkers niet op cadeautjes hoefden te rekenen. De Reeuwijkse kopman André kwam als  eerste in actie en hield lang het evenwicht in stand. Maar in de vijfde game was het gedaan met André en ging hij met 6-11 ten onder. Marco speelde daarna een ongelukkige wedstrijd en kwam er in 4 games niet aan te pas. Dennis onderging hetzelfde lot. De dubbelpartij, waarbij aanvaller André en verdediger Dennis een koppel vormden, was in vijf games een prooi voor de Reeuwijkers. Dat ATTC de draad vervolgens weer oppakte en doorging waar het gebleven was, bleek voor TTV Reeuwijk een tegenvaller. Dennis wist nog wel zijn tweede partij te winnen, maar de overige partij gingen verloren in 3 of 5 games. Daarmee weet Reeuwijk nog niet waar het staat deze competitie, maar het had zich een beter begin kunnen wensen. TTV Reeuwijk 1 – ATTC EVO Tech XL 2: 2-8. In West 2D staat Reeuwijk nu laatste met 2 punten.

Reeuwijk Duo 1 de mindere van Reflex
In Leiden namen Dave en Jeroen het op tegen het plaatselijke Reflex. De eerste game in de wedstrijd was voor Dave, de volgende drie games duidelijk voor Reflex. Daarna trok Jeroen de stand in een spannende partij gelijk in 4 games. De belangrijke dubbelpartij ging, geflatteerd, in 4 games naar de Leidenaren. Op zich niets aan de  hand, als Jeroen de vierde partij van de wedstrijd weet te winnen. Maar het beste was er af bij hem en hij verloor kansloos met 11-1, 11-7 en 11-7. Dat daarna Dave een afgetekende winst pakte in de slotpartij kon de nederlaag van Reeuwijk duo 1 niet voorkomen. Reflex (L) – TTV Reeuwijk duo 1: 3-2. Reeuwijk duo 1 staat nu in West 3J  op de vierde plaats met 2 punten uit 1 wedstrijd.

Reeuwijk 2, kopzorgen?
Ook Team 2 speelde thuis tegen ATTC. Gerard, Karin en Ard bonden de strijd aan met het vijfde team van de Alphenaren.  In deze wedstrijd bleek Gerard zijn dag niet te hebben. Op beslissende momenten wilde het niet zoals hij in gedachten had. Zijn eerste partij wist hij dan wel eenvoudig te winnen, maar de twee volgende partijen leek het tussen de oren verloren te gaan. Karin gooide, zoals gebruikelijk, alles in de strijd. Dat bleek haar eerste partij net niet voldoende, maar in de tweede partij bracht het haar een verdiende zege in 3 games. Niets op af te dingen. Haar derde partij was voorbij, terwijl ze er amper aan begonnen was. In een uiterste inspanning om een bal te halen raakte zij verstrikt in de afscheidingshekjes en klapte vol met haar hoofd op de punt van het naburige teltafeltje. Gelukkig gaf dat mee, zodat haar een lelijke hoofdwond bespaard bleef. Na een noodgedwongen pauze van 30 minuten en toch maar even weer proberen, want ja, Karin geeft niet snel af, moest zij toch opgeven. Punt voor ATTC, maar geluk bij een ongeluk was het haar laatste partij van de avond. De dubbel met Gerard samen had ze al winnen afgesloten. En dan Ard… of moeten we BamBam zeggen? Ard kwam, zag en overwon. In 4 games of in 5 games, het maakt hem niet uit. Zo af en toe nog wat moeite met zijn eigen spel, maar met de tegenstander geen problemen. Dat leverde Reeuwijk 2 alles bij elkaar een verdiende 6-4 overwinning op en Karin een stevige partij hoofdpijn. Gelukkig gaat het haar inmiddels beter en siert vooralsnog een bult als “oorlogswond” haar hoofd. Reeuwijk 2 staat in West 4E op de derde plaats met 6 punten.

Reeuwijk 4 onderuit tegen Spinmill 1
Ben werd als reserve toegevoegd aan Reeuwijk 4 en mocht direct zijn waarde bewijzen. Met Erik, Gerard en Dick in de ziekenboeg was het alle hens aan dek tegen het Aarlanderveense Spinmill. Paul beet het spits en had het zwaar. De eerste game had voor hem moeten zijn, maar hij gaf hem toch weg met 9-11. Dat dreunde in de tweede game door… 3-11. Daarna een 7-11 die recht deed aan de partij. Ben had het in zijn eerste partij ook moeilijk. Zijn tegenstandster was er één van het bijzonder vaste en taaie soort. Dat Ben in de vijfde game met 10-12 de bietenbrug op ging zegt genoeg. Corné liet zich daarna van zijn beste kant zien. Met druistig spel won hij de eerste game, verloor er vervolgens twee op rij om daarna even druistig toch weer twee maal een game te winnen. Dat bood hoop voor de dubbel. En het was twee games lang zeer spannend. 9-11 en 9-11. Maar toen werd het toch weer te druistig in een poging te forceren. Met 3-11 ging de derde en laatste game verloren.  In het vervolg van de partij bleek Ben toch een lastiger tegenstander te zijn dan vermoed. Hij won er twee. Paul en Corné wisten geen winst (meer) te boeken, al lijkt de toekomst toch winstmogelijkheden in zich te hebben. TTV Reeuwijk 4 – Spinmill 1: 3-7. Reeuwijk 4 staat in West 6a op de vierde plaats met 3 punten.

Mission impossible voor Reeuwijk Duo 2
In Leimuiden nam Duo 2 het op tegen één van de twee PlayFair teams in hun poule. Klaarblijkelijk de sterkste tegenstander van de twee, want voor Johan en Bas was er nauwelijks beginnen aan. Met duidelijke cijfers boekte PlayFair 2 een 5-0 overwinning op onze mannen. Nou starten Johan en Bas doorgaans stroef in de competitie, dus er is nog niets verloren. Maar deze zal toch wel pijn gedaan hebben, ook al was het waarschijnlijk nog best gezellig. In West 3K staat Reeuwijk duo 2 puntloos onderaan.

Mission impossible 2 voor Reeuwijk Duo 3
De kampioenen van seizoen parkeerden de auto duur betaald bij Pingwins en werden vervolgens getrakteerd op een pittige nederlaag.  Gerben en Anita (Caroline vertoeft buitenslands en 1e reserve Jako vertoeft in de lappenmand) moesten verreweg hun meerdere erkennen in de Hagenezen. Gerben kwam tot 1 maal gamewinst en daar moest de promovendus het mee doen. De rest van de competitie biedt kans op eerherstel, maar eenvoudig gaat het niet worden. Pinwins 4 –  Reeuwijk duo 4: 5-0.  Reeuwijk 4 staat in West 4G puntloos onderaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: