Tekenen van leven…

Reeuwijk 1 gelijk tegen Docos
Dennis, Marco en André ontvingen het Leidse Docos 3. Met het oog op de ranglijst is dat dé club om achter je te laten als de kans zich voordoet. Maar de Leidenaren blijken taaie mannen te zijn die hun huid duur verkopen. En dat bleek donderdagavond. Van de tien partijen werden er zes in vijf games beslist en één partij in vier lange games. Dat het laat werd deze avond is logisch. Reeuwijk kwam eerst op een 2-0 voorsprong via Marco en André. Daarna kwam Docos op gelijke hoogte door winst op Dennis en winst in de dubbel. Vervolgens pakten beide teams om en om een winstpartij in pittige gevechten waarbij ze elkaar geen duimbreed toegaven. De laatste partij kon winst of gelijkspel opleveren. Geen verwondering dat Marco, die al zijn partijen in vijf games afwerkte, ook deze partij in vijven deed. Dat Docos een Houdini-act opvoerde en de vijfde game toch winnend afsloot zal als een koude douche gevoeld hebben voor de Reeuwijkers. Toch, een gelijkspel bleek een goede afspiegeling van krachtsverhoudingen aan het begin van de vroege vrijdagochtend.  TTV Reeuwijk 1 – Docos 3: 5-5. Reeuwijk 1 staat in West 2D op de vijfde plaats met 7 punten uit 3 wedstrijden.

ATTC te sterk voor Reeuwijk 4
Met Dick, Corné en Paul in de basis en Gerard V als reserve nam Reeuwijk 4 het op tegen ATTC EVO-Tech XL 7 uit Alphen aan den Rijn. Corné begon uitstekend en won de eerste partij van de avond. ATTC trok via een zege op Dick in vier games de stand weer gelijk. Paul had begon redelijk, maar had daarna geen schijn van kans in zijn eerste partij.  De dubbel had de gelijkmakende beurt kunnen zijn, ware het niet dat Dick en Gerard het ATTC dubbelduo in de vijfde game liet ontsnappen. Corné en Paul gingen daarna elk in drie games onderuit, waarna Dick toch weer wat kon terugdoen. In vijf spannende games was hij de betere speler. Paul wist daarna toch nog een game te winnen, maar kon zijn derde verliespartij niet voorkomen. Daarmee was ATTC op 3-6 gekomen. Corné wist in een knappe partij in de vijfde game vernietigend toe te slaan. TTV Reeuwijk 4 – ATTC Evo-Tech XL 7: 4-6. Reeuwijk 4 staat op een vierde en één na laatste positie in West 6a met 7 punten uit 2 wedstrijden.

Reeuwijk Duo 1 ondanks dubbel onderuit
In Leimuiden speelden Dave en Jeroen tegen Play Fair duo 3. Voor de Reeuwijkers een zware uitwedstrijd. Dat bleek direct al in de eerste twee partijen. Dave kwam er in drie games nauwelijks aan te pas. Jeroen deed het beter, maar moest er in een spannende pot toch ook in vijf games af. Zij aan zij deden Jeroen en Dave het beter. In drie afgetekende games pakten zij het eerste punt voor Reeuwijk. Jeroen trok daarna de stand gelijk door in vier mooie games de vierde partij te winnen. Voor Dave de zware taak om de laatste partij te winnen tegen de sterkste Leimuidenaar. Dat was teveel gevraagd. In drie games ging hij met klare cijfers onderuit. Play Fair 3 – Reeuwijk duo 1: 3-2. Reeuwijk duo 1 staat in West 3J op plaats 4 met 7 punten uit 3 wedstrijden.

Duo 2 pakt verdiende zege in Leimuiden
Bas en Johan namen het in  de inhaalwedstrijd in Leimuiden op tegen Play Fair duo 4. Voor Johan, altijd de startende man, was uitstel geen afstel. In vier games won hij redelijk makkelijk zijn partij. Bas volgde zijn voorbeeld, maar had daar dan wel vijf games voor nodig. De dubbel was voor Play Fair, dat in vier games won. Maar de Leimuidenaren konden het aansluitingspunt niet verzilveren met een gelijkmakend punt. Bas toonde zich tenminste gelijkwaardig aan zijn tegenstander, misschien zelfs wel wat beter. Hij won die laatste game en zette Reeuwijk Duo 2 op winst. Johan maakte het, eveneens in vijf uitermate spannende games af door de einstand op 1-4 te bepalen. In West 3K staat Reeuwijk duo 2 nu met 7 punten uit 3 wedstrijden op een nette derde plaats.

De ene week is de andere niet
Zo bleek voor Duo 3. Leek vorige week de toenemende vorm toch punten op te leveren, ditmaal gingen Gerben en Caroline redelijk genadeloos onderuit tegen Kwiek duo 4. Alleen in de dubbelpartij wisten zij hun gebundelde kracht lost te kunnen laten. Maar het bleek onvoldoende toen de vijfde game verloren ging. TTV Reeuwijk duo 3 – Kwiek duo 4: 0-5. Reeuwijk duo 3 staat in West 4 G met 2 punten uit 3 wedstrijden op de laatste plaats.